De officiële website van
SV Zevenhoven

Uit de bestuurskamer (maart/april 2016)

Het is alweer enige tijd geleden dat de laatste “Uit de bestuurskamer” is verschenen. Het wordt dus de hoogste tijd voor een update vanuit het hoofdbestuur. In deze editie zullen de volgende onderwerpen ter sprake komen:

 • Groot onderhoud veld 1
 • Zonnepanelen traject
 • Afgelopen evenementen
 • Aankomende evenementen
 • Voetbalzaken

Groot onderhoud veld 1
Aan het eind van het lopende seizoen zal er groot onderhoud worden verricht aan ons eerste veld. Wat betekent dit precies? Niet alleen het veld zelf, maar eigenlijk alles rondom ons 1e veld zal vervangen worden. Denk hierbij aan de doelen, dug-outs, afrastering, tegels, etc. Je kunt dus wel spreken van een megaklus. Namens onze vereniging zijn Hennie Bos en Dolf van Leeuwen bezig om dit traject in goede banen te leiden. De werkzaamheden zullen halverwege mei starten en zijn hopelijk begin september (voor de start van de competitie) afgerond.

Zonnepanelen traject
Kjell Scheunhage heeft in opdracht van het bestuur een onderzoek gedaan naar het plaatsen van zonnepanelen op onze kantine. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het plaatsen ervan, maar ook wat het voor onze vereniging oplevert.

Eind 2015 heeft hij de bevindingen aan het bestuur gerapporteerd en daarop is een subsidieaanvraag ingediend. Inmiddels hebben wij deze subsidie toegekend gekregen, desondanks blijft er een groot bedrag over die wij als vereniging zelf moeten financieren. De kosten voor de aanschaf van deze zonnepanelen zullen wij binnen 7 jaar terugverdienen, maar we moeten dus wel eenmalig een grote investering doen. Na deze 7 jaar besparen wij elk jaar enkele duizenden euro’s aan energieverbruik.

Aangezien wij als vereniging dus een eenmalige grote investering moeten doen, wordt er momenteel uitgezocht hoe wij dit bedrag kunnen bekostigen. Hiervoor wordt in samenspraak met diverse andere commissies gewerkt aan een financieringsplan. Hierover kunnen jullie binnenkort meer nieuws verwachten.

Waarschijnlijk wordt er in het najaar gestart met het plaatsen van de zonnepanelen.

Afgelopen evenementen
Inmiddels zijn dit jaar al de eerste succesvol verlopen evenementen geweest.

Begin januari was de tweede editie van ons goed georganiseerde dartstoernooi, welke werd gewonnen door het Nieuwveense duo Richard Stokman en Jesse Verduijn.

Begin maart was het Pokertoernooi dat met ruim 40 deelnemers ook een succes was.

Afgelopen Paaszaterdag werd onder leiding van het jeugdbestuur, ADO Den Haag speelster Hélène Heemskerk en onze dameselftal een Vriendinnendag georganiseerd. Met maar liefst 49 voetballende meisjes was ook dit een erg succesvolle dag en hopelijk levert het onze damesafdeling ook nog enkele nieuwe jeugdleden op.

Aankomende evenementen
De komende maanden staan er ook nog genoeg evenementen op de agenda.

 • 2 april Lentebingo
  Aanstaande zaterdag begint om 20.00 uur de Lentebingo in onze kantine. De opbrengst van de bingo wordt gebruikt voor het voetbalkamp van de jeugd.
 • 15 april Golfclinic Business Club
  Vrijdag 15 april staat er weer een uitje van onze Business Club op het programma. Hiervoor gaat men op bezoek bij onze nieuwe sponsor Amstelhof Sport & Health Club voor een golfclinic. Business Club leden kunnen zich hiervoor opgeven via businessclub@svzevenhoven.nl
 • 23 april Veiling
  Onze veilingcommissie is al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor onze jaarlijkse goederenveiling. Inmiddels zijn de eerste veilingkoopjes al bekend gemaakt via onze website en Facebookpagina, en in de komende weken zullen ze de publiciteit blijven opzoeken om dit geweldige evenement te promoten. Zet deze datum in de agenda en zorg dat je erbij bent. De veiling begint om 20.30 uur.
 • 21 mei Pupillentoernooi en Eindfeest
  Op zaterdag 21 mei wordt ’s ochtends ons Pupillentoernooi afgewerkt voor de E- en F-pupillen. Eind van de middag start onze seizoensafsluiting met een barbecue voor al onze vrijwilligers en ook de rest van onze leden is welkom voor een hapje en een drankje! Meer informatie hierover volgt later.
 • 28 mei Dagwinkel Sportdag en 30-jarig Jubileum Zaalvoetbalcompetitie
  Op zaterdag 28 mei is onze Dagwinkel Sportdag. ’s Middags viert onze zaalcommissie hun 30-jarig jubileum in Sporthal De Vlijt.
 • 26 juni Rabobank Sponsorfietstocht
  We zullen dit jaar met SV Zevenhoven voor het eerst meedoen aan de Rabobank Sponsorfietstocht. Een ieder kan geld voor onze vereniging bij elkaar fietsen op zondag 26 juni. Meer informatie hierover volgt later.
 • 9 t/m 16 juli Voetbalkamp
  Binnenkort verschijnen de inschrijfformulieren voor het voetbalkamp op de website. Het voetbalkamp voor onze jeugd is van zaterdag 9 t/m dinsdag 12 juli voor onze pupillen en onze junioren gaan van dinsdag 12 t/m zaterdag 16 juli op kamp in Groepsaccommodatie De Roerdomp te Westelbeers.
 • 16 september Sponsoravond
  Aan het begin van volgend seizoen zullen al onze sponsoren uitgenodigd worden voor een sponsoravond. De sponsorcommissie is momenteel bezig met het samenstellen van een programma.

Ondanks dat het eind van het seizoen begint te naderen staat er dus nog genoeg op het programma binnen onze vereniging! Deze evenementen kunnen echter niet plaatsvinden zonder onze vrijwilligers. Bij voorbaat al grote dank hiervoor!

Voetbalzaken
Naast deze evenementen wordt er natuurlijk ook nog gevoetbald. Ons selectieteams hebben een zwaar seizoen en zijn beide in gevecht om degradatie naar de 3e klasse te ontlopen. Het 1e en 2e kunnen de steun van het publiek de komende weken goed gebruiken. Voor beide teams zal het een zware opgave worden om ook volgend seizoen tweedeklasser te zijn. Desondanks hebben wij er alle vertrouwen in dat Dennis v/d Ing, Remco Tuinenburg en Rob van Steijn het seizoen tot een goed einde gaan brengen met onze selectieteams.

Het 3e heeft een keurige plaats in de top-5 gerealiseerd en maakt zelfs nog kans op de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klasse.

Het 4e is hard op weg naar het kampioenschap en heeft maar liefst 17 punten voorsprong op naaste achtervolger Alphia 5 (het heeft echter wel 3 wedstrijden meer gespeeld). Binnen enkele weken kunnen we dus een kampioenschap verwachten!

Het 5e en 6e elftal bivakkeren dit jaar in de onderste regionen. De dames zijn dit jaar een stabiele middenmoter in de 3e klasse en de A1 is de laatste weken onder de bezielende leiding van Pieter Verkerk opgeklommen naar de 3e plaats. Daarnaast heeft een groot aantal van zijn spelers de laatste weken speelminuten in het 2e en 3e elftal gemaakt.

Een compliment dient uitgedeeld te worden aan al onze elftalleiders. Wekelijks hebben diverse elftallen een (groot) spelerstekort. Met hulp van elkaar kan er toch elke week gevoetbald en dit laat dan ook de saamhorigheid van onze vereniging zien. Desondanks hopen we dat dit chronische spelerstekort volgend seizoen niet meer van toepassing is.

Ondanks dat er voor onze 1e elftal nog genoeg op het spel staat, is onze Technische Commissie al een tijdje druk bezig met het aankomende seizoen. Na de aanstelling van hoofdtrainer Marcel Valk is inmiddels ook de rest van de begeleidingsstaf rond. Mario Wouters (elftalleider), Danny v/d Hoort (keeperstrainer), Richard de Kruyf (materiaalman), Peter van Lith (grensrechter) en Hans Verhoef (verzorger) zullen de staf compleet maken. Inmiddels heeft ook een groot deel van onze spelersgroep aangegeven volgend seizoen selectiespeler te zijn.

 

Vanuit deze kant wensen wij alle teams veel succes in de resterende wedstrijden en hopen we jullie te kunnen zien bij de diverse evenementen!

 

Namens het bestuur,

Erik Luijben