De officiƫle website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven op degradatieplaats de winterstop in

Zevenhoven had zaterdag in Utrecht tegen het op een degradatie plaats staande UVV een prachtige slag kunnen slaan, het werd echter een desillusie: 3-2.

Coach Dennis van den Ing: “Het begint een eentonig verhaal te worden, maar ook nu hebben we de punten weer onnodig laten liggen, al moet ik wel zeggen dat het ons vanmiddag, met twee buitenspeldoelpunten van UVV, wel heel erg tegen zat.”

De eerste helft beurde er niet zo gek veel in Utrecht, het doelpunt van UVV was het enige hoogtepunt, maar volgens Van den Ing buitenspel, dus voor de Zevenhovenaren een dieptepunt. De tweede helft startte Zevenhoven furieus, maar de eerste counter van UVV leverde prompt een goal op: 2-0.

Zevenhoven bleek veerkrachtig en binnen een kwartier repareerde het via Pieter-Koen van der Plas en Ivo van der Vlugt de schade: 2-2. Het leek een kwestie van wachten op de 2-3, maar het liep totaal anders. Bij een van de spaarzame tegenstoten van UVV schoot men op de paal en in de rebound scoorde men wel: 3-2. Ook dat was een zuiver geval van buitenspel volgens Van den Ing, maar weer wilde de referee daar niets van weten.

Zo sluit Zevenhoven de eerste helft van de competitie in mineur af, met 11 punten uit dertien wedstrijden staat het op de voorlaatste, dus een directe degradatieplaats. Slechts tweemaal wist het te winnen, nota bene de eerste twee duels van de competitie, daarna werd er vijf keer gelijkgespeeld en liefst zesmaal verloren.

Van den Ing: “De winterstop maar eens gebruiken om te evalueren en daar waar nodig aanpassingen te doen, de achterstand op de veilige plaatsen zijn nihil, er is geen sprake van wanhopen. Zaak is om na de stop de draad weer op te pakken, ik heb daar het volste vertrouwen in.”

Bron: www.rtvlokaal.nl