Verslag Soccer Boys – SVZ

Vandaag uit naar Soccer Boys, SB voor intimi. Op deze koude dag was het maar goed dat Freek strooi dienst had zodat we een veilige reis konden ervaren.
Op het hobbelige gras willen we de overwinning van vorige week een goed vervolg geven zodat we wederom een heerlijk avondje kunnen vieren.
Onze eerste 11 Pieten zijn: Jordy, Lars, Sjoerd, Nino, Berry, Tobias, Stan, Robin L, Falco, Nick M, Nick V.
De mannen die onder uit de zak gekregen hebben en dus op de bank zitten zijn: Jop, Swen, Robin vM, Joost, Justin en Gareth.
De eerst 10 minuten ging het oke maar toen we door het hart van de verdediging verrast werden en de sliding van Nino niets meer uit haalde verdween de bal in één of andere hoek, binnenkant paal binnen en was het 1-0 voor SB. Een domper voor SVZ maar vorige week bleek dat dit niet meteen onoverkomelijk hoeft te zijn.
Een minuut later komt SB goed door tot in de 16 over onze rechterkant, de bal breed naar 2e paal zorgt dat de aanvaller van SB de bal binnen kan schieten en de 2-0 op het bord kan zetten, even dacht ik dat hij afgekeurd was maar het bleek dat het score bord niet in gebruik was, de scheidsrechter had hem wel gewoon genoteerd dus 2-0 was de stand.
Even later moest Lars hoog springen om de bal uit de kruising te koppen. In deze fase weten we niet waar we het zoeken moeten. SB houd de bal goed in de ploeg en kan zijn ingespeelde patronen spelen. De buitenspelers die schuin naar binnen inzakken, de backs die dan diep gaan en de middenvelders die dan de open gevallen positie innemen. Dat liep heel goed en was voor ons niet te verdedigen. In duel komen lukte niet doordat dit voor ons net even te snel ging, SB had dit net even te goed voor elkaar.
Nu is er oude wijsheid die zegt: Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren.
Dat gold hierboven natuurlijk ook, als wij de bal veel hebben dan was dat probleem er niet, helaas hielden wij de bal niet lang genoeg in de ploeg. We worden dus van het kastje naar de muur gestuurd en Danny besluit nog voor rust te wisselen, Gareth en Jop voor Nick en Stan. We halen de rust met 2-0 omdat Jordy paar geweldige reddingen in huis heeft. Het enige wat SVZ creerde was een goede vrijtrap van Berry die SB nog net weg wist te tikken met een sliding voordat Nick hem binnen zou schieten. Wat ik opvallend vind is dat nummer 17 van SB al jaren zijn pieten diploma heeft, hij blijft maar strooien en strooien met passjes.
In de rust komt Robin vM voor Nino die niet meer verder kan. Meteen na rust moet Jordy twee keer goed aan de bak om het op 2-0 te houden maar 8 minuten na rust is het toch 3-0. Een bal op de paal komt terug het veld in waarna SB vrij kan inschieten. Als de scheidsrechter dan ook nog een strafschop in de schoen doet is het 4-0 in de 60e minuut en is het helemaal beslist.
In de 65e komt Justin voor Robin L, dat betekent het officiële debuut voor Justin Kragtwijk. SVZ komt er nog steeds niet aan te pas maar Nick weet vanaf de zijlijn bijna bij de hoekvlag nog tot een knappe bal op doel te komen, uit een praktisch onmogelijke hoek gaat de bal op doel, in de verre hoek met een boog komt hij net onder de lat maar helaas weet de keeper de bal over te tikken. In de 73e komt Joost voor Lars, dat betekent het officiële debuut voor Joost van der Burg.
Daarna komt wederom een redding van Jordy maar na 80 minuten komt er dan toch 10 minuten dat SVZ wat tot voetballen komt en wat kansen krijgt. Dit kan natuurlijk heel goed komen door het invallen van Justin en Joost maar het kan ook dat SB er net iets minder aan deed….
Eerst valt er een lange hoge bal goed omdat 2 verdedigers van SB dit slecht inschatten, Gareth gaat alleen op de keeper af maar weet niet te scoren. Even later een goede bal van Berry op Gareth die weer in de 1 op 1 met de keeper komt en dit keer wel scoort maar teruggefloten wordt voor buitenspel. In de 83e minuut is het wederom Berry met een perfecte voorzet, Gareth is de bliksemafleider met zijn loopactie naar 1e paal waardoor er ruimte achter hem ontstaat om de bal naar 2e paal te spelen, dwars door de SB verdediging naar Nick die beheerst binnen schiet, 4-1. Even later komt ons laatste wapenfeit met een vrijtrap van Gareth op hoek 16, Gareth schiet de bal mooi in de verre hoek maar de keeper weet de bal nog net onder de lat vandaan te tikken.
Korte conclusie: Soccer boys is vandaag duidelijk beter dan SVZ.