De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag Koudekerk – SVZ

Vandaag naar koploper Koudekerk. Deze week zagen we al aankomen dat we krap in spelers zouden zitten, vorige week het tweede verzet door spelers gebrek maar toen donderdag de rayonhoofden van SVZ 1,2,3,4 bij elkaar kwamen bleek al snel dat het doel was om met alle teams te gaan spelen ondanks dat we gemiddeld niet boven de 11,5 per team uit kwamen. Senad en Jacco Rijlaarsdam kwamen het tweede helpen en Marco en Jordy Z waren bereid om al hun andere afspraken af te zeggen en ons te komen helpen. Ook Pino kon vandaag niet optreden waardoor Martijn startte met de vlag en Bart hem na zijn wedstrijd zo snel mogelijk kwam vervangen.
We startten met: Jordy, Robin, Sjoerd, Jordy, Berry, Robert, Falco, Maurits, Nick, Damon, Marco.
Meteen bleek dat de tactiek van Danny goed uitpakte, het stond goed en de koploper had moeite met kansen creëren, ze hadden vaker de bal maar creëerde weinig.
Nadat de scheidsrechter door zijn positie kiezen een handsbal in de 16 bij Koudekerk niet kon zien kwam er in de counter die volgde wederom een duidelijke handsbal maar ook deze werd niet gezien waardoor een aanvaller van Koudekerk aan de bal kom komen en een heerlijke slalom liet zien, kap en schijnschot alles zat erin, keeper voorbij maar gelukkig haalde Robin de bal van de lijn waarna Jordy hem kon pakken.
Nick die Robert weg steekt zag er goed uit, Robert zijn knappe voorzet was helaas net niet te halen en ging voorlangs.
SVZ kwam zo nu en dan wat onder druk maar speelde zich er regelmatig goed onderuit en creëerde eigenlijk nog iets meer dan de koploper. Na een heerlijke aanval ontstond de grootste kans van de eerste helft. Een aanval uit het boekje: opbouw via Sjoerd die Damon inspeelt die hem laat vallen op Robin die in één keer Nick aanspeelt met zijn gezicht naar de goal. Nick gaat richting de goal en wonderbaarlijk genoeg komt hij niemand tegen, net als het de goal wil gaan maken komt er een verdediger voorbij glijden die het schot van richting veranderd en er een hoekschop van maakt zodat de 0-0 ook de ruststand is.
Meteen na rust komt de eerste echte kans voor Koudekerk, dat na rust wel leek te spelen met een dubbele 10, een voorzet vanaf onze rechterkant komt bij de spits die hem in één keer binnenkant voet schiet maar net over en naast gaat. Maar daarna gaat het snel: 52e 1-0 na niet meelopen van SVZ komt er mogelijkheid voor een slimme bal de 16 in en die gaat knap in de verre hoek. Nadat Marco een mooie voorzet van Berry niet binnen weet te krijgen in het doel krijgen we aan de andere kant een strafschop en goal tegen nadat Robin in de achtervolging moest en werd verrast door de buitenspeler die net voor hem langs kruiste, dus 60e strafschop 2-0. 61e Nino voor Maurits. 65e Jop voor Robin. 71e 3-0 na knap uitspeelde aanval, voorzet vanaf de achterlijn in de 16, Jordy raakt hem maar niet genoeg om een goal te voorkomen. SVZ komt kon even in de buurt van een doelpunt na een voorzet van Berry op Nick, Nick met een schijnbeweging en shotje met links maar de keeper kan hem oprapen. In de 77e minuut komt vlagger Bart in het veld voor Damon die niet meer verder kan en Martijn neemt de vlag over zodat we met 11 man kunnen blijven spelen. Nadat Bart ons nog red met sliding is het in de 86e minuut 4-0 na het laten staan van de grensrechter die goed zag dat de keeper uit de goal was dus dat de verdediger de laatste man was, speelt Koudekerk het heerlijk en knap uit.
In de 90e minuut wordt het nog erger, 5-0 uit een voorzet vanaf links voorbij alles en iedereen en Koudekerker raakt hem helemaal verkeerd en de bal valt diagonaal binnen.
Korte conclusie: een hele goed eerste helft maar na de 1-0 was het geloof weg en tikt Koudekerk ons naar een 5-0.