De officiële website van
SV Zevenhoven

Looptraining in voorbereiding op de 7-loop

Op zondag 27 september a.s. wordt de jaarlijkse 7-loop weer gehouden. En ditmaal voor de 30-ste keer! Voor beginnende lopers en lopers die wat meer willen leren over het hardlopen, wordt in voorbereiding op de 7-loop weer een looptraining georganiseerd. Dit jaar staat de loopgroep onder leiding van Jan Vergeer en Lia van Trigt. Lia verzorgt al jaren looptrainingen namens Robey’s Gym in Nieuwkoop. En Jan heeft dit voorjaar een uitgebreide opleiding gevolgd bij Aart Stigter in Doorn. Zowel Jan als Lia hebben de afgelopen jaren ook de “start to run” looptraining van de 7-loop begeleid. Tenslotte is ook Nellie van Eijk weer van de partij dit jaar; voor een uitgebreide en goede begeleiding van de lopers.

Door de uitgebreide begeleiding is het mogelijk om in verschillende groepjes te trainen. De echte beginners tot de al wat meer gevorderden lopers zijn welkom. Onderdelen van de looptraining zijn onder andere: de warming up, leuke (spierversterkende) oefeningen, loopscholing (techniek), tips over het doseren van een 5 km loop en een verantwoordde cooling down. En dit alles in een leuke, ontspannen en enthousiasmerende vorm!

Deze looptraining wordt op tien woensdag avonden gegeven van 19.30 – 21.00 uur. De eerste trainingsavond is woensdag 22 juli en daarna elke woensdag avond tot en met de laatste woensdag voor de 7-loop, 23 september. Het is niet verplicht elke training mee te doen maar het is wel aan te raden om minimaal 7 keer mee te doen. De start/finish plek is het parkeerterrein van de SV Zevenhoven aan de Stationsweg. Dit is ook de start/finish locatie van de 7-loop op zondag 27 september. De kosten zijn Euro 25, dit is inclusief het startgeld voor de 5 of 10 km van de 7-loop. Deze looptraining zal doorgaan wanneer er minimaal 8 personen meedoen.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@7-loop.nl, doe dit voor 15 juli.