Vandaag gingen we naar Zwammerdam om daar voor de 3 punten te vechten.
Zwammerdam staat samen met Woerden aan kop dus dit wordt een mooie test om te kijken of vorige week winnen van SCH een eenmalige uitschieter was of dat we echt van iedereen kunnen winnen.
Van te voren weet je dat Zwammerdam goede buitenspelers heeft en een makkelijk scorende spits, die spelen daar al jaren. Waar een van de buitenspelers zelfs Zevenhovense roots heeft via familie Bons.
Beetje koud en straf windje maar ook een heerlijk zonnetje was weer om lekker te voetballen.
Meteen vanaf de start zat Zwammerdam wat veller en scherper in de wedstrijd. SVZ kreeg moeilijk grip op de ver terug zakkende buitenspelers die daar dan aan de bal kwamen. En de altijd belangrijke 2de ballen of afvallende ballen waren voor onze tegenstander.
De paar mogelijkheden die we bij elkaar voetbalde, daar gingen we niet goed genoeg mee om.
Na een kwartier kwam Zwammerdam op voorsprong, een bal in de diepte bracht hun buitenspeler in een 1 op 1 met onze keeper en maakte dat geweldig af met een leep balletje over de keeper.
Je zou denken: even een schepje er bovenop met elkaar maar dat kregen we niet voor elkaar.
Na 22 minuten zette Chris het middenveld anders neer in de hoop dit om te buigen maar helaas veranderde het spelbeeld hier niet mee.
Goals vielen er voor rust niet meer en we zochten met deze achterstand de kleedkamer op.
Chris gaf aan waar we kansen zagen om Zwammerdam pijn te doen. En hoe we ze beter konden bestrijden als we geen bal in ons bezit hadden. Duidelijk werd ook dat alles begint bij: er alles aan doen om te winnen.
Na rust deden we het meteen beter, de kracht van ons middenveld werd weer zichtbaar en zorgde meteen voor gevaar.
Zwammerdam moest of ging achteruit.
Een hoekschop die goed werd binnen gekopt werd nog knap gered door de keeper maar toen ze in de 16 onze spits vast hielden en hem zo de mogelijkheid ontnamen om te schieten kon de scheidsrechter niet anders dan een strafschop geven. De 1-1 kwam hier mee op het bord.
Zevenhoven was de hele tweede helft de bovenliggende partij en met nog 20 minuten te spelen stond het 1-1.
Wat ga je doen, ga je het laatste kwartier alles op niets spelen of ga je door met wat je doet, je bent immers de bovenliggende partij en heb je vrede met een gelijk spel?
Op de bank namen we alle mogelijke opties door en besloten we niet alles of niets te gaan spelen maar wel te wisselen om te kijken of we Zwammerdam hun minder goede punten konden benutten.
Een spits voor een middenvelder en een spits die vanaf het middenveld gaat spelen, daar viel de keuze op.
En wat bedacht was kwam er ook heel mooi uit, de spits die vanaf het middenveld was gaan spelen werd op het juiste moment vrijgespeeld en aangespeeld. Hij vond direct de verre hoek en bracht 10 minuten voor tijd de 1-2 op het bord.
Zwammerdam schakelde over naar veel ballen onze 16 in te pompen. Maar juist onze 2 centrale vinden dat heerlijk en gaven niets weg, als team gaven we geen meter ruimte weg en kansen wist Zwammerdam niet meer te creëren. Tot de 94ste minuut aanbrak en ze een vrijetrap kregen op een mooie plek.
Hun specialist ging er achter staan en iedereen wist dat deze er wel eens in zou kunnen gaan, gelukkig schoot hij over en blies de scheidsrechter voor het laatst. De 3 punten gaan mee naar Zevenhoven en we hebben de bevestiging dat we van iedereen kunnen winnen als we als team elkaar helpen en bereid zijn om er veel energie in te steken.
Korte conclusie:SVZ doet weer mee om de bovenste plaatsen!