De officiële website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven wint weer niet

In en tegen De Bilt kwam Zevenhoven in de tweede helft op voorsprong, maar weer wist men dat niet vast te houden: 1-1.

Dat gegeven maar eens voorgelegd aan coach Dennis van den Ing: “Weer een voorsprong niet vast kunnen houden is feitelijk waar, maar vanmiddag was dat toch de verdienste van De Bilt, ik kan de jongens vandaag niet verwijten dat ze een voorsprong niet vast konden houden. Na de 0-1 zet De Bilt ons knap onder druk,  ook al spelen ze maar met zijn tienen, zijn wij niet meer in staat om de vrije man  te vinden en dan is de gelijkmaker een logisch gevolg daarvan.”

In het begin van de wedstrijd had Zevenhoven het bijzonder moeilijk, moest men alle zeilen bijzetten en dat noopte coach Dennis van den Ing tot een paar omzettingen in zijn team. Vooral op rechts bleek De Bilt gevaarlijk, maar na die ingreep was dat grotendeels verdwenen en kwam Zevenhoven met een paar mooie aanvallen op de proppen. Het leverde schotkansen op voor Koen Ravensloot en Marco Pellegrom, gescoord werd er echter niet.

Na de thee kwam Zevenhoven veel beter voor de dag, maar kreeg de Bilt na twee minuten al een levensgrote kans, die tot opluchting van heel Zevenhoven werd gemist. Tien minuten later werd Ivo van der Vlugt fraai de diepte ingestuurd en in de zestien onderuitgehaald. Een strafschop tegen én een rode kaart viel De Bilt toen ten deel. Vanaf elf meter vonniste Marco Pellegrom heel fraai: 0-1.

Prompt bracht de coach van De Bilt een verdedigende- en een aanvallende middenvelder in ten koste van twee verdedigers. De Bilt zette daarmee veel meer druk op de defensie van Zevenhoven en daardoor kreeg de ploeg van Dennis van der Ing het bijzonder zwaar, met de uiteindelijke 1-1 tot  gevolg.  Van der Ing:  “Dat was een gedurfde en knappe actie van mijn collega en daar heb ik wel waardering voor. Je hoopt dan dat we er voetballend onderuit kunnen komen, mede omdat je ook nog eens een mannetje over hebt, die konden we echter nooit vinden en zo bleef de druk op onze defensie.”

“Na de 1-1 kreeg De Bilt nog een behoorlijk aantal kansen op meer, maar wisten we toch een puntje uit het vuur te slepen. Pieter Koen van der Plas had in mijn ogen in blessuretijd een strafschop moeten krijgen, maar dat had misschien teveel van het goede geweest. We zijn nu een fiks aantal weken met een opbouwend Zevenhoven bezig, dat vertaald zich tot nu toe niet in punten en daar moet in de komende weken verandering in gaan komen. We kunnen ons niet altijd achter dat argument blijven verschuilen”

Een helder en eerlijk statement van de trainer, het eerstkomende duel is thuis tegen het Wilnisse CSW, nu ook niet bepaald een tegenstander waar je zo maar even overheen loopt!

Bron: www.rtvlokaal.nl