De officiële website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven verslaat De Bilt en blijft tweedeklasser!

Zevenhoven speelt volgend jaar “gewoon” weer in de tweede klasse. Op de allerlaatste speelronde won men met 1-0 van De Bilt en daarmee kwam het gelijk in veilige haven!

Pakweg tien weken geleden geloofde bijkans niemand meer in de ploeg, behalve coach Dennis van der Ing: “Maar dat optimisme was puur gebaseerd op de instelling van de spelers zelf, die bleven er ondanks de belabberde stand op de ranglijst in geloven. De arbeid op de trainingen was groot, dat was erg mooi om te ervaren, de jongens hebben zichzelf daarvoor beloond!”

Het was zaterdagmiddag zaak om minimaal een punt te pakken en dan moest Elinkwijk ook nog eens verliezen. Aan dat laatste twijfelde echter niemand omdat de Utrechters op bezoek moesten bij titelkandidaat Argon. De Mijdrechters leidden al heel snel met 2-0, dus dat probleem was snel uit de wereld. Bleef het enig probleem De Bilt over, dat kwam zwaar gehavend naar Zevenhoven, maar wenste niet zomaar te capituleren.

De eerste kans was voor de Utrechters, moeizame redding Brouwer, de daaropvolgende, er waren amper negen minuten gespeeld, voor Zevenhoven. Met twee verdedigers op de huid vond Frank Koelewijn Ivo van der Vlugt, die hard en loepzuiver uithaalde: 1-0. De Bilt, met de harde wind pal in de rug zette daarna Zevenhoven de duimschroeven aan, was gevaarlijk met afstandsschoten en schiep zich zelfs twee droomkansen, maar Zevenhoven kwam beide keren met de schrik vrij.

De tweede helft bleef Zevenhoven een stuk gemakkelijker op de been en schiep het zichzelf ook kansen, zo verscheen Pieter Koen van der Plas alleen voor goalie Ricardo Pouw, maar de spits maakte vlak daarvoor hands. Ook invaller Marco Pellegrom kreeg een droomkans, maar het ontbrak de spits aan scherpte. Het veldspel van De Bilt bleef evenals voor de rust verzorgd, het leverde echter in tegenstelling tot de eerste helft veel minder kansen op. Bij de paar gevaarlijke situaties die er wel kwamen bleek Martijn Brouwer een zeer betrouwbare sluitpost.

Uiteindelijk bleef het bij de 1-0 zege en was de ontlading na afloop (terecht) bijzonder groot. Terecht omdat het een fantastische prestatie is geweest om uit een schier uitzichtloze situatie toch terug te komen, bovenal om met beperkte middelen toch op dit niveau te kunnen blijven acteren.

Opstelling Zevenhoven: Martijn Brouwer; Jesper Rijneker, Bob Annegarn, Koen Aartman, Thijs Noordsij; Michiel Polman, Pieter-Koen v/d Plas, Luke v/d Broek; Coen Ravesloot (80. Danilo Boon), Frank Koelewijn (70. Marco Pellegrom), Ivo v/d Vlugt

Bron: www.rtvlokaal.nl