De officiële website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven grijpt strohalm

Zevenhoven heeft in Amersfoort tegen VOP de laatste strohalm met verve aangegrepen. Na een 1-0 achterstand wist men toch de zege naar zich toe te trekken: 1-3.

Coach Van den Ing: “Ook na de 1-0 achterstand maakte ik me geen zorgen over de afloop, ik had en heb het volste vertrouwen in de jongens. De gelijkmaker van Frank Koelewijn kwam op het juiste moment en daarna vond ik VOP rijp voor de sloop. Na 35 minuten werd er een speler van VOP afgestuurd en ik moet bekennen dat ik het , hoe gek het ook klinkt, wel begon te knijpen.”

Waar vandaan opeens die angst?
“Je weet dat die gasten kost wat kost dat punt veilig willen stellen, een muur voor hun goalie op gaan trekken en loeren op dat ene kansje dat toch wel een keer gaat komen. Een lange bal van achteruit hoeft maar goed te vallen en je bent de pineut! In de rust aangegeven om vooral de rust te bewaren en geduldig te zijn. Gelukkig maakte Ivo (van der Vlugt red.) redelijk snel de 1-2, na een prachtige steekbal overigens, en moesten zij toen gaan komen. De poort ging wagenwijd open, jammer dat het dan zo lang duurt voordat wij het duel op slot gooien, maar die goal viel gelukkig, zij het rijkelijk laat, wel: 1-3.”

Daarmee heeft de ploeg plaats dertien (met directe degradatie tot gevolg) overgedragen aan datzelfde VOP, maar passeerde het ook, zij het op doelsaldo, UVV op de ranglijst. Jammer dat Elinkwijk won, anders had de “veilige” tiende plaats ook weer in vizier gekomen. Dat gat van zeven punten, waarbij Zevenhoven ook nog een duel meer heeft gespeeld dan de Utrechters, lijkt (voorlopig) te groot.

Van den Ing: “Volgende week moeten we thuis de punten van Almere zien te pakken en dan kunnen we zelfs weer omhoog gaan kijken. Voorlopig is prioriteit één om afstand van de directe degradatie plaatsen (stek dertien en veertien) te nemen en dat is al een helse klus!”