De officiële website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven grijpt strohalm

Zevenhoven staat op het punt om voor een enorme stunt te gaan zorgen. Vanmiddag won het in een rechtstreeks degradatieduel met 2-1 van UVV en is directe degradatie niet meer aan de orde.

Maar niet alleen dat, door het verlies van Elinkwijk is men de Utrechters tot op één punt benaderd en die ploeg staat op de veilige tiende plaats. Doelstelling één, rechtstreekse degradatie voorkomen, is gehaald, nu pakt men doel twee op: P/D zien te voorkomen! Ook die missie lijkt een redelijke kans van slagen te hebben, een mooi slot ligt in het vooruitzicht.

Coach Van der Ing vond zijn ploeg voor de thee de betere: “Met nam aan de bal, in het zoeken naar oplossingen en het creëren van kansen vond ik ons beter dan UVV.” Hij zag zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong komen, Coen Ravensloot vond met een gave voorzet Luuk van den Broek: 1-0. Er zat daarna meer in, maar met name Koen Pieter van der Plas was niet erg gelukkig in de afwerking.

Ook de tweede startte de formatie uit Zevenhoven sterk, kreeg Pieter van der Plas wederom een prima scoringskans, maar de spits zag zijn inzet met de punt van de schoen gestopt worden door de UVV goalie en de daaropvolgende counter van UVV leek zelfs roet in het eten te gaan gooien: 1-1. “Het werd allemaal slordig en onrustig en ik besloot toen om drie verse wissels in te brengen”, aldus Van der Ing.

Zevenhoven drong weer aan en uit een cornerbal van Marco Pellegrom stuitte Ivo van der Vlugt in eerste instantie op de UVV goalie, maar in de rebound kopte hij wel raak: 2-1. In de hectische slotfase keurde de referee, op advies van de grensrechter, een goal van UVV af. Dat deed hij even later ook met een goal van Zevenhoven. Daarmee bleek de zege een feit, is men de veilige tiende plaats, waar Elinkwijk op staat, tot op één punt genaderd. Als beiden gelijk eindigen is Elinkwijk de klos omdat het doelsaldo van Zevenhoven vele malen beter is!

Opstelling Zevenhoven: Martijn Brouwer; Jesper Rijneker, Bob Annegarn, Koen Aartman, Thijs Noordsij; Michiel Polman (65. Tom van Vliet), Pieter-Koen v/d Plas, Luke v/d Broek (65. Marco Pellegrom); Coen Ravesloot, Danilo Boon (70. Berry Peters), Ivo v/d Vlugt

Bron: www.rtvlokaal.nl