De officiële website van
SV Zevenhoven

Zevenhoven geeft niet op en boekt tweede zege op rij

Bij Zevenhoven komt het woord “opgeven” niet in het woordenboek voor. Vanmiddag won men met 3-2 van Almere en heeft het de “veilige” tiende plaats nog steeds in het vizier!

De eerste helft kenmerkte zich door een technisch beter Almere dat daardoor veel meer balbezit had. Het spel van Almere zag er echter zeer voorspelbaar uit en het met verve verdedigende Zevenhoven gaf hoegenaamd niets weg, goalie Brouwer hoefde alleen vlak voor de thee twee keer handelend op te treden.

Zevenhoven loerde het eerste part op de counter, leek daaruit ook de openingsgoal te scoren, maar Frank Koelewijn deed dat volgens referee Leijdekker vanuit buitenspelpositie, dus ging dat feest niet door. De verdiende goal viel toch, zij het letterlijk uit de lucht, een cornerbal werd door de Almere defensie niet goed verwerkt, verdediger Bob Annegarn was er als de kippen bij: 1-0.

De tweede helft bleef Almere ogenschijnlijk plichtmatig voetballen en strafte Zevenhoven dat via razendsnelle counters uitstekend af. In de 56e minuut verdubbelde Pieter Koen van der Plas via een rebound de score: 2-0. Toen Danilo Boon na een prima aanval zijn ploeg met een fraaie goal naar 3-0 schoot leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

Maar voetbal blijft maar onvoorspelbaar. Bob Annegarn ging opzichtelijk in de fout en scheidsrechter Leijdekker wees daarna onverbiddelijk naar de stip. Erwin Haselbekke liet Brouwer volslagen kansloos: 3-1. Plots raakte de verdediging van Zevenhoven, dat een uur lang zo soeverein had gespeeld, de kluts kwijt, zeker na een subliem genomen vrije trap van Fernando Piqué: 3-2.

Er waren toen nog ruim tien minuten te gaan en het werd wederom billen knijpen voor menig Zevenhoven supporter. Gelukkig was Almere niet meer bij machte om dichterbij te komen en hield Zevenhoven de drie kostbare punten thuis. Paaszaterdag haalt Elinkwijk in bij Aalsmeer, als dat verlies oplevert staat Zevenhoven vier punten achter op de Utrechters en is zelfs de veilige tiende plaats weer in zicht. Hoop doet nu eenmaal leven!

Opstelling Zevenhoven: Martijn Brouwer; Jesper Rijneker, Bob Annegarn, Koen Aartman, Thijs Noordsij; Michiel Polman, Pieter-Koen v/d Plas (90. Berry Peters), Luke v/d Broek; Danilo Boon (80. Tom van Vliet), Frank Koelewijn, Ivo v/d Vlugt

Bron: www.rtvlokaal.nl