De officiële website van
SV Zevenhoven

Voetballen op kunstgras is veilig

bandenbranche-betaalt-onderzoek-kunstgrasvelden-sportclubsOp dinsdag 20 december heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de resultaten gepubliceerd van het onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van sporten op kunstgras met rubbergranulaat. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het RIVM concludeert dat sporten op kunstgras veilig is. Ook zijn er geen signalen die duiden op een verband tussen sporten op kunstgras met rubbergranulaat en het ontstaan van leukemie en lymfeklierkanker. Deze conclusie wordt onderschreven door de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), KNVB en GGD. Dat betekent dat het verantwoord is om op onze kunstgrasvelden te sporten en er geen extra maatregelen nodig zijn.

De gemeente Nieuwkoop en StiBuNi onderschrijven deze conclusie en SV Zevenhoven conformeert zich aan dit standpunt. Gezien de uitkomst van het onderzoek, zal het kunstgrasveld na de kerstvakantie weer volledig in gebruik genomen worden en zal de jeugd niet meer uitwijken naar gras.

Meer informatie over de resultaten van het onderzoek en de antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op de site van het RIVM:
http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2016/Sporten_op_rubbergranulaat_is_veilig
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/R/Rubbergranulaat/Alle_veelgestelde_vragen_over_Rubbergranulaat

Voor overige vragen over de uitkomst heeft het RIVM een informatienummer opengesteld (0800-0480).

Als leden of ouders van leden vragen hebben of hierop willen reageren, dan kan dat via kunstgras@svzevenhoven.nl of door één van de bestuursleden aan te spreken. Indien nodig leggen wij de reacties neer bij de gemeente. Zij hebben aangeboden om begin 2017 een avond te organiseren voor verenigingen waarop zij, indien gewenst, deskundigen uitnodigen om eventuele zorgen bij de leden en ouders weg te nemen.