De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag Team 3 – DSO (de show van het jaar)

Vandaag de tweede wedstrijd in de na-competitie om de 1ste klasse te bereiken.
Uit is er 1-2 gewonnen dus dat uitgangspunt was redelijk.
Helaas bleek deze week dat er 10 spelers waren die vandaag niet konden voetballen: Sjors, Robbie, Scooter, Robinho, Barthez, Bint, Maarten, Tije, Bundy, Radj,
Gelukkig werden er vervangers gescout en wilde deze mannen ons uit de brand helpen. De opvallendste waren een zwikkie A-junioren en een keeper met de naam Brouwer die al een paar jaar gestopt is maar hij wilde voor deze wedstrijd wel weer eens in de spotlights gaan staan.
De start opstelling was: Brouwer,- Pell, Koning Taff (C), Haaf, Bolle,-Buks, Kubus, Senad, Jasmin,- Basso, Kleine Boon.

Het voorprogramma bestond vandaag uit een sportdag voor kinderen. 105 kinderen hebben zich vol overgave vermaakt en tot slot was er ook een winnaar van de zelfgemaakte kwark taart.
Daarna konden alle ouders zich aansluiten bij het andere publiek wat al bij het trainingsveld klaar stond voor weer een wedstrijd van ons aller Team 3.
Het begon meteen spectaculair met kansen over en weer. Er werd een ongekend hoog tempo gespeeld en dat met het warme weer en brandende zon, dat moest wel een slijtageslag gaan worden. Al vroeg in de wedstrijd werd Basso de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af. Basso vond dit echter niet eerlijk en kapte de bal terug en wachtte tot er 2 verdedigers terug waren. Nu vond hij dat er wel genoeg toestand was en schoot de bal onberispelijk in de kruising, 1-0 voor Team 3.
DSO gooide er een schepje enthousiaste bovenop, daar moest Team 3 een voetballend antwoord op vinden. Door de vele mensen die ontbraken was de verdediging nog wat met de afstelling bezig dat resulteerde helaas in 2 tegen goals, 1-2 dus. Daarna hadden Koning Taff (C) en Haaf de boel staan en was het weer genieten van het hoogstaande uitverdedigen.
Na 22 min kom het publiek niet meer: zon, 24 graden, hoog tempo voetbal, geen drank rond het veld dus werd er een drink pauze aangevraagd bij de scheidsrechter en gelukkig had hij oog voor detail en ging akkoord. In deze drink pauze kon Pell eruit, na een knietje kon hij niet meer aanzetten en moest vervangen worden voor Daan.
Na de drink pauze ging het amusement programma weer verder. Vele mooie driehoekjes, rond spelen zonder dat de bal de grond raakt en zelfs weer een ouderwetse 7-schijven aanval konden er niet voor zorgen dat er verandering kwam op het score bord.

In de rust stond de prijs uitreiking van de sportdag gepland en was er tijd om bij te komen met een drankje. In de kleedkamer van Team 3 ontstond een heel andere discussie, moet we de vol gas gaan voor de 1ste klasse of moeten we zonder gezicht verlies uitstappen om de club niet met een onnodig hoog niveau op te zadelen.
Op zich een zinloze discussie want elke keer weer blijkt: wat je ook beslist als de scheidsrechter fluit voor het begin dan vergeten we alles en mag er niet verloren worden.

De 2de helft begon weer meteen goed met goed voetbal en veel enthousiasme wat het kijkspel te goede kwam. In deze helft kwamen ook de wissels van pas.
Kleine Boon> Rory,
Buks> Arno,
Daan> Robba
Al deze wissels hadden geen invloed op de amusement waarde en dat mag best opmerkelijk genoemd worden. Zo nu en dan werd er nog een nuttige aanwijzing geroepen vanaf de kant waar de spelers hun voordeel mee konden doen. Ook regelmatig was er applaus voor een fraai stukje toneel wat DSO dan weer verraste, er zijn immers niet zo veel clubs met gevoel voor toneel. Maar bij SVZ kan dat altijd gewaardeerd worden en leverd het zelfs applaus op. Tussen door was er nog een plas pauze om bij te komen en daarna ging het moordende tempo weer verder. Het publiek klom wegens de warmte niet meer op de banken maar genoot er zeker niet minder van. In de 93ste minuut begon iedereen wel in te zien dat er een verlenging nodig zou zijn. Het ervaren Team 3 tegen de goed getrainde jonge honden van DSO bij inmiddels 26 graden en felle zon, kon dat wel goed gaan? Bij een bepaalde leeftijd komt uitdroging eerder in het zicht dan bij jonge honden dus de ambulance uit Nieuwveen werd tijdelijk gestationeerd in Zevenhoven om zo overal op voorbereid te zijn.

De verlenging begon met het thuis publiek in de rug, dat kon zo maar een steuntje zijn. Het eerste kwartier zorgde niet voor goals maar wel voor spektakel. Helaas voor Team 3 begonnen het duidelijk te worden wie er in deze hitte in het voordeel was tijdens het verlengen van deze grandioze pot voetbal. De goed getrainde jonge honden van DSO konden deze omstandigheden beter verteren maar liepen met regelmaat tegen Haaf aan, deze (s)topper heerste in de achterste linie en liet keer op keer blijken dat er niets te halen was, als het dan eens allemaal mee zat voor een van de spitsen stond daar altijd weer Brouwer die ook duidelijk gekomen was om in de spotlights te staan, man wat stond hij weer als vanouds te kepen! Maar Team 3 kreeg het moeilijk, de bananen ballen van Bolle kwam minder vaak, Koning Taff (C) kon de spits niet meer bereiken zelfs familie Rasljanin liep op hun laatste benen en konden het spel geen vorm meer geven. Kubus die zijn hoekige spel niet meer kon uitvoeren door zweetvoet pijn. Eigenlijk was het alleen Basso die nog lekker berg op kon. Bij DSO speler 6 sloegen letterlijk de stoppen en hij kon vertrekken maar gelukkig hielt Basso daar geen verwondingen aan over zodat hij door kon. De tijd begon te tikken voor DSO, fitter waren ze, dat was duidelijk maar probeer maar een te scoren tegen Team 3. Elke minuut kregen ze meer ruimte en uiteindelijk schoot een DSO’er de bal geniaal in de verre hoek en was het verzet gebroken. De goede scheidsrechter floot een paar minuten en een goal later af. De wedstrijd was gespeeld, DSO rommelt nog een rondje verder en Team 3 sluit een bijzonder seizoen af met 4 spelers van het eigen team omringt met goede gasten die ons uit de brand hebben geholpen en voor de hele club een geweldige pot voetbal tentoongesteld hebben. Door de lange voetbal middag was het bier bere koud en kon de derde helft ingezet worden op het terras.

Namens heel Team 3 wens ik iedereen een fijne vakantie en voor de meeste tot ziens bij de eerste wedstrijd van het volgende seizoen, voor degene die zelf voetballen, we zien jullie wel verschijnen als de reguliere competitie afgelopen is.
De ballen

De schrijvende ex-voetballer