Verslag SVZ – Woerden

Vandaag thuis tegen tegen koploper Woerden de aanstaande kampioen waarschijnlijk. Een mooie pot om ons met hun te meten.
Met mooi weer en een vol terras erbij zijn alle ingrediënten aanwezig. De assistent trainer van Woerden, Danny ter Hoeve, is volgend jaar onze hoofdtrainer dus ook leuk om hem even te zien.
De eerste paar minuten was het nog even aftasten maar daarna was SVZ de bovenliggende partij.
Al snel wisten we de ruimtes aan de buitenkanten te vinden en van daaruit te voetballen. De bal ging vaak van geel naar geel en zorgt er voor dat de tegenstander zich moet aanpassen. In de 16e minuut was er een vrijetrap van onze spits die de keeper knap uit de hoek tikte.
Daarna nog een mooie aanval over meerdere schijven met 1 x raken, echt een heerlijk aanval maar die strande in schoonheid.
In de 21e minuut viel die verdiende openingstreffer, onze rechts half wist de treffer te maken en schreef weer een goal op zijn lijstje bij. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van onze spits, op rand 16 dreigt hij met links te schieten en kapt naar rechts en schiet de bal keurig in de hoek! Wat heerlijk als je tweebenig bent.
3 minuten later zet de ene aanvaller een andere aan het werk, een knappe voorzet vanaf links kwam mooi bij de 2e paal maar onze spits wist de bal net niet te raken.
SVZ bleef goed voetballen en Woerden kwam in deze fase niet meer van eigen helft af.
Na een klein half uur weer een goede aanval waarin onze rechts half knap onze spits weg steekt en 1 op 1 met de keeper zet. De spits die elke keer loert op de ruimte achter de verdediging had aan 1 bal contact genoeg om te scoren, door zijn techniek en overzicht wist hij precies waar de keeper en de goal was en maakt hij de 2-0. Wat een weelde om tegen de koploper 2-0 voor te staan en ook nog eens verdiend!
Na die treffer was Woerden even de bovenliggende partij, dwong SVZ wat terug en hielt dat bal wat langer in de ploeg. Kansen leverde dat nauwelijks op maar doordat de links en rechtsbuiten van kant wisselde werden ze wel dreigender. Ex prof Jeffrey Vlug stuurde in 35e minuut deze buitenspeler diep, onze rechtsback en centrale verdediger stonden niet goed waardoor deze bal meteen gevaarlijk was, hij sneed naar binnen en over de achterlijn liep hij de 16 in zonder iemand tegen te komen. Voor de goal zijn veel gele shirts maar toch vind hij een wit/blauw shirt en loopt de bal in het inmiddels lege doel omdat onze keeper uitgelopen was richting de buitenspeler die via de achterlijn de 16 in kwam gelopen.
Dit betekende de 2-1, in de periode was SVZ het even kwijt, we kregen de organisatie niet goed en kwamen niet meer van eigen helft en liepen in deze periode achter de feiten aan. Gelukkig wisten we ons daarna te herpakken zodat we de 2-1 mee de kleedkamer in konden nemen voor de rust.
In de rust had Chris weinig bijzonders te melden want 2-1 voor tegen de komende kampioen is natuurlijk hartstikke goed.
Na startte we slecht, onze keeper moest al snel redding brengen, kort daarna een scrum voor onze goal die net goed afloopt. De ruimte aan de buitenkant van voor rust was er nu niet meer omdat Woerden verder vooruit durfde te spelen, ze namen meer risico achterin maar daar konden we geen gebruik van maken, zelfs met onze ervaring in de ploeg lukte het niet om hier van te profiteren.
In de 58e minuut komt Jeffrey Vlug door op Links, de man die veel gezocht wordt en dan vooral simpele ballen speelt krijgt de bal mee de ruimte in en geeft een perfecte voorzet waaruit de 2-2 gemaakt wordt. Zo maakt hij in momenten knap het verschil voor Woerden.
De 2-2 was op dit moment terecht, SVZ moest achteruit en creëerde weinig.
Als we de bal veroverde waren we hem snel weer kwijt, ballen de lukraak naar voren geschoten werden of misverstanden bij het diep of in de voeten aanspelen zagen we te vaak, rust aan de bal zagen we te weinig en dat resulteerde in dat we de bal nooit in de ploeg konden houden en steeds achter Woerden aanliepen.
In de 27e minuut dacht ik nog even aan oude tijden: een zoon van de huidige voorzitter die een prof speler dolt op techniek helaas werd zijn schot uit de hoek getikt door de keeper van Woerden.
Onderhand was het 7 minuten voor tijd met de 2-2 nog op het bord, dat voelde als een goede uitslag voor ons.
Maar dan gaat het centraal achterin helemaal mis, een bal in de ruimte achter onze verdediging wordt niet verdedigd, het lijkt erop de beide centrale niet van elkaar weten wat ze doen en doen allebei het zelfde. Ook lijken ze blind op de keeper te vertrouwen zonder communicatie maar de keeper was terug op weg naar zijn eigen goal. Dus een 1 op 1 met de keeper volgt, onze keeper redt in eerste instantie maar helaas waren er nog geen verdedigers van SVZ in de buurt waardoor hij in tweede instantie alle tijd om de 2-3 te scoren.
De laatste minuten spelen we nog pompen of verzuipen en gooien zo veel mogelijk ballen voor de goal. Dat lijkt regelmatig gevaarlijk, levert een paar hoekschoppen op maar een goal maken we niet meer.
Woerden wint met 2-3.
Korte conclusie: een goede eerste helft en een slechte tweede helft zorgt voor verlies tegen de koploper.