Verslag SVZ – Warmunda

Vandaag op deze regenachtige dag mochten we op een zeiknat veld tegen Warmunda. Een ploeg waar tegen we uit dik en terecht verloren hadden.
Vandaag in de basis: Connor, Lars, Jordy, Jop, Berry, Lennart, Robert, Falco, Maurits, Nick en Marco.
Op de bank zaten spelers vol vertrouwen te wachten om in te vallen zoals: Tobias, Sjoerd, Stan, Robin vM, Gareth en Robin L.
In de eerste minuut opende Falco de wedstrijd met een hele goede crossbal op Berry in de 16, helaas verdween Berry zijn schot of voorzet achter de goal.
Niet veel later geeft Berry een goede voorzet op Marco die de bal op goal kopt, helaas kan de keeper de bal vangen.
Als Jop zich verslikt houden we even onze adem in maar de voorzet die daar uit voort komt wordt weg gewerkt door Lars.
Niet veel later komt Warmunda weer tot een voorzet, Lars weet hem net te raken met zijn hoofd maar de bal komt toch bij de aanvaller van Warmunda maar de razend snel gedraaide Lars weet het schot te blokken, echter valt de bal rond de penalty stip vanwaar Warmunda kan schieten, gelukkig voor ons weet hij de lat te raken.
Daarna volgt er een fase met meerder mogelijkheden voor SVZ.
Een goede hoekschop van Maurits wordt door Falco goed binnen gekopt maar helaas op de lijn nog gered door een verdediger. De rebound op randje 16 wordt vol op doel geschoten door Jordy maar ook nu staat er een verdediger in de weg.
Lennart zet met een mooie bal Berry aan het werk, zijn voorzet brengt Marco perfect in stelling maar deze kans was helaas niet aan hem besteed.
Een vroege voorzet van Maurits die Falco naast kopt, Robert die de rust bewaard en Marco op het juiste moment inspeelt, Marco draait knap en schiet goed vanaf 20 meter maar de keeper weet met een geweldige redding een doelpunt te voorkomen.
In de 35e minuut valt dan toch de 1-0. Na een korte hoekschop draait Maurits de bal perfect voor het doel en kopt Falco onberispelijk raak!
Meteen na die goal heeft Berry weer een voorzet in huis, Marco en Falco laten slim lopen waar na Nick met de droge harde schuiver de bal net naast de verkeerde kant van de paal schiet.
In de 41e minuut komt Tobias voor Falco die geblesseerd het veld moet verlaten.
Ondanks dat we slordig spelen en wat te vaak de oplossing te ver weg zoeken creëren we genoeg en gaan we met een voorsprong de rust in.
Kort na rust staat het echter al weer 1-1.
Warmunda kreeg alle tijd om voor te geven en de bal werd keurig binnen geschoten.
Kortom we moesten nog minimaal één goal maken. Gelukkig straalde de team het vertrouwen uit dat we er wel één ging maken en ontstond er geen onrust.
Robert gaf een fantastische bal op Berry die hem in één keer op Nick gaf rond de penaltystip maar Nick komt er net niet aan of weet hem nauwelijks te raken door het snelle natte veld.
Het was ook Berry met een bal op Nick die hem richting doel stuurde maar nadat Nick zijn tegenstander moeizaam gepasseerd was bracht de laatste verdediger nog redding.
In de 70e minuut maakt Marco de 2-1. Lennart speelt Marco in op rand 16. Marco houdt zijn lichaam er sterk tussen en als hij draait en de bal langs zijn verdediger krijgt heeft hij een perfecte kans gecreëerd voor zichzelf, schuin voor de goal alleen voor de keeper die hij verschalkt met een schot in de verre hoek.
Daarna werd het steeds moeizamer voor SVZ en in de 80e minuut brengt Danny een extra verdediger in met Sjoerd.
En in de 85e Minuut Robin L voor Nick om met nieuwe energie nog een beetje meer druk op de bal te houden voorin.
Het is nog 10 minuten tegenhouden waarin Warmunda niet verder komt dan 1 kopbal over het doel zodat we de punten thuis houden.
De 9e overwinning op een rij, dat is een knap rijtje! Maar omdat BSC ook blijft winnen moeten we er hier nog een aantal aan toe gaan voegen.
Korte conclusie: moeilijk veld, moeizaam voetbal en weer gewonnen.