Verslag SVZ – Teylingen

Vandaag thuis tegen Teylingen en de wedstrijd start op de ongebruikelijke tijd van 13 uur omdat Oranje om 16:00 uur speelt.
Teylingen staat in de middenmoot maar wordt wel gezien als één van de sterkste ploegen van de competitie.
Vandaag was het even puzzelen voor Danny doordat Berry, Lars en Sjoerd afwezig waren door vakantie, schorsing en blessure.
De 11 die het vandaag gaan laten zien zijn: Connor, Stan, Jordy (uit zijn pensioen gehaald), Jop, Falco, Tobias, Robert, Lennart, Marco, Maurits, Nick.
Op de bank zaten zich te verkleumen van de kou: Kjell, Gareth, Robin L, Kevin.
Vanaf het begin zagen we een open wedstrijd met 2 ploegen die naar voren wilde, Teylingen speelde graag de crossbal in de ruimte links en recht voorin en SVZ wilde graag over de grond van verdediging naar aanval via het middenveld en waar mogelijk snel Marco aanspelen om van daaruit de buitenkanten te vinden.
Stan zat direct goed in de wedstrijd en werkte al snel 2 hoekschoppen en 2 voorzetten weg door goed positie te kiezen. Ook viel op hoe vaak hij Marco wist aan te spelen, de jaren dat hij samen met Damon speelde zorgde voor ervaring met dit soort ballen en die kwam goed van pas vandaag.
Falco en Nick lieten zich ook vroeg zien via een knap één tweetje waarmee Nick Falco de diepte in stuurt, helaas wisten we zijn terug getrokken voorzet niet binnen schieten.
In de 25e minuut geeft Falco een slimme bal op de handig weglopende Marco in de diepte naar onze linkerkant. Marco draait snel en staat tegenover een verdediger maar het dreigen van hem passeren zorgt voor een stapje naar buiten waarna Marco naar binnen gaat en van 25 meter op doel schiet, dit goede schot is door de keeper wel te keren maar niet te pakken, kortom een rebound wordt weggeven en de goed doorgelopen Nick wist hier wel raad mee, 1-0.
Kort daarna speelt Lennart zo de bal in de voeten van de tegenstander en krijgen we een counter om onze oren maar gelukkig weet Jop ons te redden. Jop zal nog een paar goed optreden met voorzetten weg koppen bij de 2e paal en zeker ook een bal die dreigt een spits in een 1 op 1 te zetten met Connor weet hij met vliegende tackel op de bal knap weg te werken voordat de bal aan komt bij de spits.
Ook Connor weet te redden op een goed schot van buiten de 16.
SVZ laat zich zien via Maurits met een goede vrijetrap waar Marco een teen te kort kwam en zorgde dus niet voor een goal.
In de 35e minuut denkt Marco vanaf het middenveld de bal terug naar Connor te spelen maar lanceert hij de spits van Teylingen die Connor omspeeld en de 1-1 maakt.
2 minuten later spelen we Marco aan ff buiten de 16 en hij dreigt te schieten maar vind de ruimte niet en neemt de bal mee naar de vrije ruimte in de 16 aan de rechterkant en komt in schiet positie maar de keeper komt snel uit zijn goal om de hoek te verkleinen en maakt daarna de keuze om naar de grond te gaan voor de bal. Marco voelt dat haar fijn aan en tikt de bal snel verder waardoor de keeper geen bal meer kan raken maar wel over de grond richting de benen van Marco glijd, na nauwelijks contact met Marco kan de scheidsrechter niet anders dan een strafschop geven. Marco benut deze zelf en zet zo de 2-1 op het scorebord.
Doordat Robert vandaag op rechts speelt is het zo dat Falco vanaf links speelt en daar heeft hij een goede klik met Nick. In de 44e minuut stuurt Nick hem weg en weet Falco met een fijne assist Marco in staat te stellen de 3-1 binnen te tikken.
Dat was de rust stand en we gingen met een goed gevoel de kleedkamer in.
Meteen na rust breekt er een kwartier aan waarin Teylingen de lakens uitdeelt en we het erg moeilijk hebben.
Vooral de ballen die ze vanaf het middenveld over de grond kunnen spelen naar de buitenkant zorgen voor veel gevaar. Daar krijgt de aanvaller tijd en ruimte om op snelheid richting de uitstappende verdediger af te gaan. Dat is zeer moeilijk te verdedigen.
Al in de 4e minuut na rust zorgt dit voor een goal, Stan komt er niet aan in deze situatie omdat de aanvaller op snelheid is en de bal er perfect langs tikt, op de achterlijn heeft hij de bal, waar Connor rekent op een voorzet kiest de aanvaller voor de korte hoek en weet zo Connor te verassen en de 3-2 te maken.
Even later speelde we Marco aan die sterk zijn lichaam er tussen hielt en terug kon leggen op Maurits die de bal met veel gevoel op de paal schoot.
In de 59e minuut komt de 3-3 al op het bord. Een voorzet door de lucht vanaf onze rechterkant komt voor de goal, Connor komt uit, wordt wat gehinderd waardoor hij besluit de bal weg te slaan. Deze bal komt niet buiten de 16 en in de voeten van Teylingen. SVZ spelers zijn er niet snel genoeg bij waardoor hij de gelijkmaker kan maken.
3-3 met nog een half uur te spelen.
In de 61e minuut komt Gareth voor Stan en in de 64e minuut komt Kjell voor Maurits.
Er is nu weer een open wedstrijd met 2 ploegen die spelen om te winnen.
Gevaarlijke momenten voor beide doelen.
Marco die uit een afgeslagen hoekschop de bal op de lat schiet, even later weer Marco die nu knap uit de draai tot een verrassend schot komt maar de keeper redt met een katachtige reflex.
Aan de andere kant redden Conner en Jop ons samen door een spits van het scoren te houden.
In de 80e krijgt een speler van Teylingen tijd en ruimte om van 25 meter te schieten, dit geweldige schot gaat hard naar de hoek en krijgt een stuiter mee, gelukkig weet Connor de bal precies op het goede moment de raken met een perfecte duik zodat de bal naast gaat.
In de 82e minuut komt Kevin voor Robert om in een alles of niets poging te proberen om de 3 punten thuis te houden.
Echter is het Teylingen dat via een goede aanval na een afgeslagen hoekschop van ons over onze linkerkant voor de goal komt, een perfecte voorzet zet de spits van hun vrij voor de goal zodat hij de 3-4 kan maken, tot opluchting van alles wat SVZ is weet hij deze dot van een kans “te verkloten” zodat de 3-3 blijft staan.
In deze laatste 10 minuten gebeurd veel, Marco schiet een vrijetrap op de paal, Jop de na een hoekschop nog voorin was die met een knappe actie de bal goed inschat, over de verdediger tikt en de bal op de lat schiet. Het meeste memorabele moment is in de 89e minuut, Marco schiet de rebound binnen die de keeper weggeeft. Helaas vlagt de grensrechter en na veel tumult en gepraat over de interpretatie van de buitenspel regels besluit de scheidsrechter de goal af te keuren en de eindstand zo op 3-3 te bepalen.
Met 3-3 van het veld af na een 3-1 ruststand, dan begint het “meningen achteraf delen”. Altijd leuk om te horen vind ik, vooral omdat je het veel minder hoort als je wint dus dit lijkt belangrijker bij niet winnen. De meeste zien dingen die een ander beter of anders had moeten doen. De trainer had anders moeten wisselen of dat moet je nooit doen. En spelers onderling: hij maakte vandaag wel fouten zeg, hij zag er niet goed uit bij die goal en natuurlijk doen de scheidsrechter en grensrechter ook altijd iets fout. Gelukkig hoorde ik ook: dat had ik beter moeten doen en daar wil ik op trainen.
Heerlijk om te horen maar de eindstand bleef 3-3.
Korte conclusie: lat en paal tellen niet en dan blijkt het 3-3 te zijn