Verslag SVZ – Meerburg

Vandaag onze eerste thuis wedstrijd van het seizoen en die spelen we tegen Meerburg uit Zoeterwoude.
Hoewel er veel regen gevallen is de laatste dagen was het droog toen we speelde en kwam zelfs de zon door waardoor het een heerlijke middag was.
Vandaag miste we ten opzichte van vorige week Maurits en Lars. Lars raakte vorige week geblesseerd en Maurits had cursus.
De opbouw wilde we verzorgen met Jop, Sjoerd, Berry, Lennart en Tobias om van daaruit de meer aanvallendere posities in te kunnen spelen. Aan de buitenkanten speelde vandaag Robert en Robin L aan hun te taak om die ruimtes te bespelen door soms ruimte te maken voor Falco, Nick en Marco en een andere keer diep te kiezen.
Vanaf de eerste minuut klopte het bij ons, we speelde goed. We hadden veel de bal, openende vaak van links naar rechts, creëerde veel kansen en gaven geen kans weg.
In de 5e minuut wordt het 1-0 door Robin, na een spelletje over koppen in de 16 wist Marco de bal naar de buitenkant te koppen waar Robin slim vrij stond en met een geweldige uithaal de bal tegen de touwen schoot.
We zagen de ene kans na de andere en goed positie spel, ik denk dat dit de beste fase van dit seizoen was tot nu toe. Het was een genot om naar te kijken.
In de 18e minuut tikte een speler van Meerburg knap de bal uit de kruising helaas voor hun betrof het hier niet de keeper … dus een rode kaart en een strafschop volgde. Marco zette de 2-0 op het bord en we moesten verder tegen 10 man. Gelukkig gingen we verder waar we mee bezig waren dus ik noteerde nog kansen als: vrije kopbal net over, lage vroege voorzet die we net niet binnen konden tikken, rand 16 aan de rechterkant vrij schieten maar voor langs, vanaf links een terug getrokken voorzet maar ipv schieten toch gekozen om terug te draaien en de andere kant te openen.
Maar nadat al deze kansen onbenut bleven zakte we weg, het laatste kwartier voor rust creëerden we niet veel meer, werd het slordig, bewegen zonder bal werd minder en ook onze balvaste spits Marco verloren een paar ballen.
Vlak voor rust kwam Nick aan de bal bij de zijlijn, na een slimme beweging leek hij de verdediger te passeren maar deze herstelde zich goed zodat hij op de achterlijn weer voor Nick stond, na een kluts was Nick er toch voorbij en ging over de achterlijn richting goal de 16 in. Daar passeerde hij nog een verdediger om daarna uit de moeilijke hoek op doel te schieten, de keeper verwachte een voorzet maar werd gered door de paal zodat we met 2-0 gingen rusten.
In de rust werd doorgenomen wat er goed gegaan was maar ook wat we moesten doen om te winnen, dat lijkt namelijk simpel met 2-0 voor tegen 10 man maar ervaring leert dat dit vaak niet zo is.
Meteen na rust kwamen we weer goed uit de startblokken.
Marco die alleen voor de keeper komt zonder druk van een verdediger dus een zuivere 1 op 1. Dan verwacht je dat je het antwoord al weet maar helaas wist Marco de bal niet voorbij de keeper te krijgen.
Niet veel later zet Robert met een vroege voorzet of slimme bal achter de verdediging, net hoe je het wil noemen, Nick in een 1 op 1 met de keeper. Nick die met snelheid richting keeper gaat met de bal aan de voet, hij kijkt en kiest ervoor om zijn snelheid te gebruiken en de bal langs de keeper naar de buiten kant te tikken om hem daarna in het lege doel te tikken. Helaas wist de lange keeper zich uit te rekken tot wel een meter of 3 zo leek het waardoor hij de bal van Nick kon pakken. Ook nu bleef de 2-0 op het bord.
Na meerdere goede hoekschoppen en meerdere kopballen die geen goal werden kwam er uit zo’n hoekschop uiteindelijk een voorzet van Lennart die door Sjoerd tot assist gekroond werd. Dat betekende dat Hennie de 3-0 op het bord kon zetten en de wedstrijd gespeeld was. We speelde niet meer zo goed, deden allemaal wat minder maar toch voetbalde we nog veel kansen bij elkaar.
Robin die met slim positie kiezen en een knappe loopactie zonder bal richting goal liep, helaas zag Nick dit niet of te laat waardoor hij de bal niet in de ruimte gaf waar Robin in liep.
Vanuit het middenveld Marco aan spelen om van daaruit verder te voetballen blijft een goed wapen, ook als je minder goed speelt. Tobias herkend het moment en speelt hem in, loopt door en krijgt de bal precies goed mee. Vanaf 20-25 meter heeft hij een geweldige pegel in huis, de bal gaat met enorme snelheid richting doel om daar uiteen te spatten op de lat. Zonde, dit had een mooie beloning geweest voor zijn geweldige wedstrijd. Hij schatte elke situatie goed in, maakte geen enkele fout en speelde dus heel goed de hele wedstrijd lang.
In de 72e minuut kwam Gareth voor Nick en 1 minuut later viel de 3-1. Het zag er wat knullig uit maar dat kan in keer gebeuren.
Meteen daarna redt de keeper van Meerburg goed door de bal uit de hoek te tikken en uit de hoekschop kopt Sjoerd maar wordt helaas afgefloten.
Door de 3-1 die daarvoor viel wist Meerburg nieuwe energie aan te boren, met 10 man wisten ze het ons moeilijk te maken, ze zette goed druk en waren fel in de duels. Ze durfde weer met 3 man voorin te spelen en werden gevaarlijk. Een knappe aanval waaruit een 1 op 1 met Connor ontstond werd gelukkig afgefloten door de scheidsrechter, als de man “voordeel” had herkend had hij waarschijnlijk door laten gaan maar gelukkig voor ons was dat niet het geval.
Maar Connor moet het laatste kwartier toch veelvuldig aan de bak, hij plukte een hoge voorzet knap uit de lucht en redde ons niet veel later bij een heel goed schot van Meerburg. Ook over een bal die voorlangs geschoten werd mochten we niet klagen.
Tussendoor zette Lennart met een geweldige bal Gareth aan het werk. Net buiten de 16 met zijn gezicht naar de goal, Gareth nam de bal op snelheid mee maar een hele goede verdedigende actie voorkwam dat hij tot een schot kwam.
In de 83e minuut kwamen Stan & Oscar er in voor Lennart en Robin.
Daarmee nam de dreiging van Meerburg weer af en speelde SVZ nog wat kansen bij elkaar.
Stan die met een goede actie de 16 in kwam en dacht zijn statistieken bij te kunnen werken met goal kwam bedrogen uit. De arm van de tegenstander zorgde er voor de zijn bal niet in de vrije verre hoek terecht kwam, de hoek waar de keeper nooit meer bij kon komen dus een zekere goal. De scheidsrechter zag er geen “hands” in dus een strafschop volgde niet. Een goede hoekschop van Berry werd kiezel hard ingekopt door Falco helaas lag de lat in de weg zodat we met 3-1 wonnen.
Dus na een fantastisch begin hebben we daarna wat minder goed gespeeld maar zijn niet in de problemen geweest.
Korte conclusie: 7-0 zou ook gekund hebben maar 3-1 levert net zo veel punten op.