Verslag SVZ – Hazerswoudse Boys

Vandaag spelen we tegen de jongens uit Hazerswoude.
We starten met dezelfde 11 als vorige week: Connor, Lars, Sjoerd, Jop, Berry, Robert, Falco, Lennart, Marco, Maurits, Nick.
Meteen vanaf het begin was er wat te beleven want in de 2e minuut maken we de 1-0, wat een begin!
Marco kwam aan de bal op rand 16 en zoekt ruimte voor een schot maar vind dat niet, hij vind wel Falco aan de buitenkant en die weet de slim doorgelopen Marco weer te vinden die de 1-0 van dichtbij kan maken.
Maar het werd daarna snel duidelijk dat Haz boys heel goed is in de linies dicht op elkaar houden zodat ze overal kort op kunnen zitten. Tel daarbij op dat ze heel veel duelkracht hebben dan snap je dat ze erg veel 2e ballen winnen.
Dan is er een goed medicijn te vinden en dat is hetzelfde doen als je tegenstander.
Helaas lukte dat niet altijd voor 100%. Gelukkig hebben we als team het grote talent om bijna elke wedstrijd kansen te creëren en dat lukte vandaag ook weer. Falco die goed kan koppen maar hij kopt helaas twee keer mooie ballen van Maurits naast. In de 20e minuut is een speler van Haz boys Sjoerd de baas rond de middenlijn en loopt zo richting onze goal, een gevaarlijke situatie. Maar het lijkt er op dat meerdere spelers van SVZ dit anders beoordelen want ik zie geen spelers die een alles of niets sprint trekken en zo ontstaat de situatie dat deze speler met de bal aan de voet vanaf de middencirkel richting onze goal loopt, Lars en Jop staan bij twee aanvallers en die lopen slim breed weg waardoor Jop en Lars voor een moeilijke opdracht komen te staan, wie gaat de man aan de bal aanvallen en zijn man loslaten en wanneer doe je dat. Er komt geen hulp van andere spelers en Lars en Jop stellen hun beslissing uit zodat de speler in een 1 op 1 komt met Connor en net voordat Connor de 1 op 1 kan aangaan speelt hij slim breed en kan de andere aanvaller makkelijk binnen tikken en staat het 1-1. Hoewel er op ons spel het nodige aan te merken was en we de slag op het middenveld regelmatig verloren hadden we nog geen kansen weggegeven, Haz boys was dus erg effectief.
Gelukkig creëerde we nog genoeg mogelijkheden en schiet kansen en dat zorgt er voor de Marco in de 27e minuut de 2-1 op het bord zet, na wederom goed voorbereid werk van Nick krijgt Marco zijn voorzet niet langs de keeper maar de rebound die de keeper weggeeft die weet Marco wel te benutten.
We rusten met 2-1 maar tevreden zijn we zeker niet, we hebben moeite om hetzelfde op te brengen als de tegenstander. De oorzaak is soms lastig te vinden want soms lijkt het iets te zijn als mindset om duels te spelen maar het kan ook zijn dat we net iets te laat zijn of niet niet goed staan waardoor je niet goed in de duels komt.
Maar goed, we zijn er ons van bewust dat de punten vandaag niet aan komen waaien.
Meteen na rust hetzelfde beeld, we creëren kansen: vroege voorzet van Berry op Nick die in de 1 op 1 komt met de keeper maar die redt zonder het te weten met zijn hoofd. De mooiste aanval komt voort uit een opening van Sjoerd op Falco door de lucht, Falco zijn aanname is perfect en neemt de bal meteen mee naar binnen, Lennart zet een slim blok waardoor Falco verder kan richting 16, het is erg druk daar maar doordat eerst Marco en daarna Nick met loopacties zonder bal ruimte maken kan hij ver komen, Nick die daarna perfect vrij komt krijgt de bal van Falco en speelt de bal in één keer in de ruimte die vrij komt en waar Falco heen loopt zodat Falco een vrije schietkans krijgt op rand 16 maar hun keeper redt wederom.
Marco die op de middellijn slim de bal pikt van een verdediger en zichzelf meteen lanceert en vanaf de zijkant knap in een 1 op 1 komt met de keeper en onder druk van 2 verdedigers moet afronden vind ook de keeper op zijn weg.
Tussen door bokst Connor een hoekschop en vrije trap weg maar dat zijn de enige keren dat Haz boys de bal in onze 16 krijgt en ze worden dus ook niet gevaarlijk.
Er blijft veel gevaar komen van Nick, Marco en Falco maar we weten de 3e treffer niet te maken waardoor we Haz boys “in leven laten” en op de bank zeggen we tegen elkaar, hij zal toch niet zo aan de andere kant vallen?
In de 63e minuut valt Marco uit met een blessure en komt Robin er voor hem in en komt Falco op de plek van Marco.
En waar we het al over hadden word in de 70e minuut werkelijkheid, een overtreding rond de middellijn, een vrije trap waar Haz boys een kans in ziet dus de lange mannen van achteruit gaan mee naar voren, de hoge voorzet komt bij onze 2e paal en daar wordt het kopduel kansloos verloren zodat deze speler perfect diagonaal kan binnen koppen en de 2-2 op het bord zet.
Met Tobias voor Robert & Gareth voor Nick probeert Danny het tij te keren. Nieuwe energie en elan komt erbij en we creëren nog weer een paar mogelijkheden. De grootste van het laatste kwartier is de kopbal van Falco uit een hoekschop van Maurits. Helaas weten we niet meer te scoren en voelt deze 2-2 als een nederlaag. We speelde niet goed, Haz boys was beter in de linies kort bij elkaar houden en duels winnen maar we geven 1 giga kans en een halve kans weg en creëren zelf ruim voldoende kansen, dat zorgt er voor dat het voelt als verlies.
Gelukkig hebben de 2 ploegen die ons op de ranglijst konden achterhalen ook niet gewonnen en blijven we nog even koploper.
Korte conclusie: 1,5 kans weg geven en zelf genoeg creëren zorgt niet voor een overwinning.