Verslag SVZ – DoCoS

Vandaag treffen we DoCoS uit Leiden die ook nog slecht draaien dis seizoen en maar 1 punt meer hebben dan wij. Wederom een belangrijke pot voetbal.
Onze basis is vandaag: Swen, Jop, Sjoerd, Lars, Nino, Tobias, Falco, Maurits, Gareth, Nick en Berry.
In een gelijkwaardige eerste 20 minuten zijn er geen uitgespeelde kansen.
In de 15e minuut valt er helaas wel een goal en staan we toch met 0-1 achter, een afstand schot van 25/30 meter zwabbert richting Swen en een stuit maakt het nog wat moeilijker waardoor deze bal Swen te machtig is.
Na 20 minuten wordt ons voetbal minder zuiver en kiezen we vaker voor moeilijke of lange ballen. Dat wil niet zeggen dat je dan niets creëert want bijvoorbeeld Sjoerd met een vrijetrap op eigen helft die door gekopt wordt door Nick zet Berry goed in 1 op 1 met de keeper, veel tijd heeft hij niet dus Berry schiet hem in 1 x richting de verre hoek maar keeper redt met teen.
Verder zien we een bal op de paal, bal van de lijn en wederom de keeper die redt. DoCos heeft ook gevaarlijke voorzetten en die moeten wij ook een keer van de lijn halen.
In de rust bespreken we hoe we de 2e helft in willen en dat we meer willen voetballen.
De 2e helft groeien we en groeien we, we gaan steeds wat beter spelen. Een vrijetrap van Maurits gaat mooi naar de hoek buitenbereik van de keeper maar de paal staat ons hinderlijk in de weg.
Een hoekschop van Maurits draait zo binnen maar ook deze wordt van de lijn gehaald. In de 64e minuut valt dan toch de 1-1. Weer een goede hoekschop van Maurits en Jop kopt binnen.
Meteen daarna was er weer een merkwaardige beuk nodig om Gareth te stoppen en mag Maurits een vrijetrap nemen. Hij kiest voor een bal met veel snelheid in de verre hoek, helaas weet de keeper er een hoekschop van de maken.
Maurits die Gareth slim weg steekt en hem 1 op 1 zet met keeper maar helaas komt de keeper als winnaar boven door de bal naast te tikken.
Berry die Nick perfect lanceert langs de zijlijn krijgt na een knappe dribbel van Nick de bal terug gelegd en schiet hem in één keer in de verre hoek maar ook nu staat de keeper een goal in de weg door de bal uit de hoek te tikken. Eigenlijk is het wachten op de 2-1 want DoCoS komt steeds minder in het stuk voor en we zien mooi voetbal. Maar wij blijken net wat meer in de hoek waar de klappen vallen te zitten dan DoCoS en dan valt in de 86e minuut 1-2, een onmogelijke goal gaat er op een geweldige manier in, de speler krijgt de bal in de 16 met zijn rug naar de goal, neemt de bal in één keer mee naar achterlijn en schiet uit deze zeer moeilijk hoek de bal onderkant lat in de kruising.
Zo staan we toch met lege handen.
Korte conclusie: we hebben goed voetbal laten zien en veel dingen goed gedaan maar geen punt.