Verslag SVZ – BSC

Vandaag staat de topper op het programma, SVZ & BSC staan samen bovenaan dus de winnaar van vandaag is alleen koploper.
SVZ start met: Jordy, Lars, Jordy, Jop, Berry, Tobias, Falco, Lennart, Robbert, Marco, Nick.
Op de kwalitatief sterke bank zaten: Maurits, Nick V, Stan, Gareth en Kevin.
De wedstrijd ging meteen echt van start want BSC schoot de bal al snel op de lat. Lars en Jordy werden verrast door een steekbal binnendoor en de buitenspeler kwam oog in oog met Jordy, weliswaar vanaf links maar een hele grote mogelijkheid die hij gelukkig onbenut liet.
Momenten in de 16 voor het doel van BSC vielen net niet goed; Lennart op Nick die Marco in één voor de goal wil zetten wordt onderschept, Tobias via Falco naar Robert die heel slim zijn lichaam er tussen zet mond uit in een voorzet binnen de 16 maar de verdediger van BSC liep slim in de weg zodat er niemand bij komt.
Het beste van het spel is voor BSC, Zevenhoven lijkt overal te laat te zijn als we de bal niet hebben.
In de 27e minuut moet Jordy uitwijken naar de rechterkant en verslikt zich daar waardoor de buitenspeler er vandoor kan richting onze goal. Met een prima voorzet zet hij de andere buitenspeler helemaal vrij voor keeper Jordy die ons gelukkig red.
BSC speelt meerdere goede mogelijkheden en gevaarlijke momenten bij elkaar maar scoren lukt hun niet.
Zevenhoven kan daar weinig tegen over zetten. In de 39e minuut bij een aanval over de linkerkant speelt de aanvaller zich knap vrij en schiet de bal buiten het bereik van Jordy in de verre hoek zodat de verdiende 0-1 op het bord komt.
Kort daarna een lepe bal van BSC die ook weer op de lat beland en daarna weggeschoten kan worden.
Kortom we hopen de rust te halen met een 0-1. Vlak voor rust krijgen we een vrije trap op 20 meter redelijk recht voor de goal.
Berry en Marco gaan er achter staan, zal dit het moment zijn voorop we tegen de verhouding in op 1-1 komen?
Marco schiet de bal goed in, de keeper redt knap en de ingelopen Nick kan er helaas net niet bij zodat we met 0-1 gaan rusten.
In de rust worden duidelijke woorden gesproken en daarna de wijzigingen doorgenomen.
Met Maurits voor Tobias starten we de 2e helft.
Het beeld is meteen al anders, SVZ is nu gelijkwaardig aan BSC en creëert ook het een en ander.
Marco die in de voeten ingespeeld wordt rand 16 komt niet tot schot, Maurits lanceert Berry maar zijn voorzet komt bij de keeper. BSC blijft ook gevaarlijk, een crossbal die perfect is en gevolgd door een voorzet voor de goal zet de aanvaller van BSC helemaal vrij voor de goal op 8 meter van Jordy, maar Jordy redt op een grandioze manier.
Zevenhoven komt steeds beter in het spel en begint de betere ploeg te worden. Marco die van zijlijn naar binnen dribbelt, dreigen en door, dreigen en door, 2 man voorbij en dan terug op Lennart maar hij schiet nog over. Maar in de 61e minuut pikt Maurits de bal op links op, een fantastische voorzet op Marco voorbij de 2e paal, goede aanname terug op Nick betekent dan toch de 1-1!
BSC lijkt de energie uit de eerste helft niet meer te kunnen brengen, de 4 mannen die de eerste helft steeds diep gingen zonder bal leken dat niet meer op te kunnen brengen. Zevenhoven dat beter stond waardoor die ballen geven ook moeilijker werd voor BSC zorgde dat we voelde dat er vandaag wellicht toch meer in zit dan een gelijkspel.
Na een hoekschop van BSC, kan Zevenhoven uitverdedigen en gaat de bal knap op Marco, hij is zeer sterk en houd de bal ff vast met 3 man om zich heen, daarna legt hij terug op Nick die na een goede aanname waarmee hij zijn tegenstander op het verkeerde been zet en zijn broer kan lanceren. Robert vanaf links komt van eigenhelft af in de 16 maar net als hij de bal wil schieten stuitert de bal op en raakt hij hem niet goed, dat is pech. BSC blijft gevaarlijk maar het is Zevenhoven dat bloed ruikt.
Een vrijetrap van Maurits komt goed bij Jordy en kopt de bal goed op doel maar de keeper weet redding te brengen.
In de 71e minuut speelt Marco, Lennart in op hoek 16. Knappe actie van Lennart zorgt dat hij zijn man voorbij gaat, keeper komt en dan verre hoek buiten bereik van keeper zorgt voor een heerlijke 2-1. Zevenhoven aan de leiding, wie had dat gedacht in de 1e helft? En als je kijkt naar de kansen is het eigenlijk ongelofelijk dat BSC maar 1 x gescoord heeft. Maar dat telt allemaal niet. Een oude voetbal wijsheid zegt: als je ze zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel. Met in de 76e Kevin voor Nick ivm een blessure gaat SVZ de voorsprong verdedigen. SVZ sluit steeds minder aan, loopt vaker achteruit en komt minder aan voetbal toe. Een BSC verdediger lijkt ons te helpen aan de overwinning, hij zit op de bal en de bal licht op de zijlijn. Hij denkt of hoopt op een ingooi maar de bal gaat niet uit en Marco gaat er mee vandoor. Hij dribbelt de 16 in, de centrale verdediger dwingt hem buitenom en van dicht bij schiet Marco op doel maar de keeper weet redding te brengen zodat de 2-1 nog blijft staan.
In 87e komt Gareth voor Marco die niet meer okselfris is. Maar BSC en Zevenhoven weten niet meer te scoren.
Zevenhoven is nu alleen koploper en mag die positie volgende week verdedigen bij Meerburg.
Korte conclusie: een wat gelukkige overwinning brengt ons aan kop.