Verslag SVZ 1 – LSVV 1

Met LSVV komt er vanmiddag een team dat 10de staat naar Zevenhoven een team met wisselde resultaten. Gelijk tegen koploper BSC maar ook 2 dikke nederlagen. Bijna alle goals scoren ze uit standaard situaties zoals hoekschoppen en vrijetrappen.
Lars mocht vandaag weer mee doen en daardoor verloor Stan zijn plaats.
We starten met Connor, Lars, Jordy, Sjoerd, Falco, Tobias, Robert, lennart, Marco, Maurits, Nick.
In de eerste minuten kregen we een hoekschop tegen en wetende dat LSVV daar vaak uit scoort was het meteen alle hens aan dek. Gelukkig wisten we deze hoekschop makkelijk te verdedigen.
Daarna spelen we een geweldig half uur, goed voetbal met veel openingen van de ene naar de andere kant.
Maurits die uitgeweken is naar rechts komt vandaar uit met een perfect voorzet, Marco kan vrij koppen maar kopt helaas naast.
Na een knappe actie en voorzet van Nick op broer Robert kan de laatst genoemde onder druk van een verdediger niet verder komen dan een bal die net naast gaat.
In de 15e minuut gaat Falco met de bal aan de voet op avontuur, dat deed het veelvuldig en zorgde voor veel gevaar, dit keer dribbelde hij naar binnen op zo’n 30 meter van de goal. Waar iedereen een steekbal of opening naar de andere kant verwacht besluit Falco te schieten op doel.
Hij raakt de bal perfect en dit droge schot belandt hard en zuiver precies in het zijnetje van het doel en laat de keeper kansloos. Hennie Bos kan de 1-0 op het bord zetten.
Kort daarna zien we Maurits weer naar de rechterkant uitwijken en weer heeft hij een perfecte voorzet in huis ook nu kan de slim weggelopen Marco in koppen, maar helaas redt de keeper.
Na een onderschepping op links halen we de bal uit en spelen Connor aan, deze schiet de bak meteen naar Nick die vrij staat op de middenlijn. Na een mooie één-twee waarbij Maurits de bal door de lucht precies over een verdediger krijgt gaat Nick richting 16 meter. Zijn voorzet door de lucht richting Robert is helaas net te ver voor Robert.
Nick kwam vaak op de ruimte aan de rechterkant uit waar hij met de bal aan de voet en gebruikmakende van zijn snelheid zijn tegenstanders regelmatig tot wanhoop dreef, deze deze keer dreigd hij binnen door te gaan maar na een schijnbeweging gaat hij toch buitenom en geeft een mooie voirzet door de lucht op Marco die al zag aankomen waar de ruimte zou komen. Hij kopt naar de grond maar na de stuiter kan de keeper redding brengen.
Maurits weet Marco vrij voor de keeper te zetten nadat Marco hem inspeelt en met een slimme loop actie waardoor de verdediger hem kwijt was vrij te komen in de hoek van de 16. Dat is nog geen ideale plek om te schieten dus Marco neemt mee één keer mee om daarna te schieten, helaas redt de keeper die zijn hoek goed verkleind.
Al deze kansen zijn in het eerste half uur maar helaas is de stand dan nog 1-0.
In de 32e minuut dribbelt Falco op de middellijn naar binnen en is alleen af te stoppen met een overtreding, helaas fluit de scheidsrechter niet en krijgt een speler van LSVV de bal aan de buitenkant op onze linkerkant. Daar loopt hij met de bsl aan zijn voet richting onze 16. Dat doet hij handig en slim en doordat we geen rugdekking kunnen geven in deze 3 tegen 3 situatie kan hij tot een schot komen, een heel goed schot ook, net als je denkt die vliegt de goal in, is daar Connor om te redden.
Een hoekschop blijft dan staan, de bal komt hoog voor maar we slagen er niet direct in deze onschadelijk te maken, daarna valt de bal voor de voeten van een LSVV speler en deze schiet de bal keihard binnen om zo de 1-1 op het bord te zetten.
De 2e keer dat ze bij onze goal zijn….
Het laatste kwartier van de 1e helft creëren we wat minder kansen maar spelen wel vooral op de helft van LSVV.
Een knappe bal in de diepte op Falco die Marco bediend was nog een belangrijk moment, Marco schiet onderkant lat de bal binnen waarna de bal terug het veld in stuitert, door de snelle aanval staat de scheidsrechter te ver weg en keurt de goal helaas niet goed.
In de 44e minuut komt de enige goede aanval van LSVV en die weten ze meteen goed uit te spelen om zo de 1-2 op het bord te zetten.
Met de onwerkelijke stand van 1-2 gaan we de kleedkamer in.
In de rust is het natuurlijk wat onrustig in de kleedkamer maar bespreken we ook dat we de 2e helft gewoon door moeten gaan, we spelen goed en dan komt of konen die goal of goals ook wel.
Met Gareth voor Tobias starten we de 2e helft.
We hebben weer een overwicht maar creëren niet meer zoveel kansen. Een afgeslagen vrijetrap die bij Gareth terecht komt, hij dreigt met rechts te schieten maar neemt hem knap mee naar zijn linker om daarmee op doel te schieten, helaas redt de keeper knap, is het enige wat ik de eerste 20 minuten van de 2e helft opgeschreven heb.
Met Kevin voor Robert proberen we de laatste 20 minuten nog alles op alles te zetten om doelpunten te maken.
Tot uitgespeelde kansen komen we niet echt meer, LSVV groepeert zich rond de 16 en wij vinden daar moeilijk mogelijkheden tot scoren.
Een schot vol op de hand van een verdediger was niet gezien of niet voldoende voor de scheidsrechter om een strafschop te geven, dus echt mee zitten deed het niet deze wedstrijd.
Iets nieuws wat ik vandaag gezien heb was een scheidsrechter die de meters afstand stapt bij een vrijetrap om de muur op de juiste afstand te zetten, hij stapt deze meters vanaf de muur om daarna de bal achteruit te leggen, dat had ik nog niet eerder gezien.
Veel kansen zien we niet, wat ballen in de 16 die “goed moeten vallen” was wat we voor elkaar kregen.
In de 89e minuut schiet Falco de bal in het doel, althans dat is de discussie. Is de bal achter de lijn geweest of toch niet helemaal over de lijn. De scheidsrechter fluit niet meteen en lijkt de hele wedstrijd nog even door te lopen in zijn hoofd en besluit dan, ja zeker deze bal was duidelijk over de lijn het is 2-2!
Heerlijk om nog een punt thuis te houden en thuis ongeslagen te blijven. Na de winterstop gaan we weer verder in onze jaagt op zo veel mogelijk punten.
Korte conclusie: het eerste half uur hadden we de wedstrijd in het slot kunnen gooien.