De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag NSV 1 – SVZ 1

Vandaag derby twee van het seizoen, uit naar NSV. Als we s’avonds trainen kunnen we de verlichting van hun makkelijk zien. De club aan de andere kant van de rooie dijk. De club waar met Robert Swart een ex SVZ trainer de scepter zwaait.
Zowel wij als NSV hebben de 1e periode verspeeld nu mogen we de eerste wedstrijd van de 2e periode tegen elkaar als gedeelde nummers 2 van de competitie.
Een groot spandoek en vuurwerk geeft aan dat dit een echte derby is, helaas is er niet super veel publiek, mogelijk door het water koude weer.
Vanaf het begin heeft SVZ meer de bal en zet NSV druk vanaf rond de middellijn. Dat zorgt voor veel ruimte in de rug van onze verdediging. Dat is natuurlijk de ruimte die NSV wil benutten. Kortom SVZ mag het spel proberen te maken en NSV hoopt te profiteren van de ruimte die we daarbij weggeven.
Gelukkig spelen we goed aan de bal en als we hem verliezen brengen we het elke keer op om druk op de bal de houden.
Lars, Sjoerd en Jop hebben met Lennart en Robert de boel achterin onder controle.
Maurits, Marco en Nick zorgen voor balvastheid op de helft van NSV.
Aan de buitenkanten hebben we met Falco en Berry spelers die de ruimte goed kunnen bespelen, zowel aanvallend als verdedigend.
Het eerste kwartier waren er nog niet veel kansen maar daarna zagen we kansen om steeds vaker de mogelijkheden op de buitenkanten te benutten door te openen van links naar rechts en vice versa ipv snel de bal naar voren te spelen waar niet altijd genoeg spelers stonden.
In de 26e minuut onderbrak NSV een veel belovende aanval van SVZ met een overtreding op Lennart. Gelukkig had de scheidsrechter niet ik haar hoofd om geel te geven zodat Maurits de vrijetrap snel kon nemen. NSV stond nog niet organiseert en Maurits speelde Nick aan, die meteen op snelheid richting goal ging, de verdediger die hij tegen kwam was niet snel en wendbaar genoeg om Nick af te stoppen zodat Nick op rand 16 zijn ruimte om te schieten kon creëren en de bal feilloos in de verre hoek schoot,
0-1 voor SVZ!
Martijn bedenkt altijd de hoekschoppen en legt uit wie wat doet, Berry die ze vandaag neemt van onze rechterkant schiet de bal voorbij de 2e paal waar Sjoerd hem terug kopt voor de goal waar Falco staat, hij schiet de bal op goal helaas redt de keeper van NSV.
Marco was vandaag weer terug na een blessure en speelde heel sterk, altijd aanspeelbaar en de bal bij zich houden tot het juiste moment kwam om af te spelen. Heerlijk om hem er weer bij te hebben. Gelukkig voor hem bouwde NSV nooit op vanaf de keeper waardoor hij geen energie hoefde te steken in de drukzetten of vastzetten van verdedigers.
Even later was Maurits uitgeweken naar links en zette met een fantastische actie wat mensen op het verkeerde been. Zijn hoge voorzet was ook niet verkeerd maar Marco kwam niet tot koppen, de afvallende bal wordt opgepikt door Falco die de bal goed meeneemt naar binnen maar van 20 meter afstand helaas over schiet.
Ook een fantastische voorzet op de slimme loop actie van Robert kon hij helaas net niet binnen koppen.
Kwam NSV dan nergens aan toe? Dat was ook niet zo, een paar voorzetten die hoog de 16 in kwamen wisten ze toch richting doel te krijgen, een slimme hoekschop met een speler die naar de bal komt en met 1 kaats een schiet kans creëert vanaf 22 meter en iemand die Falco weet te verrassen door uit zijn rug te lopen en in de 16 en de bal ook nog eens krijgt.
Gelukkig staat Connor er dan om deze ballen tegen te houden.
We gaan rusten met de 0-1 stand waar we zelf het gevoel hebben dat 0-2 toch ook tot de mogelijkheden had behoord.
Meteen na rust zien we een aanval met lang balbezit en veel één keer raken. Deze aanval start achterin en gaat via links rond de middenlijn via Marco, Lennart en Falco naar rechts. De prima voorzet die volgt wordt door Marco op goal geschoten maar de keeper weet redding te brengen zodat deze heerlijke aanval geen goal oplevert.
Even later een goede aanval van NSV over links die voor de goal niet geraakt kan worden en zo op rechts uit komt in de hoek van de 16, door snel uitlopen van Robert en Connor die zijn hoek snel verkleind wordt een tegen goal voorkomen.
54e minuut wil NSV van achteruit voetballen, de verdediger op 30 meter van de eigen goal speelt de bal op een in de bal komende middenvelder, de bal was half hoog wat hem moeilijk maakt en de man in zijn rug zorgt voor druk op de bal. Hij besluit de links back in 1 x in de spelen. Deze leek vrije te staan maar wat de middenvelder over het hoofd zag was dat Falco hier op stond te loeren.
Falco onderschept de bal en ligt meteen op snelheid. Met zijn heerlijk dribbel techniek loopt hij makkelijk langs een verdediger om zo in 16 een tweede verdediger tegen te komen, dreigen met een schot was genoeg om de verdediger te laten happen en die stapt dus in, Falco tikt de bal daarna simpel naar zijn linker en krijgt alle ruimte om hem daarna met rechts perfect in de hoek te plaatsen en de keeper kansloos te laten, 0-2 op de bord dat voelt fijn.
Snel daarna spelen we Berry knap vrij op 20 meter van de goal, helaas gaat zijn schot over.
In 66e minuut moeten we helaas onze aanvoerder Sjoerd wisselen. Bij het springen krijgt hij een vervelende duw waardoor hij slecht neerkomt, zijn knie ziet er niet goed uit. Jordy komt in het veld voor hem. Hij speelt niet meer maar traint nog elke training mee. Door te weinig spelers die beschikbaar zijn voor deze zaterdag voor SVZ 1 en 2 en het tweede dat uit speelt om 16:00 uur bij Jodan boys waardoor er geen aansluiting mogelijk is hebben we Jordy gevraagd om aan te sluiten en gelukkig staat hij daar voor open.
Na een mooie aanval heeft Nick een mooi en slim balletje op Marco van net buiten de 16 naar in de 16 helaas werd het doorzien door de verdediger en was die net op tijd om de bal weg te schieten.
Er lijkt niets aan de hand tot Lars zijn 2e gele kaart krijgt en we verder moeten met 10 man. Met Tobias voor Maurits zorgen we dat de verdedigende organisatie weer goed staat. Gelukkig is NSV niet instaat om een slot offensief te weeg te brengen. Een hoekschop die NSV zelf op de eigen lat schiet en een schot dat geblokt wordt en de rebound die weer geblokt wordt waardoor Connor kan redden is wat we nog te zien krijgen.
In laatste minuut gaat Jop op de middellijn in de fout, hij stapte in en mist de bal. De aanvaller is weg richting onze goal. De mee terug gesprinte Marco dwingt hem nog goed naar de zijkant maar uit eindelijk spelen ze toch iemand vrij op rand 16 met een terug getrokken bal. Hij schiet deze bal nog wat gelukkig binnen waardoor de eindstand op 1-2 komt.
Korte conclusie: terecht gewonnen

Door de ogen van de leider