De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag Nic Boys – SVZ

Vandaag staat de derby tegen Nic boys weer op het programma. Dat is natuurlijk een wedstrijd die op het hoofdveld gespeeld moet worden. Maar dan gaat het vrijdag ineens sneeuwen…
Meteen gaan onze buren in de actie om het veld sneeuw vrij te maken en te houden. Uren zijn ze bezig geweest op vrijdag en zaterdag om deze wedstrijd door te kunnen laten gaan. Dat hebben ze echt fantastisch gedaan.
Als we aankomen blijkt vak-N ook weer van alles in petto te hebben voor ons, van een extra sfeervolle kleedkamer tot een beter van het publiek afgeschermde dug-out.
De vele mensen die er zijn, de rook en het vuurwerk, zo alles bij elkaar weer een heerlijke derby sfeer. Wat is het toch mooi dat zoveel mensen die tijd, energie en geld erin steken, echt genieten!
Maar uiteindelijk draait allemaal om de wedstrijd die om 14:40 begint.
We starten met: Jordy, Lars, Jordy, Jop, Berry, Lennart, Robert, Falco, Maurits, Marco, Nick.
Op de bank zaten: Oscar, Stan, Tobias, Gareth, Kevin, Robin L en Bram.
SVZ kan de 2de periode winnen en onze buren zullen er alles aan doen om dat te voorkomen.
Vanaf de aftrap blijkt dat Nic boys een speelplan heeft bedacht voor één helft van het veld, ze blijven daar namelijk staan om te voorkomen dat wij scoren.
Al in de 1e minuut speelt Lars de bal hoog naar Marco die koppend de bal keurig achter de verdediging legt richting Nick, helaas zag de keeper dit ook aankomen en zat er kort op waardoor hij tegelijk bij de bal was met Nick en redding kon brengen.
In de 3e minuut raakt een verdediger van de boys de bal verkeerd en kan Nick richting de keeper voor een 1 op 1 omdat hij de bal perfect meeneemt. Helaas weet Nick deze niet te verzilveren, de keeper kan er met zijn redding een hoekschop van maken.
De eerste 20 minuten is eentonig maar grote kansen zien we niet meer, een paar dreigende momenten voor de goal maar met zo veel mensen in 16 zat er altijd wel een been tussen. De vele hoekschoppen leverde ook niets op dus de 0-0 bleef op het bord. Na 20 minuten kwam Nic boys er wat beter in, vooral aan de linker en rechter kant kregen ze beter door wat er mogelijk was in hun net nieuw uitgedachte systeem. SVZ verloor te vaak de bal om Nic boys terug te dringen richting hun eigen goal waardoor de boys nu soms wel op onze helft kon komen maar Jordy heeft ze niet vaker dan twee keer van dichtbij gezien. Een moment dat Jordy tegen de zon in keek bij een hoge bal en even de bal moest los laten zag er dan nog het meeste gevaarlijk uit.
In de laatste minuten van de eerste helft zien we nog 2 mooie crossballen, eerst van Nic boys, cross van links middenlijn naar rechterhoek van de 16, de aanvaller neemt hem op de borst mee richting goal maar de oplettende Jordy weet te redden.
Daarna ook de overkant, Falco heeft ook zo’n geweldige crossbal in huis en Berry kopt deze bal knap en hard in maar ook hier weet de keeper redding te brengen zodat de ruststand 0-0 is.
Na rust zien we een zelfde spelbeeld hoe Nic boys nu vanaf het begin iets verder vooruit lijkt te willen. Grote kansen zien we niet en van beide kanten zien we geen geweldig voetbal maar dat zie je vaker en beladen wedstrijden en derby’s.
In de 55e komt Gareth voor Jop om aan de linkerkant wat meer gevaar te kunnen stichten.
Het duurt even voordat we weer een hoekschop krijgen en Maurits kan aanleggen, de bal komt hoog voor de goal waar Robert goed hindert bij de beste kopper van de boys helaas kan Jop net niet lekker koppen, de afvallende bal komt echt bij Marco maar zijn schot smoort in de vele benen voor de goal.
Even later valt de bal na een scrum voor de goal voor Lennart zijn voeten die op 20 meter van het doel staat, hij bedenkt zich geen moment en schiet meteen, helaas kan de keeper de bal vangen.
Dit is duidelijk een fase waarin we wat meer creëren en zo blijkt een paar minuten later ook weer, een diepe bal rond de 16 komt bij Maurits en 2 verdedigers, waar Maurits als grandioze winnaar uit de kluts komt en daarmee de bal voor de voeten krijgt van Marco, of eigenlijk zijn linker voet. Marco weet hier wel raad mee en zet in de 67e minuut de 0-1 op het bord. Alles wat geel en rood is geniet enorm van dit moment!
Kort daarna komt Marco tot een schot doordat een hoekschop wordt verlengt tot hoek 16. Marco raakt hem perfect in één keer helaas brengt een verdediger redding op de lijn.
SVZ voelt dat dit wel eens het moment kan zijn voor de beslissing dus bij een vrijetrap in de middencirkel van Maurits gaat Jordy mee naar voren, Maurits brengt de bal perfect in, Nick is iedereen de baas en verlengt op Jordy, helaas kan Jordy er net niet bij maar de keeper kan de bal ook niet vasthouden waardoor er een rebound komt en Jordy is er net als de keeper als de kippen bij maar helaas krijgt hij de bal niet in de goal.
SVZ zet vol druk op de bal en vooral de momenten van familie Mooren staan mij nog op het netvlies. Robert die iedereen opjaagt en verdedigers die de bal uit schieten of zelf in paniek een hoekschop weggeven. Nick die ook sleurt en knokt voor elke meter waardoor Nic er in deze fase niet aan toekomt om de bal van achteruit hoog voor ons goal te brengen.
Stan komt in de laatste fase voor Marco waar het er inschiet zodat hij niet meer verder kan.
Nick komt in de 41e minuut in de hoek van de 16 met de bal aan zijn voeten en dat betekent altijd dat er iets moois kan gebeuren, na een actie en dreigen moet hij een tel inhouden omdat er niemand voor de goal is. Maar precies op het goede moment komt Maurits de 16 in, precies op tijd in de kleine ruimte tussen keeper en verdediger. Nick weet de bal ook precies daar neer te leggen. De keeper staat goed opgesteld maar als er tegen hem aangeschoten wordt en bal weer voor de voeten van Maurits ligt is er geen houden meer aan en komt de 0-2 op het bord, is de wedstrijd gespeeld en de periode titel binnen. Langs de lijn begint het feest bij het geel/rode deel al. Het groen zwarte deel rent naar de tap om hun verdriet te kunnen vergeten maar de wedstrijd gaat nog 4 minuten door.
Daarin noteer is misschien wel het 1e schot op doel van de boys maar vooral de “walk in the park” van Lennart. Zielsalleen komt hij aan de bal op de helft van Nic boys met 4 verdedigers om hem heen. Hij dribbelt zoals weinig kunnen, beetje links, beetje recht, dreigen terug naar eigen helft te gaan en dan toch weer vooruit te gaan en dan die 3 verdedigers er maar achteraan rennen… heerlijk om te zien maar uiteindelijk komt dan de grove schoffel van verdediger nummer 4 en zo eindigt deze dribbel zoals het hoort te eindigen.
Als de scheidsrechter fluit voor het eindsignaal gaan we ff op de foto en daarna krijgen we gele en rode bloemen van de club om daarna de periode titel te kunnen gaan vieren op het terras.
Korte conclusie: een matige wedstrijd met een fantastisch resultaat.