Verslag Meerburg – SVZ

Vandaag gingen uit naar Meerburg, een team dat team slecht presteert maar ook een team dat het veel ploegen moeilijk kan maken.
Onze basis was: Jordy, Lars, Jordy, Jop, Tobias, Lennart, Falco, Robert, Maurits, Marco en Nick.
We starten niet goed en na 8 minuten stonden we 1-0 achter, het was al de 2e gevaarlijke bal richting 2e paal waar we moeite mee hadden maar nu maakte ze hem wel.
We kwamen niet aan het voetbal toe dat we graag laten zien maar we creëerde wel gevaarlijke momenten. Een knappe voorzet met Links van Falco werd door Lennart op de lat gekopt. Door slim werk van Marco bij de tweede paal waar de bal terug van de kat terecht kwam, konden we een hoekschop nemen. Maurits bracht de bal goed voor en Falco kopte knap op doel maar de keeper kan de bal keren maar gelukkig was Jop het die dit het beste inschatte en zo de 1-1 op het bord zette.
Meteen daarna kwam Falco knap door over links en bereikt de achterlijn binnen de 16 en zoekt en vind ruimte voor een lage voorzet voor de goal maar helaas kon niemand de bal binnen schieten.
Maar ook was er weer een goede diepe bal van Meerburg, de aanvaller liet hem 1 x stuiteren om daarna van uit de hoek van 16 een volley te produceren die gelukkig niet in de buurt van onze goal kwam.
In de 24e minuut weet Nick de 1-2 te scoren uit een afgemeten voor zet van Marco vanaf de zijlijn. Een geweldige bal die het voor Nick een koud kunstje maakte.
Na 34e minuten moet Tobias het veld verlaten met een blessure en komt Gareth in de ploeg.
Tot de rust komt de voorsprong niet meer in gevaar maar van echt voetbal komt het niet.
In de rust nemen we nog even de afspraken door en beseffen we dat het moeizaam gaat vandaag maar dat winnen zonder goed voetbal ook geen probleem is.
Meteen na rust blijken we toch niet zo lekker uit de rust te zijn gekomen, al in de 47e minuut schiet Meerburg een goede voorzet bij de tweede paal zo maar binnen. Het lijkt wel het handelsmerk van Meerburg die gevaarlijke voorzetten bij de tweede paal. Kort daarna nog een scrimmage voor het doel van Jordy maar na een heuse carambole kon hij de bal gelukkig zo vast pakken waardoor het gevaar geweken was.
Met Gareth aan de buitenkant kwam er dreiging bij door zijn snelheid en koste het Meerburg een gele kaart om dat af te stoppen. Hoewel Gareth ook regelmatig terug moest tot de lijn van de verdedigers behield hij zijn dreiging naar voren. Een knappe actie en dito schot in de korte hoek kon helaas gered worden door hun keeper. Tot echt mooi voetbal kwamen we niet meer we waren wel de bovenliggende partij. Veel mooie momenten waren er niet te beschrijven maar in de 80e minuut wist wederom Lennart de winnende goal te maken, aangespeeld op rand 16 wist hij met een geplaatst schot de keeper te verschalken en de 2-3 op het scorebord te krijgen zodat de drie punten mee naar Zevenhoven gingen.
Korte conclusie: winnen = winnen.