De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag Kickers – SVZ

Vandaag uit tegen Kickers in Leimuiden, zij hebben een dramatische seizoenstart achter de rug met 2 x een 7-0 nederlaag.
Dus je zou denken, die zijn niet zo goed en dan ligt onderschatten op de loer.
In de 4e minuut krijgen we onze eerste kans, Tobias opent op Maurits aan de rechter kant die met een voorzet Marco bereikt, die komt niet tot een schot maar krijgt de bal nog wel bij Nick maar ook hij komt eerst ook niet tot een schot met rechts maar daarna gelukkig wel met links, helaas wordt dit schot geblokt en gaat het daardoor naast. Verder hebben we vooral moeite met Kickers, na 12 minuten hebben we al 4 hoekschoppen tegen, dat zegt wel iets.
In de 13e minuut krijgen we een strafschop tegen omdat Connor in een 1 tegen 1 duel wel de man raakt en niet de bal.
Connor zat er dichtbij maar kon de bal niet keren zodat de 1-0 op het scorebord stond.
Kickers speelde heel direct en wat er dan essentieel is, is dat je 2e ballen wint na de duels die voortkomen uit die lange ballen, en daarna de vrije man vinden om zelf de bal in de ploeg te kunnen houden. Helaas lukte dat nauwelijks, linies stonden niet dicht genoeg op elkaar en de vrije man werd nooit gevonden maar ik zag vooral een gebrek aan focus en scherpte.
We wilde blijven voetballen maar dat lukte niet, de opbouw van achteruit stokte al vaak bij de eerste bal die een verdediger naar voren speelde of moest spelen omdat terug niet meer kon. Om het de verdediging makkelijker te maken is veel lopen zonder bal nodig om zo in vrije positie te komen. Helaas ontbrak dat vandaag en samen met de onnauwkeurigheid in het passen zorgde ervoor dat we nauwelijks op balbezit konden speelde. Danny riep langs de kant bij elke vrijetrap en hoekschop dat we daar de tijd voor moesten nemen, de juiste mensen voor de goal te zetten en de ballen direct voor te geven in de hoop daar meer succes mee te hebben.
In de 27e minuut bij een hoekschop die slecht uitverdedigd werd gaf Lennart een voorzet die de keeper moest los laten waardoor Sjoerd de bal knap binnen kon schieten en de 1-1 op de bord stond.
Verder was er weinig te melden over de eerste helft.
In de rust gaf Danny aan dat dit de slechtste helft van het seizoen tot nu toe was. Gelukkig was die achter de rug en hadden we nog een helft om het te herstellen. We zagen de oplossing aan de buitenkanten, daar lag de sleutel voor succes vandaag. Robin L en Gareth kwamen erin om daar te gaan spelen, Nick en Tobias kwamen eraf.
Na rust zien we verbetering, Kickers komt niet meer van eigen helft af en bij ons ontstaat het gevoel dat we deze pot nog kunnen gaan winnen.
In de 48e minuut pakt Connor de bal na een voorzet van Kickers, hij herkent dat het voorin 1 op 1 staat omdat Robert snel naar voren is gelopen. De lange bal is op maat, Falco doet het slim met zijn aanname en lichaam en komt aan de rechterkant de 16 in. Wat mij opviel is dat Falco in kans rijke positie is om te schieten en dat er veel geschreeuw is om het afspelen van de bal. Of het daardoor komt weet ik niet maar Falco speelt de bal opzij naar Robert ipv zelf te schieten maar de bal is wat te hoog en moeilijk binnen te schieten en Robert schiet dan ook over.
Twee minuten later komt er een hoge bal op Marco vanaf rechtsback, Falco herkend het moment en gaat diep, Marco ziet dit en kopt de bal de diepte in. Falco gaat alleen op de keeper af maar er hijgt wel een verdediger in zijn nek, net voor de 16 trekt de verdediger Falco naar de grond en komt er geen schot op doel, zonde.
Helaas gaat na 20 minuten ons spel weer minder goed, we komen zelfs periodes lang nauwelijks van eigen helft door dat we de bal niet goed en vaak van geel naar geel kunnen spelen. Dat dit frustratie oproept is te snappen maar helaas was de reactie er één die ons niet verder hielp, we gaven de scheidsrechter de schuld en kregen daar vrijetrappen tegen voor terug. Daarnaast wordt de ene speler beter door kritiek maar een andere speler heeft juist iets anders nodig om beter te gaan spelen, dat weten we van elkaar maar door de frustratie werd dat te vaak vergeten.
In de 83e minuut maakt Kickers ook nog eens de 2-1 en dreigen we te verliezen!
Danny reageert door Stan te brengen voor Robert om te kijken of we met hem in de ploeg nog de 2-2 kunnen forceren.
Een paar minuten later onderschept Lennart de bal en speelt Gareth in, die heeft een fantastische bal in huis op Marco die in de 16 staat, helaas krijgt Marco hem er niet in. Dat geld later ook voor de bal die hij van Maurits krijgt en zo blijft de 2-1 op het bord en is het eerste verlies een feit.
Ik beschrijf het liefst een mooie actie van Nick, een slimme loopactie van Robin of een prachtige bal van Sjoerd maar helaas heb ik die vandaag niet gezien, hopelijk leest dit verslag nog leuk weg, het schrijven viel niet mee ….
Korte conclusie: ik twijfel tussen twee en schrijf ze beide maar op: 1) als je het een ander verwijt dat het team slecht speelt dan veranderd er niets. 2) terecht verloren

SVZ door de ogen van de leider