Verslag Kamerik – SVZ

Het seizoen start eindelijk op voor SVZ 1. Met een heerlijk zonnetje beloofd het een fijne voetbal middag te worden.
Uit bij Kamerik moest er natuurlijk gewonnen worden maar als we de uitslagen van SVZ dit seizoen bekijken was het niet direct een zekerheidje.
Voordat we goed en wel begonnen waren konden we in de verdediging een onderschepte bal niet bij ons houden wat resulteerde in een 1 op 1 in de 16 met onze keeper. Meteen afgestraft dus 1-0 voor Kamerik.
Dit deed ons niet goed, het eerste kwartier na de achterstand kwamen we niet tot goed voetbal en vonden we elkaar niet makkelijk. Wat ik fijn vond om te zien is dat we elkaar niet de schuld gingen geven maar dat we positief bleven naar elkaar, wat mij betreft een winstpunt.
Daarna werden de getrainde driehoekjes, verste man inspelen en laten vallen op de man er onder, vaker zichtbaar. Ook via het middenveld openen naar de andere kant lukte steeds vaker. Als je als staf daar mee bezig bent en je ziet dat groeien in een wedstrijd dan stemt dat tot tevredenheid. We moeten er wel bij vermelden dat het slordig bleef met veel balverlies. Eerste aannames en verkeerde keuzes lagen hier ten grondslag aan. Gelukkig wist onze “verdedigende” middenvelder voor ons de ban te breken. Met een mooi afstand schot wist hij net voor rust de stand gelijk te trekken.

In de rust nam Chris de goede dingen en verbeterpunten door. Ook werd er benoemd waar de beste kansen lagen om het Kamerik moeilijk te maken.

Na rust ging het meteen beter en begonnen we kansen te creëren. Gelukkig scoorde we ook snel via een mooie aanval en dito actie van onze spits. Waarbij hij uit een moeilijke hoek vol vertrouwen de bal in het uiterste hoekje schoot en de geheel vrij staande topscorer van ons niet nodig had.
3 minuten later kregen we een vrijetrap op een mooie plek, onze 2 specialisten gingen er achter staan waarbij onze topscorer de bal mooi in de uiterste hoek schoot en de 1-3 op het scorebord kwam.
Dat gaf de ploeg rust en Kamerik bleek niet meer bij machten om er iets tegenover te zetten. Vele kansen en mogelijkheden volgde maar daar haalde we zeker niet het hoogste rendement uit. Achterin gaven we niets meer weg mede omdat onze centrale verdedigers en verdedigende middenvelder ijzersterk verdedigde tegen hun aanvallers.
Jammer voor onze keeper was dat één van zijn goede spelhervattingen niet resulteerde in een assist omdat de goede kansen niet verzilverd werden. Een keeper met een assist is natuurlijk altijd leuk voor de statistieken. Als we het dan toch over statistieken hebben, een rechtsback met de meeste assists van de selectie is ook bijzonder te noemen.
Na dat we vele veel belovende aanvallen opgezet hadden zonder het goed uit te spelen kwam de beloning gelukkig nog vlak voor tijd door de 1-4 te scoren. Dat geeft een beter beeld van de kansen verhouding van vandaag. Maar ondanks al de kansen die er werden gecreëerd hebben we nog genoeg verbeterpunten want het gevoel leeft bij ons dat het nog veel beter kan en dus vragen we dat ook van ons zelf.
Korte conclusie: de eerste wedstrijd waar het weer om de punten gaat hebben we weten te winnen.