De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag ESTO – SVZ

Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop, na een slecht eerste deel is er ons veel aan gelegen om meteen een goed resultaat te behalen. Na 4 maanden afwezigheid is Robert er weer bij net als Maurits en Nino die allemaal terug zijn van een blessure. We starten met:1 Jordy 2 Lars 3 Sjoerd 4 Nino 5 Berry 6 Tobias 7 falco 8 Robert 9 Damon 10 Maurits 11 Nick m. Op de bank zaten Jop, Stan en Gareth, van het tweede kwamen later Martijn, Robin vM en Oscar. Vanaf het begin zagen we een Esto dat lekker voetbalde en SVZ regelmatig terug drong op eigen helft.
In de 12e maakt Nick de 0-1, een afvallende bal rand 16 weet hij feilloos in de uiterste hoek te schieten. Esto blijft doen wat ze deden maar echte kansen creëren ze niet omdat SVZ scherp verdedigd en goed georganiseerd staat. Een voorzet van Falco mondt uit in een kopbal over het doel van Damon. En even later krijgt Berry de bal rond de middenlijn en meteen zit Esto er kort op maar Berry verast iedereen met een goede actie en sprint richting doel, 2 verdedigers voor zich en één in de achtervolging. Na 20 meter met de bal aan de voet geeft hij een fantastische bal op Damon. Precies tussen de verdedigers door en in de loop van Damon die op 12 meter voor de goal bij de bal komt. Helaas weet de keeper te redden op de weinig overtuigende bal van Damon.
Na 30 minuten weinig gecreëerd te hebben krijgt Esto toch wel een aantal schietkans rond de 16 maar gescoord wordt er niet voor de rust.
In de rust bespreken we wat we de 2e helft kunnen verwachten en welke wissel er aan komt als Robert niet meer verder kan.
Meteen na rust in de 47e staat het 1-1, hoge slechte voorzet van Esto komt voorbij de 2e paal waar alleen Falco staat, Falco ziet niet wat er in zijn rug gebeurd en weet niet dat hij daar alleen staat en wil aannemen maar raakt hem verkeerd, staat bij de achterlijn en geeft hem onbedoeld voor op de spits die deze goal dus op een presenteerblaadje krijgt.
SVZ blijft het moeilijk houden, een minuut later al wordt er een bal van de lijn gehaald en Sjoerd kopt vele ballen weg.
Veel dreigende momenten voor de goal van Jordy. In de 56e komt Jop voor Robert die leeg was. Het is Esto dat de klok slaat en SVZ ziet het doel van Esto alleen in de verte. Esto raakt paal, schiet net voorlangs maar hij wil er gelukkig niet in. In de 67e komt Gareth voor Maurits bij wie de energie op was. In de 72e min komt het eerste SVZ moment met Gareth, goede dribbel en een schot tussen schot op doel en voorzet in die voorlangs gaat. Een minuut later komt Gareth weer dreigend door met zijn snelheid maar komt niet tot een kans. In de 74e minuut Gareth wederom, man voorbij, dribbel tot de achterlijn in de 16, terug leggen op de penaltystip en daar komt Damon, zoals elke spits altijd weet waar de goal staat en de keeper schiet hij met links de bal zo in het zijnetje en kan de 1-2 tegen alle verhoudingen in op het bord.
Met nog een ruim kwartier te gaan kan er nog veel gebeuren maar we staan voor!
Esto blijft schietkansen krijgen, gaat de bal vaker hoog voor de goal spelen en dat is fijn, met Jop als goede kopper en Sjoerd als de meester kopper zijn die ballen fijn.
Maar de afvallende zijn bijna altijd voor Esto en dat levert veel gevaar op, in de 80e minuut gebeurd dat ook, waar iedereen denkt dat Esto hem links van Jordy in de lege hoek gaat schieten en Jordy dus in duikvlucht vertrekt naar de hoek besluit hij de bal toch naar de andere hoek te schieten. Jordy ziet het en in zijn duikvlucht krijgt hij het toch voor elkaar om de bal met zijn voet te keren. De bal gaat terug het veld in, Jordy ligt op de grond en wederom valt de bal voor de voeten van Esto. Die schiet de bal in het lege doel denkt hij maar Jordy was vliegensvlug opgestaan weet de bal wederom te keren en de voorsprong te behouden. Dit is in een notendop wat we rond de 16 ook zien bij Lars, Nino, Sjoerd, Jop en Tobias, elke keer een voetje er tussen, een lichaam ervoor. Is het frustratie of werd het ff zwart voor de ogen bij Esto? Maar een harde overtreding van de spits op Sjoerd met een sliding terwijl hij de bal al weg geschoten had was vervelend om te zien maar gelukkig kon Sjoerd verder. In de 86e komt Stan voor Falco maar dat veranderd niets aan het beeld, een voorzet van Nick op Stan is het enige moment nog voor de goal van Esto maar Stan kopt ongelukkig de bal ver naast, de hoek was ook ongekend moeilijk. Het is billen knijpen en aftellen tot de scheidsrechter fluit voor het einde en gelukkig doet hij dat met een 1-2 stand.
Korte conclusie: geloven dat het kan en spelen als een team, knokken voor elke meter zorgt dat we deze punten kunnen stelen.

Door de ogen van de leider.