Verslag BSC ’68 – SVZ

Vandaag start de competitie met een uitwedstrijd in Benthuizen tegen BSC. Dat is de ploeg die vorige seizoen SCH uitschakelde in de halve finale van de na competitie. Ook vertelde ze dat ze er spelers bij gehaald hadden en een trainer met veel diploma’s hadden kunnen binnen halen. Ze hebben een foutloze voorbereiding gedraaid met veel goals en nauwelijks tegengoals. Kortom dit is een ploeg uit de top van deze klasse (4a) die gaat voor het kampioenschap!
Dit beloofd een goede graadmeter te worden, na deze wedstrijd weten we of we kansloos zijn voor een top klassering of dat we mogelijk wel eens mee kunnen gaan doen.
Op het mooie complex met een sfeer team dat verantwoordelijk was voor een mooie opkomst starte de wedstrijd om 14:30 uur
De wedstrijd ging ook echt meteen van start, Marco die met Nick en Maurits voor het meeste aanvallende gevaar moet zorgen stond binnen een minuut oog in oog met de keeper van BSC. Hij wil de bal meteen langs de keeper schieten maar zag dat de keeper al de kant op ging waar Marco heen wilde schieten dus besloot hij na een schijnschot de bal langs de keeper te slepen naar de andere kant. Helaas had de keeper een razend snelle reactie waardoor hij de bal van zijn schoen kon pakken. Een minuut later wist BSC via een knappe paseer actie door het hart van het team hun spits vrij voor Connor te zetten op rand 16. Of het kwam omdat Sjoerd en Jop hem snel naardere of omdat Connor razend snel uit zijn goal kwam weet ik niet maar de spits schoot veel te snel en ongecontroleerd wat resulteerde in een schot dat meer richting hoekvlag ging dan richting goal.
Dus na 2 grote kansen in de eerste minuten stond het nog 0-0.
De eerst minuten was het nog even aftasten qua veld bezetting, waar liggen de meeste ruimtes en wat doet wie bij lopende mensen.
Net toen dat duidelijk werd en we het spel naar ons toe konden trekken viel de 1-0 voor BSC. Gelukkig raakte we daar niet van in de war en gingen het spel alleen maar meer dicteren. BSC zette geen druk maar zakte terug waardoor we de eerste 50 meter cadeau kregen en achterin de tijd en ruimte kregen om Lennart, Robert, Falco of Berry te vinden. Dat resulteerde in veel balbezit en via dat balbezit voetbalde we meerdere mogelijkheden en kansen bij elkaar maar een goal bleef uit.
Af en toe kwam er een wedstrijdje sprinten voor onze verdediging tegen hun spitsen omdat BSC graag de bal lang en diep in de hoeken speelde maar voetballend wilde of lukte het BSC nauwelijks om vooruit te komen. Zo nu en dan lukte dat wel maar wisten ze geen kans te creëren.
Na 29e minuten was er een duel langs de lijn met Lars, hij sprong op maar werd uit balans gebracht en lande heel vervelend waardoor hij door zijn enkel ging. Met veel pijn moesten we hem van het veld tillen, hopelijk kan hij snel weer aansluiten.
Met Robin L voor Lars ging we verder waar we mee bezig waren, goed voetballen en op zoek naar een goal. Mooi om te zien was dat Robin als invaller het spel aan de buiten kant meteen goed speelde.
In de 40e minuut kwam dan toch de beloning in de vorm van de 1-1.
Na een aanval uit het boekje over links lanceerde Marco met een knappe bal Robert in de ruimte achter de verdediging. Robert nam de bal op snelheid mee en behield het overzicht waardoor hij zijn broertje kon bedienen met een assist en Nick de 1-1 op het scorebord zetten.
Heerlijk om het veld en kansen overwicht terug te zien in de stand.
Een minuut later na een 50/50 duel van Maurits liet de goed leidende scheidsrechter het spel doorgaan. Maurits wist Marco te bereiken die van ruime afstand de bal met bekeken schot over de keeper schoot zodat de 1-2 op het bord stond met de rust.
De rust was een mooi moment, we voelde dat we konden winnen van deze sterke tegenstander en dat voelde goed!
De spirit, gedrevenheid en geloof spatte er van af. Dat we er nog niet waren en dat er nog zo’n helft nodig was om dat te bereiken was ook duidelijk.
Na rust waren we de eerste 20 minuten wederom goed. We konden elkaar goed vinden en bewaarde de rust aan de bal om op het juiste moment vooruit te spelen.
Het spel aan de buitenkant met wanneer kies je diep positie en wanneer niet was mooi om te zien.
In de 54e minuut beloonde we onszelf.
Een vrijetrap in middencirkel was het begin, Maurits liep slim weg naar de buitenkant en Sjoerd zag dat, nam de vrijetrap snel en speelde Maurits daar mee vrij aan de buitenkant met 20 meter ruimte vrij vooruit. Maurits werd net buiten de hoek 16 opgevangen daar een verdediger van BSC. Na wat dreigen met een voorzet had hij een paar scharen in huis en koos de verdediger positie waar Maurits wilde, hij zag voor de goal Nick kruisen naar de 1e paal en een verdediger meetrekken waardoor Marco net wat meer ruimte kreeg. Maurits gaf de bal perfect voor en Marco kon afdrukken en de 1-3 op het bord zetten.
In de 70e minuut moest Connor aan het werk, na een voorzet vanaf onze linker kant had een speler van BSC slim positie gekozen voor de neus van Connor waardoor hij weinig zicht had op de situatie. De speler die bal na wat de gerommel voor zijn voeten kreeg dacht vanaf 15 meter binnen te kunnen schieten maar Connor kwam precies op tijd van zijn lijn en voor de speler van BSC die in zijn zicht stond en kon daardoor redelijk eenvoudig de bal pakken.
Dit was echter wel het begin van een moeilijke periode voor SVZ.
BSC ging wat meer risico nemen om zo te kijken of ze de aansluitingstreffer konden maken. Een aanpassing die we daarop deden bracht daar voordeel voor ons in. In de 75e minuut kwam Lennart die na een schop tegen zijn kuit waardoor die kuit steeds stijver werd, naar de kant voor Tobias.
In de 81e min zette we rechts voorin goed druk, Marco en Nick zorgde met veel energie dat de ze alleen de rechtsback in konden spelen, Robert had dat al gezien en was onderweg naar de rechtsback om hem meteen na zijn aanname het duel om de bal te kunnen spelen. Dat deed hij goed maar met wat geluk kwam de bal die lucht in ging terug op het hoofd van de verdediger die daarmee de bal naar binnen kopte op het middenveld. Helaas waren we daar niet goed aangesloten en kon de middenvelder van BSC daar open draaien en de counter inleiden waaruit de 2-3 viel.
Hierna ging BSC alles of niets spelen en dat zorgde ervoor dat we de controle verloren en het meer toevalsvoetbal werd.
In die laatste 10 minuten plus blessure tijd waren er meerdere rommelige momenten voor onze goal. Gelukkig stond onze verdediging goed en kreeg die hulp van onze middenvelders en Connor. Maar Jop was daar vandaag cruciaal! Hij speelde veel fysieke duel en die won hij allemaal. Hij moest wel wat tikken incasseren en zelfs een moment wat niets met voetbal te maken heeft, een speler van BSC die na een duel samen met Jop op de grond ligt vond het nodig om zich vanaf de grond wat op te richten en zich daarna op Jop te laten vallen en daarbij een elleboog in Jop zijn lichaam te planten. Dit zegt waarschijnlijk veel over de frustratie bij BSC over het naderende en onverwachte verlies. Om nog wat tijd te winnen bracht Danny in blessuretijd Oscar & Stan voor Maurits en Falco. En samen met deze jongens die eerst gespeeld hadden bij het 2e konden we de 2-3 vast houden en de punten mee naar huis nemen.
Korte conclusie: knappe overwinning van een wedstrijd die je liever eerder beslist door de kansen te benutten