De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag Be Fair 2 – Team 3

Deze wedstrijd brengt al decennia spektakel. Wie weet er niet de wedstrijd eerder dit seizoen met 3 rode kaarten een achterstand en uiteindelijk toch weer met de winst de kleedkamer in komen! Naast het spektakel brengt het altijd dezelfde winnaar: Team 3! Elk jaar vraagt heel waddinxveen zich af of ze het tij kunnen keren. Ze hebben er al vaak over vergaderd en gevraagd aan oud SVZ keeper Ralf Boonstoppel, nu keepers trainer bij Be Fair, hoe kan dit nu? Ook dit jaar werd alles uit de kast gehaald in Waddinxveen, alle grasvelden werden afgekeurd zodat wij op kunstgras moesten aantreden en er veel supporters langs de lijn stonden om hun ploeg moed in te schreeuwen.

Team 3 begon met: Zanoune,- Robin, Taffie, Roberto, Bolle,- Maarten, Barthez, Basso, Pascal, Robinho, Sjors. Op de bank zat het unieke technisch duo “Nelis&de Maestro” met luxe wissel Tije en een ex-voetballer. Exact om 12:07 floot de jonge talentvolle scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Be Fair ver terug op eigen helft speelde om de ruimte achter onze verdediging te willen gebruiken in de omschakeling. Het beeld was eentonig, Team 3 aan de bal en Be Fair dat achteruit liep, als ze de bal hadden zochten ze snel diepte wat geen succes op leverde. Na 14,5 minuut was er een zeer ongelukkig moment bij Robin Könst. In een op het oog onschuldig duel ging hij met een schreeuw naar de grond: “nee niet weer!”. Helaas voor Robin was dit wel het geval. Zijn knieschijf schoot uit de kom en al snel werd duidelijk dat het niet goed zat. De verzorger Paul de Heij van Be Fair was er snel bij en constateerde dat er een ambulance nodig. Binnen 22 min lag hij in de ambulance op weg naar het Groen Hart Ziekenhuis in Gouda. De ex-voetballer alias journalist reed er achteraan ter geestelijke ondersteuning. Al snel had hij radio Rijnmond gevonden en hoorde hij op de radio dat de ruststand 0-0 was! Robin maakt zich niet druk want hij wist van de afspraak af dat Barthez 2 goals beloofd had aan Bolle. Dus achterin dicht houden zou voldoende moeten zijn, zei Robin. Ondertussen kreeg Robin elke 10 min er een shot morfine bij want de pijn was bijna ondraaglijk. De radio mocht niet te hard om de andere mensen op de eerste hulp afdeling niet te storen. Al snel leidde dat tot drukke taferelen rond de kamer van Robin. Iedereen was nieuwsgierig wat de stand was, daaruit bleek dat de hele regio al reikhalzend had uitgekeken naar de MATCH!

De 15 minuten rust deed ons goed op de eerste hulp afdeling. Iedereen had tijd voor een bakkie koffie of soep en konden we meteen foto’s maken van Robin zijn knieën. Na rust werd het steeds drukker in “onze” kamer en de radio moest echt een standje harder wat de artsen goed vonden. Robin zijn knie werd verdoofd en er kwamen nog artsen bij, het idee was om een poging te doen zijn knie weer terug te drukken. Al snel moest de radio uit en moesten de journalisten de kamer uit. Gelukkig hoorde we nog net hoe Barthez Team 3 op 0-1 zette! Dat zorgde ervoor dat Robin in de FLOW terecht kwam waardoor hij geen pijn meer voelde. Na 13,7 minuten werd de ex-voetballer weer binnen geroepen en zat alles op zijn plaats bij Robin. Hij was zelf nog in de FLOW en dat werd alleen maar erger toen hem vertelt werd dat Barthez weer gescoord had en de tussenstand dus 0-2 was in het voordeel van Team 3. Hij begon een onsamenhangend verhaal over zijn knie en dat het niet goed voelde en niet goed zat. De ex-voetballer kon het niet helemaal volgen en besloot naar apotheek te gaan om pijnstillers voor thuis te regelen. Toen hij terug kwam bij Robin kreeg hij het verwijt waarom hij op de app groep gezet had dat de knie weer in orde was. De ex-voetballer sloeg de deken om zodat Robin zijn knie kon zien, nu zag hij zelf dat het echt in orde was en een grote glimlach verscheen er op zijn gezicht!

De Maestro melde dat de wedstrijd afgelopen en dus gewonnen was. Toen de wedstrijd afgelopen was en alle leuke zusters weer tijd hadden om te werken werd de knie snel in een spalk achtig verpakking gezet en konden we gaan uit checken. Nelis had beloofd de punten mee te nemen zodat we direct terug konden naar Zevenhoven. Zo eindigde een geweldig voetbal spektakel in een memorabele middag voor Robin waar hij nog weken mee zoet is. Wij wensen Robin veel succes bij zijn herstel op hopen hem snel weer eens langs het veld te zien staan of zitten

De ex-voetballer