De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag ARC – Team 3

Vandaag de volgende topper op het programma tegen weer een buurt club. Uit bij ARC moesten we er voor zorgen dat ARC zich niet kon gaan melden in de race om het kampioenschap. Hoewel we daar uit meestal niet echt uit de verf komen door de kille entourage kwamen we toch vol zelfvertrouwen aan op het sportpark.
Het in potentie “kampioens-elftal” startte met: Zanoune, Tije, Koning Taffie, Roberto, Bolle,- Basso, Barthez, Bint, Passie,- Robinho, Bundy.
De bank werd warm gehouden door Scooter, Maarten en het technisch duo dat ook nu weer een trio bleek te zijn! Nelis, De maestro & Pim Doesburg gooiden er allemaal veel tijd en energie tegen aan om dit spektakel in goede banen te leiden.
Als snel bleek dat ARC er erg veel zin in had om ons sterren team te verslaan. De energie en werklust spatte er vanaf en vol adrenaline ging ze de wedstrijd in! Gelukkig stond het bij team 3 vanaf minuut 1 goed, zodat we verder konden schaven aan ons voetbal wat vorige week tegen TAVV bij vlagen weer het tikkie takkie niveau aantikte. Na dat de scorebord minuut 7 aangaf kwam de eerste geniale aanval tot stand. De keeper van ARC wist maar net zijn doel schoon te houden maar het publiek had het al gezien, dit wordt weer genieten vanmiddag.
De grote afwezige was onze grootste fan Jan Wouters, maar helaas had die “14:30 uur thuis” doorgekregen van onze fan-club en kwam dus te laat.
De grote aanwezige was, hoewel te laat, M Zuijdervliet maar ook Basso Pappa was weer tussen het uit publiek gespot. Maar deze feiten zijn alleen voor mensen die met een hele scherp blik het publiek afspeuren. De opkomst was wonderbaarlijk goed wat mij de indruk gaf dat het zo goed als uitverkocht was. Hoewel er meer zwart-rood dan geel-rood aanwezig was viel een ieder meteen op dat het vooral liefhebbers waren die kwamen genieten van het spel!
Het spel was nu echt op de wagen en tot het genoegen van het publiek was het echte tikkie takkie voetbal van Team 3 weer te zien! De ene geniale aanval na de andere was te zien, tot frustratie bij ARC aan toe. Zelfs onze backs gingen vol meedoen doen met de aanval en dat resulteerde al snel in de 0-1 van Tije, na een geniale aanvallende loopactie, bal op maat krijgen, speelt Tije onze top spits Bundy in, en sprint de ruimte in. Bundy had dit al lang gezien maar vond toch nog de tijd om tussendoor snel nog 2 man op het verkeerde been te zetten. Daarna gaf hij de bal subtiel mee aan Tije die onberispelijk binnen schoot, 0-1!
Het publiek vermaakte zich heerlijk met het fijne voetbal wat te zien was. Grote kansen genoeg maar echt mee zat het niet, Bint scoort net niet door een vreemde stuiter op het hobbelige veld. Gelukkig dwingen we een paar hoekschoppen af, alle ogen waren meteen op Barthez gericht. Onze hele competitie weet van zijn kracht dus hij krijgt een man op z’n rug, één aan zijn arm en een lange vent voor z’n neus! Maar team 3 zou team 3 niet zijn als dit niet verwacht zou zijn. Dus de hele week was er getraind op een ingewikkelde variant. Nu werd het spannend, zou het lukken?
De hoekschop werd perfect genomen, Tije kopt tegen de linksback die op de doellijn staat om zo ruimte te creëren voor Bint, Bint ziet en weet dit natuurlijk zodat hij probleemloos de 0-2 binnen kan koppen. Dat is toch altijd weer een fijn moment “when a plan comes together”.
De hoekschop daarna lopen de spelers van ARC radeloos door de 16, ze hebben werkelijk geen idee meer wat ze kunnen verwachten!
Dat bied ons de kans ons Barthez weer te bedienen, helaas kopt hij net over.
Voor rust volgt er nog 1 geniale driedimensionale aanval waarbij het publiek massaal op de banken ging staan. Taffie heeft een geweldige diepe bal langs de zijlijn in de bennen zoals alleen hij dat kan, Bint schat deze op waarde en komt hoek 16 tegen een overmacht aan verdedigers te staan maar hij heeft Bundy allang zien aankomen. Hij speelt de bal perfect op maat maar door de ineens op komende windvlaag komt hij toch net niet ideaal bij Bundy aan, die hem met pijn en moeite richting goal krijgt, helaas voor alles en iedereen die van mooi voetbal houd, gaat deze bal net over.
In de rust gaat Pim Doesburg met het publiek mee de kantine in om ff lekker sfeer te proeven onder de liefhebbers.
Technisch duo Nelis & De Maestro bespreekt de eerste helft en geeft aan welk tacktisch plan we de tweede helft gaan volgen.
Onze topper op goal blijk niet pijn vrij te zijn maar hem wordt op het hart gedrukt dat we hem nu zeker niet kunnen missen! Hij is in de vorm van zijn leven en er schijnen al diverse topklassers geïnformeerd te hebben, zo lekte zaterdag uit. Maar Nelis & De Maestro waren duidelijk, “niet te koop” voor geen goud!
Na rust begint ARC met hoge ballen op hun grote spitsen waarvan er één zeker 2367 mm groot is. Maar de driehoek Roberto, Taffie, Barthez geeft geen krimp, dat Tije geweldig kan koppen was bekend maar zelfs onze linksback Bolle kopte de ene na de andere bal weg!
Aangezien de “tweede bal” elke keer voor Passie, Basso of Bint was, werkte dit heerlijk in ons voordeel. Na elke lange bal van ARC volgende een tikkie takkie aanval van Team 3! Het publiek genoot en het applaus was tot in Aarlanderveen te horen.
Uit een echt tikkie takkie smul aanval kwam de 0-3 tot stand. Basso speelt een lepe bal op Robinho, die op zijn beurt geniaal op Bint speelt, Bint ziet Bundy en speeld deze meteen in, Bundy verlengt de bal subtiel waardoor Passie de bal krijgt. Wat hij vervolgens doet is moeilijk te beschrijven maar komt neer op: een geniale diagonale volley vol gas in de goal! Maar eigenlijk is het een aanval en afronding uit de categorie “dat moet je gezien hebben” (dus kom gerust eens kijken, we zullen u niet teleurstellen).
Maarten komt voor Robinho op de mat om de stand op tillen naar 0-5 maar de vraag is, willen we dat onze buren wel aan doen?
Na weer een geniale aanval komt Bint vanaf de zijkant voor de keeper maar de hoek is moeilijk en de keeper kan ternauwernood redden maar hij kan niet voorkomen dat Maarten op de juist plaats is gaan staan om zo de 0-4 te maken!
Wat we daarna zien heeft niets met voetbal te maken maar ARC vraagt aan de dove scheidsrechter hoe lang we nog moeten spelen, de scheids geeft in duidelijk hints aan dat we nog 15 min mogen genieten. ARC baalt en vraagt of we niet alvast kunnen stoppen. De scheids geeft “niet thuis” maar Nelis & De Maestro begrijpen het.
De erg goed spelende Bundy wordt eraf gehaald want hij had nog meer te doen vandaag dan geweldig voetballen. Scooter komt er in om de pot te blijven controleren.
De wil van ARC om te winnen was verdwenen en Team 3 accepteerde dat. Het laatste kwartier gebeurde er weinig. Het publiek had het ook gezien en vertrok naar Nieuwkoop waar de plaatselijke SV tegen Be Fair speelde.
Opvallend detail, de scheidsrechter was doof maar Koning Taffie krijgt geel voor praten….
We gaan van de week bespreken of we dit gaan aankaarten of de straf accepteren maar in eerste instantie lijkt dit niet tegen dovemansoren gezegd.
De 3de helft was kort dit keer, maar daarom niet minder leuk.
Bolle was er weer bij, dus de sfeer was uitgelaten.
Al snel wisten we dat Nieuwkoop had gewonnen van Be Fair en de weg naar het kampioenschap nu helemaal op is!
Familie Blijleven gaf al aan dat ze kar klaar gaan maken maar Team 3 wil nog niet op de zaken vooruit lopen.
Wij willen gewoon nog graag 3 potjes lekker voetballen.

De ex-voetballer