De officiële website van
SV Zevenhoven

Uit de bestuurskamer (juni 2017)

De zomerstop is begonnen. Veel van jullie zijn blij om even aan iets anders dan voetbal te denken, voor anderen slaat de verveling op de zaterdagen al toe. Desalniettemin een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen voetbalseizoen en vast vooruit te kijken naar het seizoen 2017-2018.

1e elftal
Voor ons eerste elftal was het helaas een seizoen om snel te vergeten. Na de degradatie uit de 2e klasse in het seizoen 2015-2016, begon een vernieuwde selectie en technische staf vol vertrouwen aan het afgelopen seizoen.

Echter liep de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Marcel Valk vanaf het begin af aan achter de feiten aan. Na een wisselvallige voorbereiding werden de eerste drie wedstrijden tegen respectievelijk Floreant, Siveo en Zwammerdam direct verloren. Daarna werd nog wel gewonnen van WDS en gelijkgespeeld bij Linschoten, maar verder werd er voor de winterstop geen enkel punt meer gehaald.

In de tweede seizoenshelft heeft onze hoofdmacht er alles aan gedaan om het tij te keren, echter was het niet voldoende om een nieuwe degradatie te voorkomen. Hierdoor zal Zevenhoven volgend seizoen in de 4e klasse uitkomen, waarin het waarschijnlijk tegenstanders als NSV ’46, Sportief en Aarlanderveen zal treffen.

Dit alles zal gebeuren onder leiding van Chris Snatersen. Chris is afkomstig van Sportief en zal samen met zijn staf (waaraan ook Martijn Brouwer is toegevoegd als keeperstrainer en tevens assistent-trainers) gaan bouwen aan een nieuw jong eerste elftal.

Het bestuur en de technische commissie hebben er alle vertrouwen in dat Chris en zijn staf er een mooi jaar van maken met de spelersgroep. In eerste instantie zal gewerkt gaan worden aan een stabiele basis en van daaruit hopen wij als vereniging op termijn terug te keren naar de 3e klasse.

2e elftal
Het 2e elftal was het afgelopen seizoen geen selectieteam meer. De ‘oude rotten’ van het 3e moesten weer een stapje hogerop en het team werd aangevuld met enkele jonge honden uit de selectie. Ook voor ons 2e elftal verliep het seizoen moeizaam. Het belandde zelfs in de nacompetitie, maar daarin wist het degradatie naar de reserve 3e klasse te voorkomen. Op zaterdag 3 juni jl. werd De Jodan Boys in de nacompetitiefinale met 2-0 verslagen, waardoor ons 2e elftal ook volgend seizoen op dit mooie niveau mag blijven uitkomen. Volgend seizoen zou men zomaar eens voor een topklassering kunnen gaan (echter zijn daar wel trainingen voor nodig…).

Lagere elftallen
Ons 3e, 4e en 5e elftal hadden sportief gezien een vrij anoniem jaar. Het 3e eindigde op de achtste plaats, het 4e werd helaas laatste en ons 5e elftal wist slechts twee ploegen onder zich te houden. Volgend seizoen moeten we het helaas met (nog) een seniorenelftal minder doen. Daartegenover staat dat het 2e, 3e en 4e wel wat ruimer in de mensen komen te zitten.

De trainingen werden het afgelopen jaar, mede door het enthousiasme van Heinrich, goed bezocht. Hopelijk wordt deze lijn in het aankomende jaar doorgetrokken en zijn er minder spelerstekorten op de zaterdagen.

Dames
Ons dameselftal heeft vrijwel het gehele seizoen in de middenmoot gestaan en eindigde het seizoen op een keurige zevende plaats. Helaas hebben veel speelsters na het afgelopen seizoen afscheid genomen. Het voortbestaan van de dames kwam zelfs in gevaar. De overgebleven dames hebben er alles aan gedaan om nieuwe teamgenoten te vinden en zijn hierin geslaagd. Het team kan zodoende gelukkig blijven bestaan!

Pierre van Eijk heeft na drie seizoenen trainer te zijn geweest afscheid genomen van de dames. Helaas is er op dit moment nog geen opvolg(st)er. Achter de schermen wordt hier echter had aan gewerkt en de eerste gesprekken met potentiële trainers hebben inmiddels plaatsgevonden. Binnenkort wordt er dan ook witte rook verwacht over de opvolging van Pierre.

Jeugd
Pieter Verkerk en Peter de Kruijf hebben weer een aantal jongens klaargestoomd voor de selectie en eindigden met de JO19-1 op de zesde plaats.

De MO19-1 werd onder leiding van Sjaak van der Mijl en John van Veen zelfs ongeslagen kampioen! Een fantastische prestatie van ons meidenteam. Sjaak heeft helaas ook te kennen gegeven om volgend seizoen geen trainer meer te zijn. In Leo Lips heeft de jeugdcommissie een meer dan waardige vervanger gevonden. Welkom terug Leo!

De JO17-1 kampte na de winterstop met een groot spelerstekort, maar mede door de hulp van andere teams heeft het de competitie toch kunnen afmaken. De MO15-1 eindigde het seizoen met veel plezier als negende en de JO13-1 kwam slechts twee punten tekort op kampioen Meerburg.

De JO11-1 eindigde dit seizoen als 2e en haalde zelfs de halve finale van de KNVB beker! Een keurige derde plaats was er voor de JO11-2, de JO9-1 werd vierde en ons jongste jeugdelftal, de JO9-2, ging er met het kampioenschap vandoor!

Positief was ook dat in de tweede seizoenshelft een nieuwe groep kabouters kennis heeft gemaakt met het voetbalspelletje. Zij zullen in het nieuwe seizoen voor het ‘echtie’ gaan voetballen.

Een aantal weken geleden is de voorlopige jeugdindeling bekendgemaakt. Qua aantal teams blijft de jeugdafdeling precies hetzelfde. Wel is de jeugdcommissie nog op zoek naar een aantal enthousiaste trainers en leiders (bekijk hier de vacatures: https://www.svzevenhoven.nl/voorlopige-indeling-jeugd-20172018/).

Activiteiten
In de afgelopen maanden hebben diverse commissies weer enkele mooie activiteiten georganiseerd. Het jaar begon met het traditionele Oliebollentoernooi in De Vlijt, gevolgd door het inmiddels meer dan succesvolle dartstoernooi, welke werd gewonnen door het illustere duo Gomp van Trigt-Roy Kalshoven. Er was dit jaar ook een dartsavond voor de jeugd, dus het dartstoernooi wordt alsmaar groter.

Daarna volgden het Oktoberfest, voor de jeugd een bezoek aan de profwedstrijd tussen Sparta en PEC Zwolle, de jaarlijkse goederenveiling, de lentebingo, de eerste editie van ‘De zevende helft’, de moederdagclinic, de seizoensafsluiting en ten slotte de Dagwinkel Sportdag. Allemaal waren het weer succesvolle activiteiten en dit alles zorgt ervoor dat we een bruisende vereniging blijven.

Inmiddels staan ook alweer de eerste activiteiten voor het volgende seizoen op de agenda. Zo is op zaterdag 19 augustus het John van der Loo toernooi, gaat de jeugd op zondag 24 september naar de profwedstrijd tussen AZ en Excelsior (opgeven is nog altijd mogelijk: https://www.svzevenhoven.nl/az-excelsior-bezoeken-met-svz/), en heeft de sponsorcommissie een tweetal Business Club events op de planning staan, wat volgende week gecommuniceerd gaat worden richting de Business Club leden.

En natuurlijk volgt volgende week eerst nog het voetbalkamp voor de jeugd. Kortom; de agenda wordt langzamerhand weer gevuld!

Bestuursnieuws
In het afgelopen jaar hebben een aantal wijzigingen in de samenstelling van het bestuur plaatsgevonden. Paul Putman en Brigitte van den Bos hebben het bestuur verlaten. Hun plaatsen zijn ingenomen door Tim van der Meer en Nathalie Pellegrom-van Dijk.

Achter de schermen is het bestuur niet alleen bezig geweest met de dagelijkse werkzaamheden. Het voltallige bestuur heeft in het afgelopen jaar een aantal keer extra om de tafel gezeten om een beleidsplan voor de komende jaren te bepalen. Hierbij heeft het bestuur begeleiding gekregen vanuit de KNVB. Het opstellen van het voorlopige beleidsplan is vorige maand afgerond en zal na de zomer gepresenteerd gaan worden aan een delegatie van +- 15 personen van onze vereniging in een zogenaamde spiegelbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt begeleid door enkele vertegenwoordigers van de KNVB. Ook zullen een drietal bestuursleden hierbij aanwezig zijn. Deze groep krijgt de mogelijkheid om het opgestelde beleidsplan te beoordelen, hun mening erover te geven en krijgen de mogelijkheid om te helpen hoe wij als vereniging de opgestelde doelen kunnen realiseren. Een aantal personen zullen hiervoor uitgenodigd worden. Wil je ook graag meedenken en bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Laat het dan weten aan Judith Röling (voorzitter@svzevenhoven.nl).

Het definitieve beleidsplan zal uiteindelijk tijdens de volgende ledenvergadering gepresenteerd worden.

Goede vakantie!
Op zaterdag 5 augustus staat de eerste training voor de selectie alweer op het programma en daarmee zal het nieuwe voetbalseizoen beginnen. Maar voordat het zover is wens ik een ieder, mede namens mijn medebestuursleden, een goede vakantie!

Met sportieve groet,
Erik Luijben