De officiële website van
SV Zevenhoven

Uit de bestuurskamer (juli 2016)

De competitie 2015/2016 ligt inmiddels al geruime tijd achter ons en inmiddels wordt er weer vooruitgekeken.

In deze editie worden de volgende onderwerpen verder toegelicht:

 • Groot onderhoud veld 1
 • Zonnepanelen traject
 • Terugblik evenementen
 • 30 jarig jubileum Zaalvoetbal
 • Vooruitblik evenementen
 • Voetbalzaken

Groot onderhoud veld 1
Halverwege mei is gestart met groot onderhoud aan veld 1. Het veld zelf, maar ook alles rondom het 1e veld is vervangen. Denk hierbij aan de doelen, dug-outs, afrastering, tegels, maar ook minder zichtbare zaken zoals een sproei-installatie, waardoor onze groenploeg het veld makkelijker kan onderhouden. Ons 1e veld ligt er straks weer prachtig bij, net als de rest van ons complex. De werkzaamheden zijn iets vertraagd door de vele neerslag. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, maar het weer kunnen we helaas niet beïnvloeden. De verwachting is dat er begin oktober op gespeeld kan worden. Begin september wordt er uitgebreid met de specialisten naar gekeken en dan zal er exact bepaald kunnen worden wanneer het bespeelbaar is. Dat betekent dat het veld de eerste weken van de competitie niet gebruikt kan worden en dat is precies de periode dat er twee streekderby’s voor ons eerste herenelftal op het programma staan. Op 10 september tegen Zwammerdam en een week later tegen Siveo ‘ 60. Momenteel wordt met de KNVB besproken of de wedstrijden verschoven kunnen worden. Namens het bestuur willen wij Hennie Bos en Dolf van Leeuwen hartelijk danken voor de begeleiding van dit traject.

Zonnepanelen traject
Kjell Scheunhage heeft in opdracht van het bestuur een onderzoek gedaan naar het plaatsen van zonnepanelen op onze kantine. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het plaatsen ervan, maar ook wat het voor onze vereniging oplevert.

Zoals al eerder gemeld is, is inmiddels een subsidie aanvraag bij de overheid gehonoreerd, waardoor we de investering in 7 jaar terugverdienen. Kjell heeft het daar niet bij gelaten en heeft een verzoek tot sponsoring bij de Rabobank ingediend. Ook deze is gehonoreerd. Met deze subsidie en de sponsoring kunnen we de helft van de investering financieren. Een prachtig resultaat van Kjells inspanningen.

In augustus en september zullen er twee acties op touw gezet worden om de rest van de investering te bekostigen. Begin augustus zullen jullie hier meer informatie over krijgen.

Terugblik evenementen
De laatste maanden zijn er een flink aantal succesvolle evenementen geweest.

April werd afgetrapt met de lente bingo. Een gezellige avond waarbij veel mensen onze kantine aan het einde van de avond verlieten met mooie prijzen.

Vervolgens heeft onze Business Club een bezoek gebracht aan onze nieuwe sponsor Amstelhof Sport & Health Club waar zij een golfclinic heeft gehad.

De maand werd afgesloten met de veiling. Het was een drukbezochte, hele gezellige avond en de koopjes vlogen (soms voor forse bedragen) de deur uit. De avond heeft een fantastisch resultaat opgeleverd en de veiling is en blijft daarmee financieel gezien een van de belangrijkste peilers van onze vereniging.

Mei stond vol activiteiten voor onze jeugd. Het pupillentoernooi voor de E en de F en ook de jaarlijkse Dagwinkel Sportdag stonden op het programma. Zoals altijd was alles weer tot in de puntjes verzorgd, waardoor alle kinderen fantastische dagen hebben beleefd.

Het seizoen werd traditioneel afgesloten met een BBQ. Iedereen was welkom, maar onze vrijwilligers ontvingen een speciale uitnodiging. En daar werd door velen gehoor aan gegeven. Zo’n 200 man heeft genoten van een heerlijke BBQ in het zonnetje met gezellige muziek. Het was beregezellig en voor herhaling vatbaar.

30 jarig jubileum zaalvoetbal
Het seizoen werd echter pas echt afgesloten met de viering van het 30 jarig jubileum van de zaalvoetbal. Samen met de burgemeester, (oud)zaalvoetbalspelers, oud commissieleden en uiteraard ook met de huidige commissie werd op 28 mei in sporthal De Vlijt op deze prachtige periode teruggeblikt.

Dertig jaar geleden werd de zaalcompetitie geleid door Jan Dirk Costerius (destijds de sporthalbeheerder), Frans Visser, Wim de Boer en Sjaak Stokman. Frans Visser en Sjaak Stokman waren o.a. de eerste scheidsrechters in de zaal. Later werd daar ook Joop Zwart aan toegevoegd. Namen die bij velen waarschijnlijk zorgen voor herinneringen aan mooie tijden.

In die 30 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste zaalvoetbal competitie in de wijde omgeving. Teams komen van ver om elke week in Zevenhoven te voetballen. Inmiddels strijden al jaren 24 teams in 3 pools voor het kampioenschap. Zaalvoetbal is daarmee een belangrijke pion binnen onze vereniging. In het verleden zat vrijwel ook elke speler van de selectie op zaalvoetbal, waar iedereen op het technische vlak zijn voordeel mee deed. Maar ook nu dat wat minder is, is het nog steeds belangrijk, bijvoorbeeld voor de inkomsten van svz en natuurlijk heeft de sporthal met de vaste bezetting op woensdagavond ook veel aan onze zaalcompetie gehad.

En ook dit is weer alleen mogelijk dankzij een aantal zeer betrokken vrijwilligers. In de loop der jaren zijn het er veel geweest. Namens het bestuur willen wij iedereen die in de afgelopen jaren een steentje bijgedragen heeft heel hartelijk danken.

Vooruitblik evenementen

 • 9 t/m 16 juli Voetbalkamp
  Onze jongste leden zijn vorige week zaterdag vertrokken naar het voetbalkamp. Voor velen een hoogtepunt in het jaar. Zij zijn inmiddels al weer een aantal dagen thuis met mooie herinneringen. De junioren hebben daarna genoten en zijn vandaag thuisgekomen.
 • 10 september aftrap actie tbv zonnepanelen
 • 16 september Sponsoravond
  Aan het begin van volgend seizoen zullen al onze sponsoren uitgenodigd worden voor een sponsoravond. De sponsorcommissie is momenteel bezig met het samenstellen van een programma.

Voetbalzaken
Het afgelopen jaar heeft weer mooie kampioenen opgeleverd. De jongens en meisjes van de F1 en de E2 waren de beste in hun poule en werden samen met het vierde elftal op dezelfde dag kampioen. Als je langs de lijn stond, leken de ouders nog wel zenuwachtiger dan de kinderen!

Voor de heren 1 en 2 liep het seizoen iets anders. Beide elftallen zijn gedegradeerd. Ons eerste elftal zal het komende seizoen daardoor uitkomen in de 3e klasse. Dat is heel jammer, na 24 jaar in de tweede klasse gespeeld te hebben en zelfs een aantal jaren in de eerste klasse, maar het is geen schande. Sterker nog, het is heel bijzonder dat we al die jaren op zo’n hoog niveau hebben kunnen acteren met zo’n kleine dorpsvereniging. Dat is iets waar we bijzonder trots op mogen zijn en vanuit dat perspectief moeten we er ook op terug kijken.

Mede door de degradatie hebben we van veel jongens en begeleiders afscheid genomen. Alle jongens die de selectie hebben verlaten, Rob van Steijn, Patrick Hilders, Remco Tuinenburg en Dennis van den Ing zijn tijdens de seizoensafsluiting uitgebreid bedankt voor hun inzet en het enthousiasme waarmee zij elke week weer op het veld stonden. Het was flink puzzelen en het heeft een aantal mensen slapeloze nachten bezorgd, maar uiteindelijk is er voor volgend seizoen een mooie selectie tot stand gekomen. We zullen weliswaar met 1 seniorenelftal minder gaan spelen en er zal slechts 1 selectie elftal over blijven, maar dat selectie elftal bestaat uit een mooie mix van jonge jongens en ervaren gasten. Allemaal jongens uit eigen gelederen die samen verder gaan bouwen aan de toekomst van SVZ. Namens het bestuur willen we iedereen oproepen om deze jongens hierbij te helpen door met velen langs de lijn te staan om hen aan te moedigen. De nieuwe hoofdtrainer Marcel Valk zal er in ieder geval alles aan doen om hen hierbij te begeleiden. Mario Wouters (elftalleider), Danny v/d Hoort (keeperstrainer), Richard de Kruyf (materiaalman), Peter van Lith (grensrechter) en Hans Verhoef (verzorger) zullen hem elke week terzijde staan. De competitie indeling en de tegenstanders van de beker voor het eerste elftal zijn inmiddels bekend. Het belooft veel goeds, want we gaan mooie tegenstanders ontmoeten.

Vanuit deze kant wensen wij iedereen een mooie zomer en we kijken er naar uit om iedereen in het nieuwe seizoen weer langs de lijn en bij de diverse evenementen te begroeten!

Namens het bestuur,
Judith Roling