Terugblik op het bekerseizoen: F1 net geen kampioen

Zaterdag 10 oktober was het zover: de kampioenswedstrijd! Na 2014 hadden 6 van de 9 kids wéér de kans om zich te kronen tot bekerkampioen. Maar dan moest er wel thuis gewonnen worden van Be Fair F3.

En tja, als sterspeler Jack vervolgens kort voor de wedstrijd aan de trainer verteld dat hij een zere enkel heeft dan….. denk je in 1e instantie aan wedstrijdspanning. Maar als tijdens de warming-up Jack bijna huilend richting trainer komt dan weet je genoeg… Het is geen spanning maar keiharde realiteit!

Hoewel hij het in 1e helft nog wel geprobeerd heeft kreeg hij in de rust een terecht speelverbod opgelegd door ‘clubarts’ Hans. Zo sneu! Enfin, de rust werd gehaald met een 0-0 stand. En omdat bekend was geworden dat medekoploper Nieuwkoop al had verloren, wisten we in de rust dat zelfs een gelijkspel genoeg zou zijn. Maar helaas….ondanks supergoed keeperswerk van Luke en een topverdediging onder aanvoering van Youri kwam 10 minuten voor tijd toch de 0-1. Aanvallend waren we tot dan toe helaas onmachtig geweest dus donkere wolken dienden zich aan. Ondanks dat we enorm ons best deden kwam vlak voor tijd ook nog eens de 0-2.  Jammer maar helaas, de afwezigheid van Jack gewoon woog té zwaar; geen kampioen. Na afloop was de teleurstelling groot en begreep een enkeling niet dat we toch nog een patatje in de kantine kregen. Er viel immers toch niets te vieren…?! 🙂

Al wat al hebben we met een bijzonder jong team (gemiddeld bijna 1 jaar jonger dan de F1 van vorig jaar) een heel goed bekerseizoen gehad! Nooit van tevoren gedacht dat we 5x zouden winnen en maar 2x zouden verliezen! Top gedaan F1, trots op jullie! Met goed gevoel op naar de competitie!

Peter Buskermolen, Richard Corts: leiders van de F1