De officiële website van
SV Zevenhoven

Terugblik Algemene Ledenvergadering / Bestuursupdate

Op donderdag 1 december heeft de Algemene Ledenvergadering (ALV) seizoen 2016/2017 plaatsgevonden. Dank voor iedereen die aanwezig was. De kantine biedt echter nog wel wat ruimte voor meer leden. Hopelijk is de opkomst volgend jaar dus nog wat groter.

Tijdens de ALV blikken we elk jaar terug op het afgelopen seizoen en we geven vast een vooruitblik op de plannen voor volgend jaar. Daarnaast wordt de financiële situatie aan de leden toegelicht en we eindigen met de bestuursverkiezing.

Een jaar met diepe dalen
Het afgelopen jaar hebben we veel mooie momenten met elkaar beleefd, maar het was ook een jaar met hele diepe dalen, waarin we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen van meerdere dierbaren binnen onze club. Allemaal mooie en bijzondere mensen die ieder op hun eigen wijze belangrijk waren binnen onze vereniging.

Jeugd
De jeugd is ontzettend belangrijk voor onze toekomst. Om die reden wordt er veel in hen geïnvesteerd, zowel in tijd als in geld. Het afgelopen seizoen is de jeugdcommissie versterkt met Leen van Mever en Nicole Kragtwijk. We hebben het voor elkaar gekregen dat elk team goede begeleiding heeft van enthousiaste trainers en coaches, en er worden volop activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Enkele mooie zaken die vorig seizoen gerealiseerd zijn: de jeugdhoek in de kantine, het ‘Team van het Jaar Klassement (De Quiz)’, de vriendinnendag die veel nieuwe meisjes heeft opgeleverd, train de trainer sessies, en selectiespelers die meehelpen bij de training van de pupillen wat door beiden als bijzonder leuk wordt ervaren.

Aan het begin van het huidige seizoen is er ook al weer van alles gebeurd. Alle jeugdteams hebben, mede dankzij heel veel sponsoren, nieuwe tenues gekregen. Er is een informatieavond voor ouders geweest waarin gedeeld is wat zij van de club mogen verwachten, maar ook wat wij van hen verwachten. Het was een zeer geslaagde informatieve avond, maar de opkomst mag volgend jaar wel wat beter. De jeugd heeft geld verzameld voor de zonnepanelenactie middels een carwash waarmee zij 2 panelen hebben kunnen sponsoren. Er is onlangs een clinic geweest met Jordy Zwart. Gedurende het seizoen worden er avonden georganiseerd voor de trainers om hen te ontwikkelen en begeleiden onder begeleiding van Arjan van der Laan, de selectietrainers helpen wederom af en toe mee met de jeugdtrainingen en de JO19 traint mee met de senioren. In de komende maanden zal er een darttoernooi voor de jeugd georganiseerd worden en we gaan op bezoek bij Sparta – PEC Zwolle.

Sinds begin dit seizoen heeft de KNVB een aantal veranderingen doorgevoerd, zoals de nieuwe naamgeving van de jeugdteams en er zijn wat spelregels gewijzigd. Voor komend seizoen is de KNVB van plan om nog veel grotere veranderingen door te voeren waarbij de aantallen in het veld en de grootte van het veld aangepast worden. In het voorjaar neemt de KNVB een besluit of dit in het seizoen 2017/2018 al doorgevoerd wordt. Vanuit de jeugdcommissie worden alle ontwikkelingen gevolgd en zal iedereen tijdig geïnformeerd worden over eventuele wijzigingen.

Tenslotte is en blijft het kunstgrasveld een veelbesproken onderwerp. In januari worden de uitslagen verwacht van diverse onderzoeken. Vooralsnog volgt het bestuur van SVZ het advies van de KNVB en de RIVM. Op basis van hun advies is ons kunstgrasveld vooralsnog gewoon in gebruik. Echter, om aan de eventuele zorgen van ouders tegemoet te komen, traint en speelt de jeugd voor zover mogelijk op gras. Het bestuur houdt alle ontwikkelingen omtrent het kunstgrasveld nauwlettend in de gaten.

Zaalvoetbal
Het afgelopen jaar waren er weer 3 kampioenen:

  • Poule 1: Team Café Het Praathuis
  • Poule 2: Team Lifely
  • Poule 3: Team Felez Ponte Consult

In het huidige seizoen bestaat de competitie helaas uit 20 teams verdeeld over 2 poules. De doelstelling voor het volgende seizoen is om weer terug te gaan naar 24 teams. Dus mocht je zin hebben en je kunt een team formeren, schroom dan niet en laat het aan iemand van de zaalvoetbalcommissie weten. Tevens heeft Ruud Augustin laten weten dat hij na 25 jaar stopt met de zaalvoetbalcommissie. Heel jammer, maar het bestuur is vooral dankbaar dat we zo lang gebruik hebben mogen maken van de hulp en tomeloze inzet van Ruud. Mede door het vertrek van Ruud zijn we op zoek naar nieuwe commissieleden.

Selectie
Het doel van vorig seizoen om met beide elftallen in de tweede klasse te blijven is voor zowel SVZ 1 als SVZ 2 niet gehaald. Aan het einde van het seizoen hebben we van veel stafleden als spelers afscheid moeten nemen. Naast Dennis van den Ing, Remco Tuinenburg, Rob van Steijn en Patrick Hilders hebben we afscheid moeten nemen van maar liefst 13 selectiespelers. Mede daardoor is er in het huidige seizen slechts 1 selectie elftal. Doelstelling voor het 1ste is behoud in de 3e klasse. Dit zal gezien de huidige stand niet makkelijk worden, maar gezien het spelverloop is het zeker haalbaar. Voor dit seizoen is Marcel Valk als trainer aangetrokken en de staf is uitgebreid met Mario Wouters en Richard de Kruijf. Met Marcel als trainer hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald die garant staat voor kwalitatief goede trainingen. Het doel is om te bouwen aan een vaste kern met Zevenhovense spelers met veel doorgroei vanuit de jeugd. Voor de toekomst is de opvolging van de selectiespelers echter een grote zorg. Marcel heeft afgelopen weekend bekend gemaakt na dit seizoen te stoppen als trainer. Er wordt momenteel hard aan gewerkt om een goede opvolger te vinden.

Sponsoring
De sponsorcommissie is het afgelopen seizoen versterkt door Rolf Koot en Mario Wouters. Gezamenlijk hebben zij wederom een prachtig bedrag aan sponsorgelden binnengehaald. Dit is mede gelukt door 16 nieuwe sponsoren aan te trekken, 9 nieuwe Business Club leden en door een nieuwe sponsordeal met hoofdsponsor Intersport af te sluiten. We hebben hierdoor o.a. voor alle jeugdteams, voor de selectie en voor het 3e nieuwe tenues aan kunnen schaffen. Al onze sponsoren zijn ontzettend belangrijk. Om onze waardering voor hen te tonen is er in september een gezellige sponsoravond georganiseerd met een hapje en een drankje en leuke sprekers.

Met de Business Club is er een wijnproeverij geweest en een sportief uitje naar de Amstelhof, en ook in het huidige seizoen heeft het eerste evenement al weer plaatsgevonden. De BC is naar Excelsior – PSV geweest en voor het voorjaar staat er nog een mooie avond gepland.

Lagere elftallen
In 2015/2016 is het 4e elftal kampioen geworden. Een prachtig resultaat! Dit seizoen zijn er net als vorig jaar 4 lagere elftallen, maar daarbij moet wel de kanttekening bijgeplaatst worden dat we 1 selectie elftal minder hebben. Een aantal van deze teams zijn heel groot. Dit

is op hun eigen verzoek gedaan, om te voorkomen dat er wekelijks te weinig spelers zouden zijn. Het effect is echter averechts. Doordat er zo veel spelers zijn, wordt het voor een aantal leden steeds laagdrempeliger om af te zeggen, waardoor (ook deze grote) teams nog steeds structureel met tekorten kampen. Dit heeft een negatieve invloed op het spelplezier van de begeleiding en de spelers die er wel altijd staan. We hopen dat betrokkenen kritisch naar zichzelf kijken, zodat dit probleem straks niet meer bestaat. Voetbal is tenslotte een teamsport.

Terreinen en accommodatie
Tijdens de zomerstop is het hoofdveld (inclusief omheining, bestrating, dug-outs en doelen) gerenoveerd. Echter, niet alleen ons hoofdveld, maar ons volledige complex ligt er zoals altijd weer prachtig bij. Dat komt door de enorm grote inspanning die onze groenploeg bijna dagelijks verricht. Naast het feit dat het er dankzij hen heel mooi uitziet, worden hierdoor bovendien ook heel veel kosten bespaard.

Energiebesparing
Sinds begin dit jaar is Jan Pieterse als energiecoördinator aan de slag gegaan om kritisch naar ons energieverbruik te kijken en daar waar mogelijk besparingen te realiseren. Dit heeft er toe geleid dat alle lampen in de kantine zijn vervangen door ledverlichting en dat onlangs een groot aantal koel- en vrieskasten is vervangen of weggedaan. De besparingen hiervan zullen in het komende seizoen hun vruchten afwerpen. Maar de grootste slag wordt gemaakt door onze zonnepanelen. Enkele weken geleden zijn de zonnepanelen gelegd en in gebruik genomen. Wij zullen onze leden maandelijks een update geven van de energie die door de panelen is opgewekt. De aanschaf van zonnepanelen is mogelijk gemaakt door vele leden en bedrijven die een (gedeelte van een) zonnepaneel hebben aangeschaft. De zonnepanelen actie was een grandioos succes, waardoor we met het binnengehaalde bedrag de zonnepanelen bijna volledig hebben kunnen betalen. Wij willen iedereen die zijn/haar steentje aan deze zeer waardevolle investering heeft bijgedragen nogmaals hartelijk danken. Een bijzonder woord van dank gaat daarbij uit naar Kjell Scheunhage die de aanschaf van de panelen op een uitstekende wijze begeleid heeft.

Kantine
SVZ staat voor plezier op het veld, maar ook voor gezelligheid buiten het veld. De kantine speelt daar een cruciale rol in. Mede dankzij ons trouwe bar- en keukenteam wordt iedereen elke week weer van een hapje en een drankje voorzien. Het lukt de barcommissie om elke week bijna alle diensten op te vullen. Soms moet er echter een beroep gedaan worden op de leden om incidenteel een bar- of keukendienst te draaien. Als je lid bent van een vereniging houdt dat ook onlosmakelijk in dat je af en toe vrijwilligerswerk doet. Wij doen daarom een beroep op iedereen om je af en toe op te geven voor een bar- of keukendienst als dat via de site of Facebook gevraagd wordt. Daarnaast zouden wij ook heel graag structureel het bar- en keukenteam willen uitbreiden. Alleen op die manier blijft het behapbaar voor de huidige vrijwilligers. Vooral in de keuken staan we te springen om extra handjes. Dus wacht niet langer en meld je bij de barcommissie!

Dames
De veteranen hebben een stabiel en heel gezellig team gecreëerd en komen elke twee weken op de club om samen te trainen en bij te praten. De dames 1 speelt voor het tweede jaar in de 3e klasse. Het is soms een beetje krap, maar de samenwerking met de MO 19-1 is fantastisch.

De Club van 100
Ook het afgelopen seizoen heeft de Club van 100 het weer mogelijk gemaakt om een aantal mooie zaken aan te schaffen: een afzuiger, tafelbladen voor de statafels, een heggenschaar, een ballenkar voor de selectie, een zonnepaneel, en een bijdrage voor de sportdag en sportkamp.

Overige bijzonderheden
Naast alle bovenstaande activiteiten gebeurt er nog veel meer bij SVZ. Hierbij valt te denken aan de veiling, poker- en darttoernooien, bewegen voor ouderen, kaartavonden en ga zo maar door. Het afgelopen seizoen zijn daar 2 nieuwe activiteiten aan toegevoegd, die in het komende seizoen zeker herhaald worden. Allereerst was dat het ouderwets gezellige Oktoberfest, waarbij heel Zevenhoven in dirndls en lederhosen op de bierbanken stond te dansen en aan het einde van het seizoen was dat de seizoensafsluiting waarbij dit jaar alle vrijwilligers uitgenodigd waren voor de BBQ. SVZ kan niet zonder vrijwilligers en is heel blij en dankbaar met iedereen die zich belangeloos voor onze vereniging inzet. Om deze waardering te tonen en omdat het gewoon een heel gezellige dag was, zal ook dit evenement het komende seizoen weer plaatsvinden.

Clubdynamiek
Tijdens de ALV is een filmpje getoond. Dit filmpje liet zien hoe de rol van verenigingen en het plichtsbesef van leden door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen veranderd. Dit heeft een aantal zorgelijke gevolgen: het (vrijwilligers)werk dat gedaan moet worden om de vereniging draaiende te houden komt op steeds minder schouders te liggen, teams gaan na de training en na de wedstrijd sneller naar huis, er staan minder supporters langs de lijn en het ledenaantal bij de senioren neemt af. Binnenkort volgt de link naar het filmpje op onze website met een toelichting wat er tijdens de ALV met betrekking tot dit onderwerp is besproken.

Financiën
Tijdens de ALV is er een uitgebreide toelichting geweest op de begroting en de verlies en winstrekening. De grove conclusie is dat we het afgelopen seizoen positiever hebben afgesloten dan begroot. Dit positieve resultaat heeft vele oorzaken. O.a. de veiling, de sponsorcommissie en de kantineopbrengsten hebben er een rol in gespeeld, maar ook vele kostenbesparingen hebben hier aan bijgedragen.

Bestuursverkiezing
Judith Röling (voorzitter) en Robert Plasmeijer (penningmeester en verantwoordelijke selectie) moesten volgens het rooster aftreden, maar waren herkiesbaar. Beiden zullen hun bestuurswerkzaamheden blijven voortzetten. Brigitte van den Bos (secretaris) en Paul Putman (verantwoordelijke feesten en evenementen, materialen en zaalvoetbal) moesten volgens het rooster aftreden en waren niet herkiesbaar. Tijdens de ALV is een woord van dank uitgesproken voor hun inzet de afgelopen jaren. Nathalie Pellegrom-van Dijk zal toetreden tot het bestuur en de rol van secretaris op haar nemen. Richard de Kruijf (verantwoordelijke kantine) zal de feesten en evenementen van Paul overnemen, de materialen worden overgenomen door Erik Luijben (verantwoordelijke sponsoring) en voor zaalvoetbal staat een vacature open binnen het bestuur.