De officiële website van
SV Zevenhoven

TAVV verslaat Zevenhoven

TAVV heeft de derby tegen Zevenhoven met 3-1 gewonnen. Spits Stefan Rijsdam van TAVV drukte met drie gave treffers een grote stempel op het (matige) duel. Zijn laatste treffer was er een van ongekende schoonheid.

Voor Zevenhoven zijn de zorgen, na de winst van rode lantaarndrager Odysseus ’91 en het gelijke spel van UVV, alleen maar groter geworden. Overigens heeft de ploeg dat helemaal aan zichzelf te wijten, als er ooit kansen waren op een driepunter, was dat vanmiddag.

TAVV wist dat er tegen Zevenhoven wat te halen viel, drong vanaf het begin fel aan, maar verwaarloosde daarmee, op onverantwoorde wijze, haar defensie. In de vijfde en zesde minuut leverde dat Zevenhoven twee dotten van kansen op, maar Pieter Koen van der Plas en Ivo van der Vlugt wisten routinier Bart Vis niet te verschalken, beide spitsen hadden het duel zomaar op slot kunnen gooien!

Gedurende de eerste helft bleek TAVV de technisch (veel) betere, maar het dapper strijdende Zevenhoven gaf nagenoeg niets weg en schiep zich na de eerste twee dotten van kansen nog enige mogelijkheden en één grote kans voor Ivo van der Vlugt die nu wel knap afrondde: 0-1. Een slippertje op het middenveld werd Zevenhoven vlak voor de rust fataal, Stefan Rijsdam strafte keihard af: 1-1.

De tweede helft kenmerkte zich door slecht voetbal, waarin vechtlust, strijd en ongelofelijke passie de boventoon voerde. Beide ploegen schiepen zich mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. Het duel leek dan ook op een puntendeling uit te draaien, maar Stefan Rijsdam besliste anders.

Veertien minuten voor tijd schoot hij zijn ploeg uit een scrimmage, na een verre ingooi van Fanny Waandels, op voorsprong: 2-1. Twee minuten voor tijd werd hij op de zijlijn aangespeeld, zag doelman Martijn Brouwer te ver voor zijn goal staan en krulde de bal op weergaloze wijze achter de verbouwereerde goalie: 3-1. Daarmee doet TAVV nog volop mee in de prijzen en duwde het Zevenhoven nog dieper in de put!

Opstelling Zevenhoven: Martijn Brouwer; Tom van Vliet (80. Jesper Rijneker), Koen Aartman, Frank Koelewijn, Thijs Noordsij; Luke v/d Broek, Bob Annegarn, Michiel Polman, Berry Peters; Pieter-Koen v/d Plas, Ivo v/d Vlugt