De officiële website van
SV Zevenhoven

SVZ Moeders Got Talent andermaal een top evenement

Een week voor moederdag stond de inmiddels jaarlijks terugkerende ouder-kindactiviteit op het programma, dit jaar was het weer de beurt aan de moeders. Met uiteindelijk 30 koppels was het gezellig druk op het sportcomplex en het weer liet ons opnieuw niet in de steek, wat een geluk hebben we gehad.

Het thema van dit jaar was Nederland, een kantine die versierd was met rood-wit-blauwe balonnen, nationale vlaggen als tafelkleden en ‘bijzondere’ delftsblauwen vazen werkte daar mooi bij mee. De door de duo’s gebakken taarten (+/- 15 bakhoogtepunten) en de Nederlandse muziek maakten het helemaal af. Buiten op het veld was het een oranjezee, want de meeste duo’s hadden gehoor gegeven aan de oproep om in het oranje te komen.

Rond 14:00uur hadden alle duo’s zich aangemeld en kon er gestart gaan worden met het voetbaldeel, een pittige warming-up was de start. Waarna er 5 spellen volgden, met bij de meeste een Hollands accent.
Zo stond er Kaasschieten op het programma waarbij het de bedoeling was om de houten kazen in het doel te raken. Er was een opblaasbare sjoelbak gehuurd (mooi in het oranje) waarbij de duo’s moesten proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Hooibalen die fungeerden als doelen bij de partijspelen. Maar het hoogtepunt was toch wel de Hollandse estafette, waarbij er gestart werd met zaklopen, toen koekgehapt werd en geëindigd werd met ringwerp. Dit leverde hilarische taferelen op en prachtige foto’s gemaakt door Wim Kweekel. Deze zijn hier te bekijken.

Na het sportieve onderdeel was het voor het begeleidingsteam tijd om in overleg te treden over wie het best geklede duo, best presterende duo was en wie de poedelprijs kreeg. Ondertussen was Peter de Kruijf druk bezig met het proeven van alle taarten, wat een hele flinke klus was omdat er zoveel lekkers stond.
Zo had iedereen gehoor gegeven aan de oproep om het talent te laten zien op deze dag en dit zorgde er mede voor dat het zo’n succes werd deze dag.

Na deze uitreikingen was het tijd voor onze delftsblauwen begeleiders om het vervolg van de middag en de zogeheten 3e helft tot een succes te brengen. Met typische hollandse hapjes, de gebakken taarten en een poffertjeskraam was er voor iedereen wat lekkers te vinden. De middag werd uiteindelijk afgesloten door Jacco Domburg die zijn zangkunsten nog maar eens liet horen. Waarna iedereen met een goed gevoel de kantine verliet.

Gedurende de dag hebben wij heel veel leuke voetbalmoeders gezien, wie weet wel zo leuk om in aanmerking te komen voor voetbalmoeder van het jaar. Hoe jullie je moeders op kunnen geven hiervoor is te vinden op de volgende site; https://bestevoetbalmoeder.knvb.nl/

Opnieuw kan de organisatie terugkijken op een zéér geslaagd evenement waarbij alles vlekkeloos verliep. Uiteindelijk leverde het zelfs regionale bekendheid op met een stukje in zowel De Omroeper als Het Alphens Nieuwsblad.