De officiële website van
SV Zevenhoven

Spelregelbewijs voor junioren

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij; dit seizoen is het bewijs al verplicht voor spelers geboren in 2001 en spelers uit het geboortejaar 2002 gaan er dit seizoen mee aan de slag. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Bewijs halen via Voetbalmasterz
De KNVB heeft daarom een aparte website in het leven geroepen. Een site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Dit alles aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal. De spelers van Zevenhoven die dit seizoen met het spelregelbewijs starten ontvangen een brief met instructies en inlogcodes. Met ondersteuning van het jeugdbestuur kunnen zij hier daarna zelfstandig mee aan de slag.