De officiƫle website van

Prachtige start Zevenhoven

Zevenhoven heeft een ongekende droomstart gemaakt. Het bezoekende Utrechtse Odysseus 91 werd met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Een droomstart omdat coach Dennis van den Ing nog volop bezig is met de opbouw van zijn team en elk punt in de eerste wedstrijden van de competitie dus meer dan welkom zijn. Toch startte zijn ploeg verre van goed en waren de eerste twee kansen voor Odysseus 91. “We hadden geen diepte in ons spel en maakte het daarom onze tegenstander veel te gemakkelijk. Tijdens het duel dat aan de jongens meegegeven en dat pakten zij goed op”, aldus Van den Ing.

Dat mag gerust een understatement worden genoemd, want zijn ploeg stond welgeteld vijf minuten later op 3-0! Eerst werd Marco Pellegrom de diepte ingestuurd, die fraai Roland Verlaan in stelling bracht: 1-0. Even later stuurde Pellegrom met een mooie pass Pieter-Koen van der Plas de diepte in en ook hij faalde niet: 2-0. Nog geen twee minuten later speelde Coen Ravesloot zich vrij en bediende Ivo van der Vlugt op maat: 3-0 en was het duel toen eigenlijk al gespeeld.

De koek was echter nog niet op, na een fraaie aanval via Thijs Noordsij hield Zevenhoven daar een corner aan over, die door Roland Verlaan schitterend werd afgerond: 4-0. Op slag van rust duwde Marco Pellegrom Odysseus 91 nog dieper in de put: 5-0.

De tweede helft werd een half uur later begonnen omdat er gezocht moest worden naar een vervanger voor de ziek geworden dienstdoende referee. “Dat brak ons lelijk op, want in het begin waren we absoluut niet bij de les”, aldus Van den Ing. Hij zag de tegenstander terugkomen tot 1-5, maar toen even daarna Ivo van der Vlugt de marge weer opvoerde naar 1-6 was de koers gelopen.

Van den Ing: “We hebben het duel daarna rustig uitgespeeld, geen kansen meer weggeven, de punten netjes thuis weten te houden, staan nu bovenaan en dat pakken ze ons vandaag niet meer af.” Zoals altijd heeft een winnende coach gelijk, volgende week wacht Aalsmeer uit, dat de openingskraker tegen kampioenkandidaat Argon met 3-1 verloor.

Opstelling Zevenhoven: Martijn Brouwer; Michiel Polman, Koen Aartman (55. Tom van Vliet), Frank Koelewijn, Thijs Noordsij; Coen Ravesloot (55. Luke v/d Broek), Bob Annegarn, Pieter-Koen van der Plas, Roland Verlaan; Ivo v/d Vlugt, Marco Pellegrom (70. Berry Peters)