De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits vanuit het jeugdbestuur (mei/juni)

Het seizoen is inmiddels op uiterst succesvolle manier afgesloten, en voor de jeugd staat alleen nog de Dagwinkel Sportdag en het Voetbalkamp bij ‘De Roerdomp’ te Westelbeers op het programma. Hoogste tijd voor de laatste nieuwsflits van het seizoen.

In deze nieuwsflits bespreken we de volgende punten;

  •   Succesvol Pupillentoernooi
  •   Kaboutervoetbal
  •   Nieuwe Tenues
  •   Team van het Jaar
  •   Indeling
  •   Afsluiting

Succesvol Pupillentoernooi
Afgelopen zaterdag (21 mei) heeft het jaarlijkse pupillentoernooi weer plaatsgevonden. Een toernooi dat lange tijd aan een zijde draadje hing, maar dankzij de inzet van enkele jeugdleiders en de organisatie toch voldoende deelnemers had.

Het werd een toernooi waar de organisatie met veel plezier op terug zal kijken. Met 19 deelnemende teams, waaronder de D2m, E1, E2, F1, F2 en de kabouters van onze vereniging, liepen er genoeg enthousiaste gezichten rond op de club. De kabouters/mini’s werden zelfs eerste in hun poule! Na afloop van het toernooi was er behalve de prijsuitreiking ook nog een verloting, waarbij een mooi bedrag voor de jeugd bij elkaar gehaald is.

We willen de organisatie, onder leiding van Sander de Boer, onwijs bedanken voor hun inzet.

Sander de Boer heeft bij het jeugdbestuur ook kenbaar gemaakt het volgende seizoen meer te gaan doen met betrekking tot de toernooien. Zo zal hij aan het begin van het seizoen een rondje langs de leiders lopen met de vraag of en hoeveel toernooien ze willen spelen, en ook de binnenkomende uitnodigen filteren. Sander is te bereiken via het
e-mailadres toernooien@svzevenhoven.nl

Kaboutervoetbal
Zoals in bovenstaand stukje vermeld is ons kabouterteam een succesvol team binnen de gemeente. Behalve het toernooi hebben zij dit jaar ook enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen onder andere Nicolaas Boys en Altior. Prachtig om het enthousiasme van de kids keer op keer te zien. Het maakt ze niets uit of ze winnen, ze vinden het gewoon prachtig om te mogen voetballen.

De grote animator van dit geheel is al jaren Richard Corts. Helaas heeft hij te kennen gegeven volgend seizoen, in verband met verandering op zijn werk, geen mogelijkheid meer te zien om dit voort te zetten.

Graag willen wij Richard onwijs bedanken voor zijn betrokkenheid bij de kabouters, gelukkig raken wij hem als vrijwilliger niet kwijt.

Meerdere trainers hebben al aangegeven om het werk van Richard over te willen nemen, daar zijn wij als jeugdbestuur heel dankbaar voor. In de komende weken zullen we hierover meer bekend maken. Wel weten we gelukkig al dat het kaboutervoetbal doorgaat in het nieuwe seizoen!

Nieuwe Tenues
Via deze weg mogen we ook kenbaar maken dat de sponsor commissie een geweldige deal heeft gesloten met Michel Zuijdervliet en zijn bedrijf Twinsport.

Er is namelijk afgesproken dat een groot aantal teams, met dank aan nieuwe teamsponsoren, over nieuwe tenues gaat beschikken. De dit seizoen nieuw in gebruik genomen tenues, gesponsord door Fresh en VanDamtotDam, worden uiteraard nog niet vervangen.

Omdat nog niet alle sponsoren voor de nieuwe tenues definitief zijn, zullen wij over dit onderwerp in een later stadium terugkomen.

Team van het Jaar
Dit jaar werd bij de opening van de jeugdhoek ook het initiatief van een voetbalquiz in gang gezet, een initiatief dat bij de meeste teams met veel gejuich ontvangen is. We willen iedereen bedanken voor het enthousiasme waarmee elke week de quiz ingevuld werd.

Uiteindelijk werd het een verbeten strijd tussen de F1 en D1 om de eerste plaats, waarbij de voorspelling van de bekerwinnaar de doorslag heeft gegeven. De F1 voorspelde PSV en de D1 Feyenoord, om deze reden mag de D1 op 25 juni met het team gaan voetgolven. De tweede en derde plaats leveren de F1 en E1 een heerlijke taart op van Bakkerij de Kruijf.

Het volgende jaar zal er zeker doorgegaan worden met de voetbalquiz, hoogstwaarschijnlijk wel in een iets ander jasje. Dit jaar is gebleken dat elke week een quiz voor de jongste teams teveel van het goede was, om deze reden zal er volgend jaar elke maand een nieuwe quiz klaarliggen.

Indeling
Zoals in eerdere nieuwsflitsen aangegeven is het weer een flinke puzzel om de indelingen rond te krijgen. Maar de puzzel is bijna rond. Aanstaande vrijdagavond zullen wij vanaf 20:00 uur bij elkaar zitten met de jeugdtrainers en -leiders. Na afloop van deze avond kan de indeling naar de KNVB gestuurd worden. We streven er naar om de indelingen vervolgens aan het begin van de week bekend te maken aan de leden.

We kiezen er in het aankomende jaar bewust voor om de teams bij de junioren groter te maken dan ze in de afgelopen jaren geweest zijn. Dit om ernstige spelerstekorten die we het afgelopen seizoen hebben ervaren in de toekomst te voorkomen.

Met trots kunnen we ook melden dat we twee meiden teams bij de junioren zullen hebben. Vooral het doorgaan van de MA1 (volgend jaar MO19-1) is een prestatie waarbij de meiden bedankt mogen worden voor het promoten van onze club bij vriendinnen.

Voor de B1 zijn we nog op zoek naar een persoon die vol enthousiasme de trainingen, en eventueel ook de leiding op zich wilt nemen. Het wordt een groep die voor het eerst in deze samenstelling zal spelen, maar wel de nodige talentvolle spelers heeft.

Mocht iemand interesse of suggesties hebben neem gerust contact op met Leen van Mever (06-23528390), Jacco Schoonenwolf (06-24229726) of Leon Kampman (06-12521917)

Afsluiting
Om deze nieuwsflits en het seizoen vanuit het jeugdbestuur af te sluiten, wil ik heel graag iedereen namens het jeugdbestuur bedanken.

Iedereen die het voetballen voor de jeugdteams dit jaar mogelijk gemaakt heeft, te denken aan leiders en trainers, maar ook alle scheidsrechters, barmedewerkers, de mensen van de bestuursdiensten, de groenploeg en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gewoonweg iedereen die zich betrokken voelt bij het jeugdvoetbal en zich dus aangesproken voelt, BEDANKT!

We zullen nu gaan genieten van een Oranje-loze, maar gelukkig geen voetbal-loze zomer. Graag doen we in het nieuwe seizoen weer een beroep op de vele vrijwilligers die onze vereniging telt. Zonder deze vrijwilligers kunnen onze leden niet doen wat zij zo graag doen, lekker voetballen!