De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits Jeugdbestuur

Inmiddels is het al bijna 2 maanden geleden dat de laatste nieuwsflits op de site geplaatst werd. Hoogste tijd voor een nieuwe update vanuit de jeugdafdeling!

In deze nieuwsflits onder andere de volgende punten:

 • Vriendinnendag
 • Nieuw seizoen
 • Trainingen E1
 • Bijeenkomsten Dennis van den IJssel
 • Overige Evenementen

Het einde van het seizoen komt voor de teams van SV Zevenhoven met grote stappen dichterbij. De meeste teams van Zevenhoven zijn aanbeland in de laatste fase van het seizoen en spelen nog maar 6 wedstrijden in de competitie. Een overzicht:

Er zijn nog altijd twee kampioenskandidaten. De F1 staat 3 punten voor op naaste belager ARC en bezet hiermee de koppositie, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Onze F1 heeft wel een beter doelsaldo en liet afgelopen zaterdag ook zien minimaal gelijkwaardig te zijn aan hun Alphense concurrent. In een spannende wedstrijd werd het 1-1. De beide teams komen elkaar nog eens tegen in de laatste wedstrijd; alles wijst er op dat dit duel de titelstrijd gaat beslissen!

De E2 staat er nog rooskleuriger voor; zij hebben een voorsprong van 10 punten op belangrijkste concurrent Alphense Boys. Echter heeft de Alphense formatie nog 3 wedstrijden in te halen, waardoor zij het gat dus kunnen verkleinen tot één punt. Als het team van Martin Kuijf en Rick Augustin de laatste 6 wedstrijden winnend afsluit, zullen zij gekroond worden tot dik verdiende kampioen!

In een totaal ander schuitje zitten de F2 en E1. Zij bungelen in de onderste regionen van hun competitie, maar de vechtlust die deze ploegen elke week laten zien is noemenswaardig! De uitslagen vallen helaas dikwijls de verkeerde kant op, waardoor ze vaak met lege handen staan. Maar het belangrijkste is het plezier, en dat hebben deze teams zeker!

Onderin spelen ook de B1 en de C1. De start van beiden ploegen was met 6 punten uit twee wedstrijden veelbelovend, maar daarna volgden jammer genoeg wat mindere resultaten. Met een gezonde dosis strijdlust en passie zijn wij ervan overtuigd dat er ook in de laatste wedstrijden van dit seizoen punten te pakken zijn, waardoor er afscheid genomen kan worden van de onderste plaatsen.

Dit laatste is iets wat de A1 en D2m door goede series inmiddels gedaan hebben. De A1 is al vier wedstrijden op rij ongeslagen, en met de laatste driepunter, tegen de op dat moment ongeslagen koploper, hebben de mannen van Pieter Verkerk en Peter de Kruijf zelfs de derde plaats in het vizier. De meiden van de D2m hebben in 2016 pas één wedstrijd verloren, maar ook die wedstrijd leverde veel blije gezichten op. Een nederlaag van 4-0 tegen een ploeg die gemiddeld 12x per wedstrijd scoort, petje af voor de meiden hoor! Ze staan nog maar 7 punten achter op de nummer 2; daar is dus ook nog van alles mogelijk.

Als laatste de MB1 en de D1, ploegen die bovenin de competitie meedraaien maar helaas teveel punten hebben laten liggen om een serieuze kans te maken voor de titel. Met een achterstand van 15 punten op koploper WVC moet er voor de meiden van John van Veen een wonder gebeuren willen zij de titel op kunnen eisen. Datzelfde geldt voor de D1, met een achterstand van 4 punten op ARC moet het gek lopen willen ze nog bovenaan eindigen. Beide teams kunnen echter, ongeacht wat er nog gebeurd in de competitie, terugkijken op een succesvol seizoen!

SVZ Vriendinnendag
Op zaterdag 26 maart organiseert SVZ in combinatie met oud-jeugdspeelster en ADO Den Haag captain Hélène Heemskerk een vriendinnendag. De dag wordt gestart met een clinic, verzorgd door Hélène en enkele speelsters van Dames 1. Hierna volgt een korte pauze, waarna er een klein toernooitje (per leeftijdsgroep) gespeeld wordt. De dag wordt afgesloten met een penaltybokaal met Linda Schiebroek op doel. Hélène heeft voor de winnaars al leuke prijsjes geregeld! Na afloop krijgen alle deelneemster namens de voetbal en enkele sponsoren nog een kleinigheidje mee.

Deze dag is bedoeld om de huidige SVZ-speelsters een leuke dag te bezorgen, maar we hopen uiteraard ook op veel nieuwe aanmeldingen! Hierdoor proberen we ook meiden die niet op voetbal zitten enthousiast te maken voor de sport, en om zich misschien wel lid te maken van de club. Wij zouden het geweldig vinden als er volgend seizoen twee meiden elftallen op het voetbalveld in Zevenhoven te zien zouden zijn!

Om deze reden roepen we alle jeugdspeelsters van Zevenhoven op om een vriendin, buurmeisje, nichtje of andere enthousiastelingen mee te nemen naar de Vriendinnendag! In de loop van de week zullen ook de flyers en posters verspreid worden over het dorp.

Nieuw Seizoen
In het vorige onderwerp werd het volgende seizoen alvast genoemd, waar we graag nog verder op in willen gaan. Op de achtergrond is de technische commissie weer druk bezig met de nieuwe elftal indelingen, wat zoals elk jaar een flinke puzzel is. Naast de invulling qua spelers zullen we binnenkort ook contact opnemen met onze vrijwilligers, met de vraag of zij volgend jaar ook beschikbaar willen zijn voor de jeugd van onze club. Mocht u dit seizoen nog geen leider of trainer zijn, maar voor volgend seizoen wel interesse hebben om, op wat voor manier dan ook, iets voor de jeugd te betekenen horen we dit graag. Spreek hier Leen van Mever of Leon Kampman over aan of stuur ze een bericht!

De voorlopige indelingen zullen bekend worden gemaakt wanneer het seizoen afgelopen is. Zoals alle andere jaren geldt uiteraard wel dat nieuwe aanmeldingen, of juist afmeldingen, het geheel kunnen veranderen. We vragen dan ook om dit tijdig door te geven.

Trainingen E1
Doordat de gezondheid van Richard Zwanenburg hem de afgelopen periode in de steek gelaten heeft, zullen de trainingen van de E1 op woensdag worden overgenomen door Sander Jansen. Wij zijn erg blij dat Sander tijd heeft willen vrijmaken om dit team te trainen!

Met Richard gaat het inmiddels naar omstandigheden goed, maar de schrik zit er natuurlijk goed in. Namens het jeugdbestuur heeft Nicole hem een mooie fruitmand bezorgd.

Vanaf deze plek willen wij Richard nogmaals van harte beterschap wensen!

Bijeenkomsten Dennis van den IJssel
Eind januari en begin februari heeft Dennis van den IJssel twee erg leerzame avonden gegeven aan de aanwezige jeugdtrainers en -leiders van SV Zevenhoven. Op de eerste avond lag de nadruk op het omgaan met niveauverschillen binnen een team, en op welke manier de spelers met een hoger niveau uitgedaagd kunnen blijven. Bij de tweede bijeenkomst stonden voornamelijk onderwerpen als problemen binnen een elftal onderling of problemen met aanwezige ouders centraal. Bij beide avonden werd er ook een korte proeftraining gegeven waarbij een groep jeugdspelers hun beste beentje voorzetten. Fantastisch dat deze groep zo enthousiast meedeed met de oefeningen, waardoor de uitgelegde theorie ook goed op het veld te zien was.

Al met al erg informatieve avonden, waar louter positief op gereageerd is door de aanwezigen. Via deze weg willen wij Dennis, de aanwezige leiders en trainers, en alle trainingsspelers hartelijk bedanken voor hun inzet op beide avonden.

Overige Evenementen
Het einde van het seizoen betekent ook het tijdstip van een aantal evenementen voor de jeugd. Zo is de tweede editie van de Voetbaldag gepland op 20 april. Verdere informatie hierover volgt snel. Op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor het pupillentoernooi en de sportdag weer in volle gang. De organisatie voor het pupillentoernooi is dit jaar weer in handen van Sander de Boer. Hier zijn wij erg blij mee, en gezien de fantastische eerdere edities van het toernooi hebben wij er dan ook alle vertrouwen in dat het dit jaar wederom een succes wordt.

De afsluiting van het seizoen was de voorgaande jaren altijd na afloop van de sportdag. Dit seizoen gaan we het op een andere manier doen, hier zal snel informatie over volgen. Het spreekt echter voor zich dat wij er alles aan doen om het ook voor de jeugd een geweldige afsluiting te laten zijn.

Een overzicht van de activiteiten de komende periode:

 • 26 maart; Vriendinnendag
 • 2 april; Lentebingo (opbrengst voor het voetbalkamp!)
 • 20 april; Voetbalmiddag
 • 14 mei; Laatste thuiswedstrijd SVZ 1, gepaard met leuke evenementen
 • 21 mei; Pupillentoernooi
 • 28 mei; SVZ Sportdag
 • 9 t/m 12 juli; Voetbalkamp Pupillen
 • 12 t/m 16 juli; Voetbalkamp Junioren

Rest ons nog jullie allemaal veel plezier en succes te wensen met de laatste wedstrijden dit seizoen!