De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits jeugdbestuur (mei 2019)

Het is vanuit de jeugdcommissie al een tijdje rustig geweest wat de nieuwsflits betreft, tot nu. Het einde van het seizoen komt steeds dichterbij en dat vonden we een mooi moment om weer van ons te laten horen.
De zaken die we graag willen belichten zijn onder andere;
– Seizoen 2018/2019
– Moederdagactiviteit
– Kabouterfeesttraining
– KinderKookcafé
– Afronding huidig seizoen
– Kickoff event 2019/2020

Seizoen 2018/2019

Voorafgaand aan dit seizoen moesten we afscheid nemen van 2 volledige jeugdteams, de JO19 en MO19 maakten de overstap naar het senioren voetbal. Een groot gemis voor onze jeugd, goed om te zien dat beiden teams ook tussen de ‘oudjes’ zich blijven ontwikkelen en wedstrijden blijven winnen.
Het gemis van deze teams werd al snel opgevangen door Mario van der Meer en Emil Bos, deze mannen gingen frisse ideeën het avontuur aan om de kabouters te trainen. Wat een succes is het gebleken, onder andere door de trainingen te verplaatsen naar de zaterdagochtend waardoor volledige families langs de lijn te vinden zijn. De laatste trainingen stonden er maar liefst 26 kabouters op het veld. Waarbij de oudste al begonnen zijn met wedstrijden tegen omliggende verenigingen, echt de moeite waard om eens te gaan kijken.

Bij de overige jeugdteams was het wekelijks juist een gepuzzel om de teams zo compleet mogelijk op het veld te krijgen. Maar ondanks de geringe aantallen hebben we dit jaar weinig tot geen wedstrijd te hoeven cancellen, een aantal wedstrijden konden naar doordeweeks verplaatst worden en een groot aantal jeugdleden bleek bereidt om ‘dubbele’ weekenden te draaien. Iedereen die hier aan meegeholpen heeft, nogmaals ontzettend bedankt. Hierin kwam de kracht van onze dorpsclub andermaal naar boven.

Op dit moment staan er zelfs nog 2 teams bovenaan de ranglijst, waarbij de MO15 moet hopen op wat uitglijders van de concurrentie. De MO13 beleefd een ijzersterke voorjaarscompetitie en wie weet beloont dit team zich met een dik verdiend kampioenschap. Een kampioenschap wat de JO13 in de najaarsreeks op de laatste speeldag door de vingers liet glippen, maar desondanks op een goed niveau blijft meedraaien.

Behalve het sportieve plaatje, hebben we andermaal een seizoen vol leuke activiteiten gehad. We begonnen al vroeg met het kick-off event, een geslaagde avond die het volgende seizoen zeker terugkomt. Daarover later meer. Het darttoernooi, het KinderKookCafé, het bezoek aan FC Volendam – Jong Ajax, de fantastische opbrengst bij de oliebollenverkoop, het FIFA-toernooi met bezoek van Dani Hagebeuk, allemaal dagen waar we vol trots op terugkijken.

En kort geleden kwam daar ook het gemeentetoernooi nog bij, prachtig weer met bij ons op het complex de JO12 en JO13 teams. Een dag die zonder grote problemen verliep en waarbij het paaskip schieten een hoogtepunt was.
Op de omliggende velden werd er ook gestreden door de verschillende jeugdteams, waarbij de winst van de JO11 & JO9 in Nieuwkoop zeker het benoemen waard is.

Dit jaar echter geen pupillentoernooi zoals jullie wel van de club gewend zijn, er was teveel concurrentie van grote toernooien in de omgeving waardoor we niet aan voldoende teams konden komen. Hopelijk volgend jaar weer.
Wel komt er dit jaar mogelijk weer een paardenbaktoernooi, houd hierover de verschillende teamapps goed in de gaten voor meer informatie.

Moederdagactiviteit

Een activiteit die ook nog gepland staat dit seizoen is de moederdagactiviteit, één van de grootste jeugdevenementen van het jaar. Zondag 5 mei staat deze op de planning, dus voor iedereen die nog een opwarmertje voor de bekerfinale zoekt.. Jullie zijn van harte welkom. Het thema van de middag is Nederland, dus we hopen op een oranje zee op ons complex aangevuld met lekkere Spaanse temperaturen.

Op deze middag zullen de 34 koppels de strijd aan gaan, bij sommige onderdelen werken de duo’s samen, bij andere zal er juist gestreden worden door de jeugdspelers tegen de moeders. Absoluut het kijken waard. Na al dit sportieve is het natuurlijk tijd voor een 3e helft, eentje die uiteraard in het teken staat van Nederland.

De bar is voor alle geïnteresseerde open, dus hopelijk tot 5 mei.

Kabouterfeesttraining

Eerder deze nieuwsflits benoemden we het grote succes van de kabouters al. Dit alles werd op zaterdag 30 maart nog maar eens benadrukt. Alle kabouters kregen voor deze dag een uitnodiging mee en deze konden ze uitdelen aan een vriendje of vriendinnetje. Met deze uitnodiging mochten ze deelnemen aan de feesttraining. Aan die oproep werd flink gehoor gegeven, er waren 33 kleine talentjes aan het rommelen met een bal. Toen dit erop zat stond er nog een lekker bekertje limonade en een prachtige SVZ taart te wachten, hierna mochten de kabouters (behoorlijk vermoeid inmiddels) weer naar huis.

De foto’s zijn hier te bekijken; https://www.flickr.com/photos/olivierenfloriskweekel/albums/72157706276193691

KinderKookCafé

Op 11 november 2018 stond het kookcafé op het programma, een evenement wat een groot succes werd. Mede dankzij de inzet van Robin Verlaan, de enthousiaste jeugdleden en de organisatie vanuit de jeugdcommissie.

Behalve dat dit een hele gezellige avond was, was het ook een sponsoractie voor de verbouwing van de nieuwe keuken. Tijdens deze avond is er een fantastisch bedrag opgehaald wat de verwachtingen flink wist te overtreffen.

De keuken verbouwing is naar de winter van 2019 verschoven maar de eerste investering is wel alvast gedaan. Het geld wat opgehaald is met het kookcafé is gedeeltelijk geïnvesteerd in een nieuwe magnetron en een nieuwe waterdispenser, beiden van het merk Caterchef.

Een mooie eerste stap op weg naar een nieuwe keuken.

Het evenement was een dusdanig succes dat het zeker een plekje krijgt op de kalender voor het seizoen 2019/2020.

Afronding huidig seizoen

Zoals gemeld komt het einde van het huidige seizoen steeds dichterbij, rond 1 juni zullen de meeste teams de laatste speelronde gespeeld hebben. Het seizoen zal daarom dan ook 3 juni vanuit ons afgesloten worden. Dit doen we weer door middels een schema alle teams de clubpakken in te laten leveren, de leiders geven we de mogelijkheid om die avond de wastas, watertas en ballennetje in te leveren. Tevens kunnen zij de kleding inleveren, mochten ze helaas besluiten te stoppen met de begeleiding.

Het schema voor de avond is als volgt;

18:00 uur JO9-1 + JO9-2 + Kabouters
18:30 uur JO11
18:45 uur JO13
19:00 uur JO16
19:15 uur MO13
19:30 uur MO15

Op de achtergrond zijn onze voetbaltechnische mannen al druk bezig met de indelingen voor het aankomende seizoen, ze proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met het plezier van de spelers & speelsters. Hiervoor is het van belang dat ze over een ledenlijst beschikken die zo up to date mogelijk is. Dus weet je iemand die volgend seizoen lid wil worden, laat deze zich zo snel mogelijk aanmelden.
Andersom geldt ook hetzelfde, weet je al dat je stopt met voetballen (bij SVZ) geef dit ook zo snel mogelijk door. Dit kan allemaal bij ledenadministratie@svzevenhoven.nl, voor verdere vragen over dit onderwerp kan ook contact opgenomen worden met Leen van Mever (06-23528390).

Kick-Off Event 2019/2020

Het afgelopen jaar werd voor het eerst het Kick-Off Event gehouden binnen onze jeugdafdeling, een groot succes voor zowel de jeugdcommissie als alle andere betrokkenen. Het nieuwe seizoen willen we dit daarom graag herhalen, echter is de start van het seizoen direct in het weekend na de Kindervakantieweek. We zullen daarom het Kick-Off Event ook op deze zaterdag gaan houden. Hierbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met het speelschema van de jeugdteams. Hier komen we logischerwijs later nog op terug. Het gaat in elk geval de dag zijn dat de clubpakken en wastassen uitgereikt gaan worden aan de teams.

De speeldagenkalender van het seizoen 2019/2020 is hier te vinden; https://www.knvb.nl/downloads/bestand/19027/speeldagenkalender-west-2019-2020

Via deze weg willen we alle teams succes en plezier wensen met de laatste wedstrijden van het seizoen & uiteraard iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is geweest bij de SVZ jeugd onwijs bedanken. Hopelijk het volgende seizoen opnieuw.

Wij hebben er andermaal van genoten!!