De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits jeugdbestuur (december)

Met voor de meeste jeugdteams nog 1 wedstrijd voor de winterstop te gaan is deze nieuwsflits een mooi moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Tegelijkertijd zullen we alvast een kleine blik vooruit werpen op wat er in de eerste maanden van 2018 gaat gebeuren.

– Prestaties jeugdteams
– Geslaagde activiteiten
– Wedstrijden leiden
– Oliebollenverkoop
– Jeugdhoek
– Jeugdcommissie
– Evenementenkalender

Prestaties Jeugdteams
Na een lange puzzel heeft de Technische Commissie ook dit jaar weer gezorgd voor een goede begeleidingsgroep en ook de meeste teams zitten redelijk ruim in de spelers. Toch heeft onze MO19 zich door een tekort aan spelers terug moeten trekken uit de competitie, maar het grote aantal van 7 blessuregevallen binnen 1 team is voor een club als Zevenhoven gewoon te gek om op te vangen. De overige teams hebben eventuele tekorten kunnen opvangen door het goede onderlinge communiceren van de begeleiders en de bereidheid van spelers om meerdere potjes op een dag te ballen, dank hiervoor.

De prestaties van de JO8 werden voor het eerst niet meer bijgehouden door de KNVB. Maar dat maakte het enthousiasme binnen de groep er niet minder door, in tegendeel zelfs! Na de winterstop zal het team opgesplitst worden in een JO8-1 die de KNVB-competitie speelt en een ‘kabouter’ team die een mini-competitie in de omgeving zal gaan spelen. Wat in onze ogen toch als een succesje gezien mag worden, hierdoor zullen de spelers namelijk veel vaker aan bod gaan komen op zaterdagen.

De MO11 heeft nog kans om najaarskampioen te worden, dan moeten de concurrenten echter wel allebei punten laten liggen op de laatste speeldag. De JO13 en JO19 zullen naar alle waarschijnlijkheid in de top 3 van hun competitie gaan eindigen en hierdoor na de winterstop op een iets hoger niveau gaan acteren. Knap in de middenmoot spelen de JO11, JO15 en MO15, de JO15 begon als JO16 maar omdat dit fysiek een te zware leeftijdsgroep was is er halverwege besloten om er toch een JO15 van te maken. Op dit moment staat de JO10 onderaan in hun competitie maar op de laatste speelronde kan de buren van zowel Nicolaas Boys als NSV’46 nog voorbijgaan.

Na de winterstop zal de voorjaarscompetitie gestart worden, de KNVB gebruikt hiervoor de eindstanden van de najaarscompetitie om voor elk team een zo goed mogelijk niveau te vinden. De eerste competitieronde zal gespeeld worden op 10 februari, het weekend hiervoor wordt gebruikt om de najaarscompetitie eventueel af te ronden.

Geslaagde activiteiten
In de eerste seizoenshelft hebben we alweer een aantal succesvolle activiteiten gehad met onze jeugdleden.

Zo was het uitje naar de wedstrijd AZ – Excelsior een groot succes, waarmee zelfs Radio Noord-Holland en Studio Sport gehaald werden. Inmiddels wordt er dan ook alweer druk overlegd of dit soort wedstrijdbezoeken een vervolg zullen krijgen in 2018 en welk stadion het dan wordt.

Iets korter terug was de Sinterklaasviering voor onze jongste jeugdteams. Een groot feest voor alle betrokkenen, een middag waar naar alle waarschijnlijkheid nog lang over na gepraat zal worden. Zeker de entree met pakjesbus 12, het versieren van de chocoladeletter en het bezoek aan de Sint waren geslaagd.

Graag willen we nog iedereen die op wat voor manier dan ook zijn/haar steentje heeft bijgedragen met de afgelopen viering bedanken.

Minder groots maar daarom niet minder gewaardeerd is het meetrainen van de spelers van ons 1ste elftal met de jeugd. Iedere eerste maandag van de maand gebeurd dit en de jeugdspelers kijken er telkens weer naar uit. Hierdoor hopen wij dat de binding van de jeugd met ons 1ste elftal vergroot wordt, en langzaamaan lijkt dit dan ook te gebeuren. De meeste spelers kennen ze al bij naam en ook steeds meer kinderen zijn op de club te vinden op de momenten dat het 1ste thuis speelt, een positieve uitwerking dus!

Wedstrijden leiden
In het kader van de binding vergroten tussen de jeugd en ons 1ste elftal heeft er ook al een handvol spelers gefloten bij jeugdwedstrijden. Wat ook resulteerde in enthousiasme bij enkele MO19 meiden voor het fluiten van wedstrijden van de MO11. Scheidsrechters waar we natuurlijk onwijs blij mee zijn, maar toch hebben Peter van Lith en Jacco Domburg wekelijks weer de grootste moeite om op elke wedstrijd een scheidsrechter te kunnen zetten.

Hierdoor komen zij vaak bij dezelfde personen terecht, terwijl afwisseling wat scheidsrechters betreft toch het fijnste is. Heb je op zaterdag af en toe nog een gaatje in je agenda en lijkt het je leuk om een wedstrijd van een jeugdteam te leiden neem dan contact op met Peter (06-47319999).

Oliebollenverkoop
Vorig jaar hebben we in de laatste nieuwsflits van het jaar een oproep gedaan om de coördinatie voor de oliebollenverkoop op te pakken. Een oproep die succesvol was met dank aan het enthousiasme van Judith van Diemen en Wendy Buskermolen, gelukkig zullen zij het dit jaar opnieuw oppakken. Anders dan andere jaren zal de verkoop dit jaar niet op oudjaarsdag plaatsvinden maar op zaterdag ochtend 30 december.

We zullen dit jaar ook weer samenwerken met Bakkerij de Kruijf, waardoor de kwaliteit van de oliebollen hoog zal liggen en wij er een leuk bedrag aan over zullen houden. De verkoop zal gedaan worden door onze jeugdleden, maar deze kunnen we moeilijk met losse oliebollen en op de fiets door het dorp sturen. Daarom zijn we voor deze ochtend nog op zoek naar enthousiaste verpakkers en mensen met een rijbewijs die de jeugdleden per auto door het dorp willen rijden.

Mocht je je op deze ochtend nuttig willen maken voor de vereniging neem dan contact op met Wendy Buskermolen (06-12146449 / pbuskermolen@planet.nl).

Jeugdhoek
Zoals aangekondigd door Arie Rijlaarsdam op de Algemene Ledenvergadering zal de kantine een grote opknapbeurt krijgen. 1 van de veranderingen zal de jeugdhoek betreffen, deze gaat wisselen van plaats met de dartborden. Hierdoor zal de grote schare darters de beschikking krijgen over een extra dartbord en krijgen wij een groter oppervlakte voor spellen voor de jeugd.

In grote lijnen zal de inrichting van de hoek hetzelfde blijven maar deze zal iets gemoderniseerd worden, door de stijgerhouten tinten van de rest van de verbouwing door te trekken. Inmiddels is er door Saskia Mourik gepuzzeld met de velen foto’s van Wim Kweekel om een nieuw canvasdoek te ontwerpen. Deze is inmiddels door Screendruk Liberty gedrukt en zal opgehangen worden zodra Remco Kragtwijk de lijst getimmerd heeft.

De hoop is dat de hoek helemaal af is zodra de jeugd de kantine weer zal betreden na de winterstop, zodat ze hun ‘nieuwe plekkie’ gelijk in gebruik kunnen nemen.

Jeugdcommissie
Al jaren hebben wij een stabiele jeugdcommissie, waarin het afgelopen jaar wel enkele wijzigingen hebben plaatsgevonden wat betreft de rolverdeling. Zo heeft Leen de taken die hij deelde samen met Leon met betrekking tot het Voetbaltechnische gedeelte volledig op zich genomen.

Voor het nieuwe seizoen heeft Jeroen kenbaar gemaakt geen kans meer te zien om de werkzaamheden bij de jeugdcommissie te combineren met zijn werk. Hierdoor zijn we op zoek naar iemand die hem zou willen/kunnen vervangen. Hij is verantwoordelijk voor het Wedstrijdsecretariaat voor de pupillen.

De verdere invulling van de jeugdcommissie:
Jacco Schoonenwolf – Jeugdvoorzitter
Leen van Mever – Voetbaltechnische Zaken
Robin Domburg – Wedstrijdsecretariaat Junioren
Jeroen Haverkamp – Wedstrijdsecretariaat Pupillen & Kleding
Nicole Kragtwijk – Kleding, Evenementen & Notuliste
Leon Kampman – Kleding & Evenementen
Sander de Boer – Toernooien
Jos vd Berg – Algemene Zaken

Evenementenkalender

– 15/12 Trainersbijeenkomst
– 28/12 Bart Mol Toernooi
– 30/12 Oliebollenverkoop
– 5/1 Oliebollentoernooi jeugd 
– 11/1 Darttoernooi jeugd 
– 31/3 & 2/4 Gemeentetoernooi (meer info volgt volgende week)
– 23/4 Opnames Lipdub
– 6/5 Vaderdagactiviteit
– 2/6 Pupillentoernooi & Seizoensafsluiting

Via deze weg willen wij iedereen die betrokken is bij de SVZ-jeugd alvast hele fijne feestdagen wensen en een sportief 2018.