De officiële website van
SV Zevenhoven

Het team dat nooit gedegradeerd is keert terug op 2de klasse niveau!

Op deze mooie zaterdag is de wedstrijd van de dag: Team 3 – Quick Boys.
Dat ze dat niet alleen zo beleven binnen Team 3 bleek uit het feit dat de kaartjes van tijdelijke tribunes ook in een mum van tijd uitverkocht waren.
Al met al een geweldige entourage waar op de parkeer problemen na geen minpunt te ontdekken was. Ondanks de drukte stonden zelfs de parkeerwachters en stewards met een glimlach op hun gezicht.
Het duurde even voor dat alle supporters op hun plaats zaten waardoor de meedenkende scheidsrechter besloot de wedstrijd 10 minuten later te beginnen zodat niemand iets van het schouwspel hoefde te missen.
Precies om 12:10 uur klonk het startsein en moest het gebeuren. De kampioensdruk stond er vol op en ook Quick Boys was tot op het bot gemotiveerd, voor hun stonden er 5 kratten koude pils op het spel plus een lang weekend Bahama’s bij winst: aangeboden door Be Fair!
De Maestro & Nelis kwamen met deze opstelling: Zanoune,- Tije, Roberto, Koning Taffie, Bolle,- Basso, Maarten, Bint, Passie,- Bundy, Robinho.
Als super scherpe en afgetrainde wissel waren Haaf en Scooter aanwezig.
Ook De Maestro & Nelis hadden de noppen onder gebonden om een bijdrage te kunnen leveren.
Wat ook leuk is om te melden: Thijs Domburg was voor deze speciale wedstrijd “pupil van de week” en mocht voor de wedstrijd onze top keeper Zanoune kansloos laten in een fascinerend 1 tegen 1 duel.
Al snel na het eerste fluitsignaal bleek dat Team 3 scherp en gefocust was. Quick Boys had al snel door dat Tije, Roberto, Koning Taffie en Bolle vandaag geen kans gingen weg geven. Als dit soort jongens het beste voor het laatst bewaren dan weet je het wel.
Het middenveld dat vandaag zonder onze belangrijke pion Barthez speelde stond ook geweldig goed te ballen. “Hou het simpel en speel van geel naar geel” zoals De Maesto vaak zegt, lukt vandaag erg goed. Basso, Maarten, Bint en Passie speelde alleen in het geel en van kleur naar kleur, dat was weer heerlijk om te zien. Met het vaste koppel van de laatste wedstrijden Bundy en Robinho in de spits kan zo’n wedstrijd eigenlijk niet verloren gaan. En dan te bedenken de Sjors helaas niet fit was en dus niet kon deelnemen aan deze wedstrijd.
Voor rust was het dan ook al 2-0 voor Team 3.
Beide goals kwamen voort uit een fascinerende tikkie takkie aanval!
De eerste begon bij Koning Taffie die met een spijtende pass Bint weg stuurt. Bint die al zijn techniek gebruikt voor een passer actie en een perfecte bal op Robinho. Robinho haalt verwoestend uit en het antwoord van de keeper was dan ook niet verrassend, hij moest losse. Dat moet je nu net niet doen met een spits als Bundy in de buurt. Bundy had het al zien aankomen en was door gelopen en kwam precies op het juiste moment aanlopen om de bal binnen te schieten voordat het keeper de bal een peer kon geven. 1-0 Bundy.
De tweede komt uiteindelijk uit een hoekschop die voortkomt uit een geweldige 8 schijven aanval. Quick Boys kon niet anders dan een hoekschop weggeven.
Uit de perfect genomen hoekschop komt een dito schot maar de bal wordt knap van de lijn gehaald. De bal valt vervolgens net buiten de 16 uit de lucht. Daar staat onze stylist Passie al te wachten. Hij kijkt en ziet een mogelijkheid, de valt uit de lucht en hij neemt hem met achterlijk veel gevoel op buitenkantje links. Met een geweldig mooie boog valt de precies in de kruising! Zelfs de man bij de paal kan er niet bij, dus de 2-0 kan op twitter.
Dan volgt de rust, de rust duurt wat langer dan normaal. Uit veiligheid en feest overwegingen zit Team 3 in kleedkamer 9. Dat zorgt voor wat verder lopen en meer handtekening jagers op ons pad. Maar Team 3 draait daar zijn hand niet voor om en laat het allemaal over zich heen komen.
In de rust neemt Koning Taffie nog even het woord, met veel zelfvertrouwen verteld hij over het feit dat het vandaag gaat gebeuren!
Na de rust ging het spel weer vrolijk verder, elkaar coachen was moeilijk want het publiek was luid en duidelijk aanwezig met de mooie liedjes die ze speciaal voor deze bijzondere dag verzonnen hadden.
Nu was het zaak om het snel af te maken en de supporters niet teleur te stellen.
Gelukkig maakte Bint al snel 3-0 door geniaal weg te draaien bij zijn man en van een meter of 20 de bal binnen te kegelen.
Niet veel later laat Koning Taffie weer een geweldige diepe bal van zijn schoen vertrekken. De rappe Robinho weet dit op waarde te schatten en vertrekt op tijd om in de 1 op 1 met de keeper geen fout te maken en het publiek wederom op de banken te krijgen voor de 4-0. Wedstrijd gespeeld dus.
Tijdens de tweede helft werd er natuurlijk ook nog gewisseld, Scooter en Haaf werden aan het publiek getoond en lieten zien niet onder te doen voor de startende 11. De laatste 10 minuten was het tijd om Nelis & De Maestro nog even in te brengen.
De Maestro nam de plek en de band over van Roberto en Nelis verving El Bundy.
De goed fluitende scheidsrechter vloot keurig op tijd af en meteen stroomde het veld vol met onze trouwe supporters. Gelukkig konden we nog even ruimte maken voor een Team 3 foto, zodat men over 100 jaar ook nog weet wie er in dit legendarische team speelde. In de kleedkamer zette Koning Taffie na 17 jaar SVZ de langverwachte kroon op zijn carrière, door de door Basso verzorgde kroon paste perfect en stond hem goed.
De feest commissie die bestaat uit 20 man, aangevoerd door Basso en Bolle (“B&B” als je op let zie dat heel vaak voorbij komen), had het enorm goed geregeld. Muziek, boxen, aggregaat, podium, geluidsdichte kist voor de aggregaat, koelkast voor op de kar, platte kar, trekker, route beschrijving voor de chauffeur, zelfs aan een vol dorpsplein was gedacht! Nadat ons eerste elftal zich tussen neus en lippen door veilig had gespeeld begon het feest steeds groter te worden, het eerste werd ook uitgenodigd op “onze kar” en maakte daar dankbaar gebruik van!
Al zingend en dansend konden we ons tonen aan het hele dorp met als hoogte punt natuurlijk de huldiging op het dorpsplein. Daar stond een laaiend enthousiaste menigte op ons te wachten en werd de schaal uitgereikt door Bert van Oostveen. Met de schaal op zak keerde we terug naar de kantine en maakte er daar nog een mooie feestje van!
Volgend jaar zijn we terug in de 2de klasse en hopen we daar ook de mensen te kunnen laten genieten van ons tikkie takkie spel.
De seizoenkaarten komen binnenkort in de verkoop dus houd de site in de gaten!