De officiële website van
SV Zevenhoven

Een elftal vragen aan… Peter de Kruijf

Een belangrijke vrijwilliger van onze club is Peter de Kruijf. Peter heeft zelf jaren bij SVZ gespeeld, van de F-jes tot zijn voetbalpensioen, en heeft daar hele mooie herinneringen aan. Als vrijwilliger geniet hij nog steeds volop. Het begon allemaal op zijn 17de als jeugdtrainer, ondertussen is hij doorgegroeid tot assistent-trainer en leider van het 1ste elftal. Maar wat vindt Peter zo leuk aan vrijwilliger zijn bij SVZ? “Ik geniet van de gezelligheid bij de club, ergens aan verbonden zijn, erbij horen. Met elkaar streven naar ontwikkeling en dat kunnen belonen met succes. Dat vind ik zo’n gaaf proces dus daar wil ik graag deel van uit maken.”

1. Stel jezelf eens voor?
Ik ben Peter de Kruijf (43), bakker/ondernemer bij Bakker de Kruijf, woon samen met mijn vriendin Monique in Zevenhoven en samen hebben we twee jonge kinderen: Sofie (3) en Frenkie (1). Vanaf mijn 6de levensjaar ben ik lid van deze mooie club.

2. Wat is je voetbalachtergrond?
Vanaf de F-jes tot mijn voetbalpensioen bij SVZ gespeeld. Na de jeugd heb ik wedstrijden gespeeld in het 1ste, 2de en het ‘oude lullen 3de’ wat er toen nog was. Mensen laten groeien in hun spel vind ik geweldig en dat zat er al vroeg in want op mijn 17de werd ik jeugdtrainer. Na training geven te hebben aan A-junioren (nu JO-19) ben ik als assistent-trainer van Pieter Verkerk bij het 2de gekomen en nu ben ik assistent-trainer en leider bij het 1ste elftal.

3. Wat voor soort voetballer ben/was je?
Ik was een voetballende verdediger zoals ze dat zo mooi noemen maar dat wilde in mijn geval niet zeggen dat ik de duels niet fijn vond om te spelen, ook daar genoot ik van. Leidinggeven aan de verdediging is iets wat mij in de jeugd geleerd werd en dat ben ik altijd blijven doen. Daarnaast kon ik aardig keepen dus als de nood aan de man was werd ik nog wel eens als keeper ingezet. In mijn laatste jaren in het 3de was ik ook nog wel eens de spits die iets kon forceren met mijn fysieke kracht en lengte. Helaas heb ik vele blessures en een aantal operaties meegemaakt in de jaren dat ik voetbalde. Daardoor kan ik niet meer zelf voetballen, maar het plezier in het spelletje zal altijd blijven.

4. Wat is je favoriete voetbalclub & van welke voetballer geniet je het meest?
Mijn favoriete club is AJAX, ik heb veel wedstrijden in het stadion gezien en lette dan vooral op de veldbezetting, wat doen de spelers als de bal NIET in de buurt is, dat zie je in een stadion wel en op TV niet. Daarnaast vind ik de voetbal beleving in Engeland geweldig, jarenlang ging in met een paar vrienden regelmatig naar Engeland om wedstrijden te bezoeken, in een weekend probeerden we dan 2 of 3 wedstrijden te zien, heerlijk man.

Vroeger was ik een enorme fan van Frank Rijkaard. Hij heeft voor mij echt alles wat een voetballer kan hebben. Op dit moment kan ik erg genieten van Frenkie de Jong.

5. Welke vrijwilligerstaken voer je op dit moment uit bij SVZ?
Nu ben ik leider bij ons 1ste elftal en assistent-trainer bij de selectie daar haal ik veel plezier en ontspanning uit.

6. Welke taken heb je in het verleden uitgevoerd?
Als jeugdspeler mochten we weleens een wedstrijd van de jongere jeugd fluiten, scheidsrechter wil ik het niet noemen maar het had er wel wat van weg. Daarnaast jeugdtrainer van verschillende leeftijdscategorieën, assistent-trainer/coach bij het 2de en het 1ste en leider bij ons 1ste elftal.

7. Wat is het mooiste wat je tot nu toe meegemaakt hebt bij SVZ?
Zo dat is een mooie vraag, maar voor mij onmogelijk om er één uit te kiezen, er zijn zoveel mooie momenten geweest! Maar de keren dat we met een kar door het dorp konden rijden omdat we kampioen of gepromoveerd waren die blijven mij altijd bij. En of dat nu met het 1ste, 2de of 3de was dat maakte voor mij weinig uit. Daarnaast hebben we eens via de nacompetitie lang meegedaan voor promotie naar de reserve-hoofdklasse (toen het hoogst haalbare) met ons 2de elftal. Het 1ste elftal was al uitgespeeld en toen mochten we met het 2de met de bus (het 1ste elftal ging in die tijd met de bus naar de uitwedstrijden) naar die uitwedstrijden, dat was ook erg mooi. Tegenstanders keken hun ogen uit als het 2de elftal van SVZ met de bus aan kwam.

8. Wat vind je het leukste aan vrijwilliger zijn bij SVZ?
Ik geniet van de gezelligheid bij de club, ergens aan verbonden zijn, erbij horen. Met elkaar streven naar ontwikkeling en dat kunnen belonen met succes. Dat vind ik zo’n gaaf proces dus daar wil ik graag deel van uit maken. Daarnaast is er ook een praktisch deel, ik heb naast mijn werk ook afleiding nodig, even helemaal met iets anders bezig zijn en wat is er dan mooier om dat te kunnen doen bij de club waar je al een ‘leven lang’ lid van bent.

9. Welke eigenschap moet de club SVZ absoluut behouden in jouw ogen?
De gezelligheid is heel belangrijk maar de eigenschap dat SVZ altijd een weg zoekt hoe ze zich kan verbeteren vind ik onmisbaar! Je ziet dat bijvoorbeeld aan zonnecellen op het dak en aan de kantine die verbouwd is. Op het veld zie ik dat aan de grote groep mensen (jong en oud) die bezig zijn zichzelf te ontwikkelen tot nog betere voetballers/trainers/leiders/bestuurders/enz.

10. Wat zou SVZ nog kunnen verbeteren met het oog op de vrijwilligers?
Dat is de communicatie, dat is waar het om draait en iets wat altijd beter kan. Met communicatie bedoel ik niet het eenrichtingsverkeer van informatie verspreiden van de club naar haar leden maar met elkaar praten, open staan voor de mening van een ander, je vrij voelen om ook jouw mening te mogen delen. Met elkaar te praten en open te staan voor andere meningen is het startpunt van ontwikkeling. Nu moet ik zeggen dat ik niet ervaar dat dit niet goed gaat maar streven naar verbetering is hier wel onlosmakelijk mee verbonden vind ik.

11. Aan wie zou jij graag de bal willen doorspelen?
Leen van Mever, echt een kei voor de vereniging. Cijfert zichzelf weg voor het belang van de club of speler. Daarnaast heel belangrijk om je af en toe een andere kant van een verhaal te laten in zien waardoor hij je aan het denken zet.