De officiële website van
SV Zevenhoven

Een elftal vragen aan… Leon Kampman

Zoals iedereen wel weet, draait onze vereniging dankzij al onze fantastische vrijwilligers. Zonder hen zou SV Zevenhoven niet (meer) bestaan. Maar wie zijn al deze vrijwilligers eigenlijk en waarom zijn zij zo belangrijk? Met onze nieuwe rubriek ‘Een elftal vragen aan…’ proberen we onze vrijwilligers nog beter te leren kennen. Wat zijn hun mooie herinneringen aan de club, welke taken voeren ze allemaal uit en wat vinden ze het allerleukste aan SVZ-vrijwilliger zijn?

We trappen af met Leon Kampman. Een onmisbare kracht binnen onze club. Zo zet Leon zich al jaren in voor de jeugd, is hij assistent-trainer van het 2e elftal en zijn z’n privétrainingen momenteel een groot succes.

1. Stel jezelf eens voor?

Ik ben Leon Kampman, 27 jaar oud en op dit moment bezig met een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Doordat dit een BBL-opleiding is werk ik inmiddels ook bij de bso in Langeraar. Ik woon nog steeds thuis, al hebben sommige weleens het idee dat ik een bed bij SVZ heb staan zo vaak ik er loop. Maar ik vind het gewoon heerlijk om de vrije tijd die ik heb in de club te steken.

2. Wat is je voetbalachtergrond?
Toen ik 6 jaar was ben ik dankzij Leo Aartman bij SVZ terecht gekomen en vanaf dat moment ben ik ook nooit meer weggegaan. Nadat ik de volledige jeugd doorlopen had, heb ik het nog een paar jaar in de selectie gespeeld maar dit ging niet in combinatie met wat lichamelijke problemen. Uiteindelijk heb ik in 2019 besloten om te stoppen als voetballer. Doordat ik inmiddels al wat ervaring had met het geven van trainingen, ben ik me na het stoppen maar volledig daarop gaan richten. Inmiddels ben ik ook bezig met het behalen van mijn UEFA C papieren, maar helaas ligt dit nu stil door de coronapandemie.

3. Wat voor soort voetballer ben/was je?
In het verleden heb ik ongeveer op alle posities gestaan van keeper tot aanvaller. In de aanval ben ik uiteindelijk het langste blijven hangen en dan meestal op de buitenkanten. Ik scoorde relatief gemakkelijk, al was daar de laatste jaren vrij weinig meer van over helaas. Verder
moest ik het vooral hebben van mijn spelinzicht en mijn fanatisme.

4. Wat is je favoriete voetbalclub & van welke voetballer geniet je het meest?
Ik steek over het algemeen mijn passie voor Liverpool FC niet onder stoelen of banken. Om die reden heb ik ook een Liverbird op mijn rechterarm staan met de tekst You’ll Never Walk Alone erbij. Van de voetballer waar ik het meest van geniet, kom ik vaak uit bij spelers die niet voor de hand liggend zijn. Maar ik heb grote bewondering voor Jordan Henderson, vanwege zijn leiderschap, en Roberto Firmino. Twee spelers die in mijn ogen veel te veel kritiek krijgen maar toch relatief onverstoorbaar hun ding blijven doen. In mijn jeugd was ik een gigantische fan van Rafael van der Vaart en Steven Gerrard.

5. Welke vrijwilligerstaken voer je op dit moment uit bij SVZ?
Op dit moment zit ik in de jeugdcommissie, hier houd ik me bezig met het organiseren van evenementen en zorg ik ervoor dat de materialen op orde zijn. De afgelopen jaren hebben we met de jeugdcommissie al veel leuke evenementen neergezet zoals:
– De vader-kind & moeder-kind activiteiten
– Wedstrijdbezoeken (Sparta – PEC Zwolle, Volendam – Jong Ajax, AZ – Excelsior en ADO – AZ)
– Het FIFA-toernooi
Daarnaast ben ik ook assistent-trainer bij het 2e elftal. Hierdoor hoop ik mezelf verder te ontwikkelen als trainer om uiteindelijk op mijn eigen benen te kunnen staan in de toekomst. Aan de ondersteuning van Chris Snatersen, Freek van Leeuwen en Robert Swart vorig seizoen zal het niet liggen in elk geval.

6. Welke taken heb je in het verleden uitgevoerd?
Ondertussen ben ik actief geweest op allerlei verschillende vlakken. Ik heb bardiensten gedraaid, ben als leiding mee geweest op voetbalkamp, trainer/coach geweest bij verschillende jeugdelftallen en ben zelfs scheidsrechter geweest. Iets waarvan ik als jonge voetballer gezworen had het nooit te gaan doen, aangezien ik altijd in de clinch lag met ze.

7. Wat is het mooiste wat je tot nu toe meegemaakt hebt bij SVZ?
Inmiddels heb ik al heel veel mooie herinneringen aan mijn SVZ-tijd, maar er is er 1 die er echt bovenuit steekt. Dat was het kampioenschap wat we haalden in de A1. Het hele jaar stonden we bovenaan, alleen lieten we het aan het einde van het seizoen ineens gigantisch liggen waardoor het nog spannend werd. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd stonden wij zelfs 3e en speelden we tegen nummer 2 Siveo’60, nummer 1 Zwammerdam was al uitgespeeld. Bij winst van ons werden wij kampioen, bij winst Siveo’60 werden zij kampioen en een gelijkspel zou tot vreugdetaferelen leiden in Zwammerdam. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd dik verdiend met 2-0 en werd het goed gevierd met het massaal gekomen publiek. Er zijn maar weinig wedstrijden waar ik zoveel publiek gezien heb bij SVZ. Het was sowieso een fantastisch elftal wat we dat jaar hadden met Pieter Verkerk en Robert Plasmeijer als coaches. Alles klopte toen.

8. Wat vind je het leukste aan vrijwilliger zijn bij SVZ?
De dankbaarheid die zichtbaar is bij de kinderen als we met de jeugdcommissie een mooi evenement neergezet hebben. Je kan door alles en iedereen bedankt worden, maar uiteindelijk blijkt uit de blikken van de kinderen echt wat ze ervan vinden. Als daar dan een gigantische smile op staat, dan weet ik dat we wat moois hebben gecreëerd.

9. Welke eigenschap moet de club SVZ absoluut behouden in jouw ogen?
De betrokkenheid die er onder de vrijwilligers heerst. Je kan bijna niet langs de club rijden of er is wel iemand bezig, zelfs in deze tijd dat er te weinig gebeurt op de club. Altijd is de groenploeg wel bezig of de barcommissie die dan probeert de kantine nog mooier te maken. Het aantal leuke initiatieven om de trainingen in de afgelopen periode voor de jeugdleden leuk te houden is ook ongekend geweest, terwijl het voor een kleine vereniging een stuk moeilijker was om het interessant te houden voor de leden dan bij een club uit een stad bijvoorbeeld. Dat maakt het zo fijn om veel voor de club bezig te zijn, iedereen lijkt bezeten te zijn met het SVZvirus.

10. Wat zou SVZ nog kunnen verbeteren met het oog op de vrijwilligers?
In mijn ogen kan SVZ weinig verbeteren aan de omgang met vrijwilligers. Er worden genoeg dingen geregeld om de dankbaarheid te tonen en er liggen altijd kansen om je als vrijwilliger te ontwikkelen door bepaalde coaching of de mogelijkheid tot het volgen van een cursus. Hopelijk kan het aankomende seizoen weer gestart worden met een feestje zoals we dit in andere seizoenen gehad hebben.

11. Aan wie zou jij graag de bal willen doorspelen?
Peter De Kruijf, op dit moment een onmisbare schakel binnen de staf van de selectie met zijn voetbalknowhow maar ook zijn sociale vaardigheden. Bovendien heb ik hem als coach mee mogen maken in mijn laatste seizoen als speler en in dat jaar heeft hij ook een grote indruk op mij gemaakt. Ik denk ook dat Peter in zijn antwoorden een mooie mix geeft van het heden en verleden. Al met al een vrijwilliger die van mij wel een x in de spotlights gezet mag worden.