De officiële website van
SV Zevenhoven

Dames 1 = 1/8e Bekerwinnaar!!

Ja, je leest het goed; bovenstaande titel is niet een wiskundige stelling van Pythagoras (Goeie Griekse linkspoot..), maar de beker is binnen dames en heren!! Hoewel het nog maar voor 1/8e deel is kan ‘ie maar vast in de tas zitten. Geeft het toe; het is creatief boekhouden, maar zo pak je in ieder geval prijzen! Zaterdagmiddag laat om 17 uur op landgoed van Altior, “mooi spulletje”, waar 3e divisionisten als svv Scheveningen en Katwijk jaloers op mogen zijn werd met 1-4 gewonnen. Zo zie je maar, kwaliteit moet je óp het veld hebben en niet er naast..:-).

Vanwege personele “krapte” werd een beroep gedaan op “Pat” en “De Sjaak” van het andere damesteam en werden 6 dames beschikbaar gesteld. Na een nerveus begin waarbij Altior meteen 100% mogelijkheden had (vroeger heette dat kansen..) trok SVZ langzaam steeds meer het spel naar zich toe. Steeds meer werd de weg richting doel Altior gevonden en laten wij nou één iemand uit het overzeese drama van de Brexit op tijd weg gelokt hebben met scorend vermogen: dus, BRIT(t) 0-1!
Niks Brexit-Brit: “No”; onze BRIT(t) kent alleen maar “Yes”!. En uiteraard op z’n engels met links..O, ja even tussendoor; ook 0-2 voor rust, door BRIT(t), Yes, Yes..!!
Tea-time kwam goed uit want Altior was zeker geen walk-over, combinerend van achteruit steeds de vrije ma..vrouw zoeken. Toen het 1-2 werd gooide Altior alle remmen los om gelijk te komen. Onze dames, technisch vaardig werden vaak fysiek aangepakt en hadden een goed keepende Dorien nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Altior gaf zoveel druk dat ook aan de andere kant grote kansen ontstonden, maar ook daar stond een irritant, goede keepster. Zo bleef het een tijd lang ook voor de neutrale supporter (niet gezien..) een spannend duel. Maar BRIT(t) was er klaar mee en is echt van het soort: “no-deal”; afdrukken met links, zó klaar is case, 1-3! Samen met de gastspeelsters van Dames 2 (met al een wedstrijd in de benen) werd er vol inzet gewerkt om Altior niet weer een aansluitingstreffer te laten maken, wat uiteindelijk resulteerde in nog een treffer van onze Kim en de 1-4 opleverde. Zoals gezegd het is een belangrijke bekeroverwinning die je meteen moet vieren, dames. Voordeel van zo’n beker is dat deze 1/8e beker ook lichter is en kleiner in de tas. Maar nu we toch zo lekker op dreef zijn moeten we dat andere beker-deel ook maar even proberen binnen te halen. Ook al is zo’n hele beker (8/8e deel, toch?) dan misschien erg zwaar; John en ik vertillen ons er graag aan!!:-)

Coach