De officiƫle website van
SV Zevenhoven

Dagwinkel Sportdag op 13 juni gaat niet door

Al bijna 40 jaar is de SVZ sportdag de traditionele afsluiting van het voetbalseizoen voor alle basisschooljeugd van Zevenhoven. De geest van deze sportdag is dat het zowel competitief als gezellig is en dat het voor alle kinderen van het dorp is; ongeacht school, geloof of achtergrond. De dag is intensief, kent een echte winnaar, maar niemand gaat met lege handen naar huis. Iedereen doet mee en iedereen wint.

Als sinds het uitbreken van de Covid-19 crisis buigt de sportdagcommissie zich over de vraag: Kunnen wij deze sportdag in juni 2020 laten doorgaan en zo ja, hoe? Hiervoor hebben we overleg gehad met de voorzitter van onze club, maar ook met Handhaving en regionale en landelijke overheid. Al deze partijen voelen sympathie voor onze traditie en het doel dat wij nastreven. Vrijwel iedereen antwoordde: “eigenlijk kan het niet, maar als je het nu op zus en zo manier aanpast, dan mag het wel van ons”.

Na al deze richtlijnen beoordeeld te hebben op haalbaarheid, kwam de sportdagcommissie tot de conclusie dat het in wel mogelijk is om ‘iets’ te organiseren. Maar dit moet dan een soort spelletjesuurtje voor kinderen worden, waarbij enkele begeleiders verplicht zijn om de spellen na elk kind te ontsmetten. (Groot-)ouders zijn niet welkom. Kantine en toilet zijn niet toegankelijk. Er zijn geen winnaars en het is geen intensieve dag. De middelen om spellen te organiseren zijn immers zeer beperkt.
Kortom: dit ‘iets’ dat wij wel zouden kunnen faciliteren, staat zover af van wat wij nastreven met onze geliefde Dagwinkel sportdag, dat de sportdagcommissie unaniem heeft besloten dat het niet verantwoord is om een dag te organiseren die lijkt de op sportdag en dat het tegelijkertijd niet acceptabel is om een dag te organiseren die past aan de eisen van deze ongekende tijd.

Tot onze spijt delen we dus mee dat in 2020 geen Dagwinkel Sportdag SVZ georganiseerd wordt. Op naar editie 2021!

De sportdagcommissie