De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag DSO – Team 3

Na een heerlijke eerste seizoenhelft had Team 3 vele andere elftallen nodig om elke week 11 man op de been te kunnen brengen. Gelukkig waren er veel mensen bereid ons te helpen, dat siert de club en is onmisbaar!
Na dat het seizoen afgelopen was bleek in de hertelling dat Team 3 een periode titel geërfd had.
Dat gaat natuurlijk uitbundig gevierd worden tezamen met het 30 punten-uitje en de promotie….!
Maar nu eerst de nacompetitie, voor de eerste wedstrijd is Team 3 gekoppeld aan DSO. DSO speelde in een verleden midden in Zoetermeer maar speelt tegenwoordig hun wedstrijden op een geweldig complex in Benthuizen-buiten.
Bij aankomst bleek meteen dat DSO er iets bijzonders van gemaakt had. Een groot toernooi met internationale teams en veel publiek werd rond het hoofdmenu “DSO-Team 3” georganiseerd.
Dat zorgde voor veel publiek en een geweldige sfeer.
Nadat de rook van de fakkels opgetrokken was kon de wedstrijd beginnen.
Team 3 starten met: Radj, Grote GJ, Koning Taffie, Robbie (C), Bolle,-Robin, Bint, Kubus, Haaf,- Sjors, Robinho.
Naast de Maestro & Nelis zat de geschorste Basso en wissels uit de familie Rasljanin.
De eerste helft stond vol van mooie anekdotes en fijne borrelpraat met hier en daar een glimp van het beroemde tikkie-takkie spel van Team 3. Tot veel hoogtepunten leidde dat niet maar leuk om naar te kijken was het wel. Het publiek had tijd voor de wave en kon genieten van de zon met een alcoholvrij radlertje in de hand.
In de rust liepen de laatste plekken van het DSO stadion vol en werd er bij Team 3 even wat dingen op z’n plek gezet. Nu het succesvolle trio Barthez, Passie en Basso niet mee deden was de scoringszekerheid uit hoekschoppen verdwenen. Dus moesten Bint en Kubus op de vrijtrappen lijst gezet worden. Na deze administrative handeling werd de T ingeschonken en de eerste helft geëvalueerd.
De verbeterpunten werden aangehaald en de oplossing verdeeld. Wat bleek, vandaag was er voor elk probleem een oplossing!
Dus we waren klaar voor de tweede helft.
Dit keer nog geen vreugde vuur dus de scheids kon meteen blazen voor het begin signaal.
Meteen nam Team 3 het initiatief en werden er mooie driehoekjes op de mat gelegd en rolde ooohhss en aaaahhhhssss van de tribune.
Her en der lieten we een steekje vallen maar daar stond onze geweldige keeper, met handschoenen aan, dan ook voor. Hij pakte alles wat los en vast zat zodat DSO niet de illusie had dat er vandaag gescoord ging worden.
Na wat halve kansen en gevaarlijke hoekschoppen werd Bint aangespeeld uit een bekende 7-schijven aanval, zo als ze vaak op de training geoefend.
Dat betekende Bint in 1 tegen 1 kwam met een verdediger en dan weet iedereen dat de verdediger wel in kan pakken, dus dat stuk sla ik over. Dus kort na zijn perfect aanname van de bal staat hij oog in oog met de keeper met 3 aanstormende verdedigers die er zojuist achter zijn gekomen dat Bint op het punt staat om te scoren, Bint kijkt naar rechts, de keeper weet het zeker en doet een stapje naar links en dan schiet Bint hem in de korte hoek en komt de 0-1 op het scorebord. De keeper verbaasd maar Team 3 zeker niet.
Het mooie spel ging daarna verder en was fijn om te zien, tijd voor drinken halen was er niet meer want niemand wilde iets missen.
De scheids die een geweldig gevoel had voor de wedstrijd voelde al snel aan dat er iets moest gebeuren. Een leep balletje over Koning Taff en Robbie (C) heen zorgde dat Robbie (C) in de positie kwam met een hoog opstuitende bal en een duwende spits in z’n rug binnen de “16”. Naar de bal kijken, inschatten waar hij weer op de grond komt en in de gaten houden dat de duwende spits er niet ineens van door gaat met de bal, resulteerde in een bal die Robbie (C) zijn hand ligt raakte. De Scheids en Grens herkende dit moment direct, nu fluiten om de wedstrijd te redden.
Dus gefloten en een strafschop gegeven.
DSO wist, met z’n keeper wordt dat nog een lastig karwei maar de missie slaagde en de 1-1 stond op het bord.
Het thuis publiek geloofde er weer in en ging achter de ploeg staan.
Team 3 speelde zijn eigen spelletje en speelde de bal rond.
Na een overtreding rond de 16 volgde een vrijetrap. Bint werd in positie achter de bal gebracht en schoot het leer tegen de touwen, keeper en muur kansloos achterlatend!
Na wat schermutselingen voor de goal bij Team 3 waarbij Radj telkens de grote winnaar was kwamen er weer kansen voor Team 3.
Kubus legt een vrijetrap op de binnenkant van de paal, zijn berekening klopte maar de verraderlijke wint zorgde dat de bal niet in maar uit het doel stuiterde.
Kubus schiet een vrije trap net over, kubus loopt 2 man voorbij en kan zo binnen schieten maar gunt de goal aan Sjors, helaas stak er net een beetje meer wind op en gaf Kubus de bal precies in de wind-lijn. De uitkomst was dat de bal aan Sjors voorbij ging en het scorebord op 1-2 bleef staan.
Het laatste kwartier kreeg Bint het zwaar, de spelers van DSO waren het zat om elke keer het bentwoud in gestuurd te worden door hem en zochten steeds nadrukkelijker het fysieke duel. Maar Bint is slim genoeg omdat naast zich neer te leggen.
De laatste minuten kwamen in beeld, de scheidsrechter had moeite om afstand te doen van deze mooie wedstrijd zodoende kwam er nog een mooie bal van Kubus en zette daarmee Robinho alleen voor de al op het verkeerde been staande keeper. Helaas kon Robinho net niet voldoende bij de bal en liep het met een sisser af.
De scheids floot voor het eind en het publiek stond op de banken en bedankte de 25 man op het veld voor de mooie middag.
De derde helft kon beginnen en daar was iedereen ook wel weer blij mee.
Volgende week volgt de beslissing in eigen stadion, er zijn nog kaarten maar je moet er snel bij zijn.
Ook volgende week beloofd het een spektakel te worden.
Ik heb zojuist gehoord dat er een sportdag voor de jeugd rond de wedstrijd georganiseerd wordt en voor de ouders wordt er een tap geplaatst en is er een heerlijke sportmaaltijd te koop.
Zorgt dat je dit niet mist, dit komt bij de meeste teams maar eens in de 10 jaar voor en zelfs bij Team 3 kan het zomaar dat je hier weer een jaar op moet wachten.

De schrijvend ex-voetballer!