De officiële website van
SV Zevenhoven

Verslag De Jodan Boys – Team 3

Het begon deze week donderdag allemaal al.
Veel publiek bij de training, gast spelers, de comeback van Haaf, mooi weer, koude pils. Kortom een entourage om trots op te zijn!
Veel gezien, veel om van te genieten maar 1 bal was toch wel heel bijzonder, onze eigen Bolle(met hoofdletter B) kwam met een geniale cross bal die meters lang strak door de lucht vloog en uiteindelijk alleen nog maar binnen gekopt hoefde te worden. Zelfs op de training stond het publiek op de banken!
Vandaag, zaterdag, naar Gouda maar dat was nog niet zo makkelijk, rotondes afgesloten, politie die wegen afzet om de drukte in goede banen te leiden maar daar 2 uur te vroeg mee begint, geen politie begeleiding voor onze spelersbus en ongeluk op de snelweg, enz. enz. Of dit nu bedoelt was om ons uit de concentratie te halen of niet, dat werd niet helemaal duidelijk maar we liepen veel vertraging op!
Maar we zijn dus in Gouda op bezoek bij De Jodan Boys om te kijken of we ook het tikkie takkie voetbal kunnen uitvoeren onder de grote druk van het wel of niet kampioen worden.
Het basis team bestond vandaag uit: Zanoune,- Tije, Roberto (C), Koning Taffie, Bolle (met hoofdletter B),- Maarten, Barthez, Basso, Passie,- Robinho, Bundy.
Als wissel waren Haaf, Scooter, Nelis en De Maestro er klaar voor.
We speelde op het Satudarah veld wat erg hobbelig en onrustig was.
Snel werd duidelijk dat De Jodan boys ook graag wilde winnen om zo nacompetitie te kunnen ontlopen of beter gezegd, er alles aan deden om niet te verliezen.
Ze hielden het speelveld klein waardoor er weinig ruimte was voor ons tikkie takkie spel. Maar wat De Jodan Boys niet wist is dat we daar van de week uitvoerig op getraind hadden, dus we waren niet verrast.
We speelde het spel mee en creerden kansen zonder wat weg te geven.
Dat niet altijd elke kans een goal is bleek vandaag wel.
Maar toen Basso een geniale stift op Bundy gaf, kopt Bundy hem dan toch binnen. Tot ieder zijn verbazing, zelfs van de keeper, werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Een ieder die meer dan 27 min gevoetbald heeft in zijn leven, weet dat een stift lang onderweg is en Bundy in dit geval tijd genoeg had om op de goede plaats te gaan staan zonder het buitenspel gevaar te tarten. Helaas werd dit anders beoordeeld en de goal afgekeurd. 0-0 bij rust dus.
In de rust was het technische duo weer erg duidelijk. Als we van geel naar geel spelen creëren we weer kansen en dan maken we er echt wel één!
Na 2 potten T gingen we weer vrolijk op weg naar het Satudarah veld.
Daar aangekomen ging het zelfs een beetje regenen ……
Maar al snel na de aftrap ging het lopen bij Team 3 en moest ook de zon weer lachen en verdween de regen. Na wat schermutselingen voor de goal bij De Jodan boys was daar ineens de grote kans waar de mannen uit Gouda de hele middag op gewacht hadden. Gelukkig voor Team 3 stond Koning Taffie op de doellijn en hij gooide zijn hele hebben en houden voor de bal en werkte de keiharde bal met zijn bere brede borstkast uit de goal zodat de 0-0 op het bord kon blijven staan. Op de bank waren De Maestro, Nelis en Pim het eens, we komen goed weg en deze wedstrijd winnen, daar komt meer bij kijken dan normaal. Na wat kleine tips van De Maestro kwam er een geweldige 7-schijven aanval op de mat waar aan het eind Passie een fenomenale bal op Bundy geeft, onze sterke spits ziet de ruimte maar wordt door 2 man vastgehouden, even zo knap weet hij de bal toch perfect terug te koppen op Robinho, die precies op tijd komt aanlopen om af te drukken. U begrijpt: keeper kansloos, 0-1 voor Team 3.
Het publiek op de banken, fakkels werden ontstoken en de tap ging open! Wat een geweldige goal en dat in zo weinig speel ruimte, dat wordt toch zelden vertoond en was weer echt om van te smullen!
Daarna waren er nog vele mooie dingen te zien. Schoten van afstand, 1 keer raken, driehoekjes, de wisselpass, scharen & hakjes. Je kon het zo gek niet bedenken of het was te zien. De stand van 0-1 lieten we nog ff op het bord staan maar toen Bundy genadeloos werd neergelegd binnen de 16, konden we er niet meer onderuit. Bundy krijgt de bal, legt hem op het uiterste stukje van de stip en stuurt de grabbelende keeper de verkeerde hoek in om daarna de bal rustig in de andere hoek de deponeren, 0-2 pot gespeeld. Om te zorgen dat we de controle niet verliezen wordt snel de ervaring van Scooter ingebracht. En niet veel later was er het moment van Haaf, na heel wat ellende is hij nek op tijd fit om ons te helpen in de laatste 2 wedstrijden! De rest van de wedstrijd was coachen onmogelijk doordat het publiek uitzinnig was maar het bracht ons niet in de war en speelde pot uit zonder kansen weg te geven. Na het laatste fluit signaal kregen we een staande ovatie en liepen relax terug naar ons kleedlokaal. Daar aangekomen stond het drankje al klaar en werd er even fijn gefilosofeerd wie wanneer voor het laatst kampioen geworden was. Daarna snel onder de pomp en richting onze kantine om onder leiding van Bolle de derde helft te beginnen. Ook nu was het weer goed georganiseerd, zelfs de muziek werd geregeld. Tijdens de derde helft kwam het nieuws dat ons vlaggenschip gewonnen had en lijfsbehoud weer in eigen hand heeft. Dat klinkt ons als muziek in de oren ook gezien het feit dat we Koning Taffie al weken lang uitlenen om de boys van 1 scherp te krijgen op de training. Dan is het altijd fijn te horen dat dit ook effect heeft. Dit alles maakte de derde helft tot een groot succes. Volgende week is er voor ons geen wedstrijd maar we trainen natuurlijk wel gewoon door. 9 mei om 12 uur is de ontknoping van het seizoen en ik weet uit betrouwbare bron dat er gewerkt wordt aan extra tribunes zodat er nog wat kaarten in de verkoop komen van de week. Wees er snel bij want voor je het weet is het uitverkocht!

De ex-voetballer