De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits jeugdbestuur november

Waar de competitie voor velen pas 4 wedstrijden onderweg is, is het wel alweer tijd voor de laatste nieuwsflits van het jaar 2016. In deze nieuwsflits willen wij vanuit de jeugdcommissie de volgende punten onder jullie aandacht brengen.

 • Competitie start
 • Trainersavond
 • Oliebollenverkoop
 • Dartstoernooi
 • Sparta uitje
 • Gemeentetoernooi
 • Spelregelbewijs
 • Evenementenagenda

Competitie Start
Wij als jeugdcommissie durven uit te spreken dat wij trots zijn op de prestaties van onze teams op dit moment. In de beker hebben we de eerste plaats van de JO11-1 groots mogen vieren, maar ook de JO13-1 en de MO19-1 waren hier slecht één overwinning van verwijderd.

Dat alle drie deze teams ook op een hoger niveau in de top blijven meedoen is noemenswaardig, maar ook de koppositie van de JO9-2 is een knappe prestatie. De overige teams doen allemaal leuk mee in de middenmoot van hun competities, waarbij best gezegd mag worden dat de KNVB goede indelingen gemaakt heeft.

Onze jeugdteams hebben op dit moment 38 competitiewedstrijden in totaal gespeeld. Hiervan gingen er slechts 11 verloren, werden er 5 gelijkgespeeld en maar liefst 22 gewonnen. Dit is een winstpercentage van bijna 60%. Ook met het scorend vermogen zit het prima, met maar liefst 107 gescoorde doelpunten.

We hopen dat de teams deze lijn door kunnen trekken. Wie weet hebben we aan het einde van het seizoen dan weer één of meerdere kampioenschappen te vieren.

Trainersavond
Op vrijdag 9 december organiseren we een avond voor al onze jeugdleiders en -trainers. Op deze avond willen wij de eerste seizoenshelft met een ieder bespreken, en de blik op de toekomst richten. Vele onderwerpen zullen deze avond besproken worden, met onder meer een evaluatie met betrekking tot de trainingsgroepen en een in de toekomst te houden scheidsrechters cursus.

Uiteraard willen wij die avond ook de begeleiders bedanken voor de inzet in het afgelopen kalenderjaar. Het wordt namelijk veelvuldig genoemd, maar nog niet vaak genoeg; onze vrijwilligers zijn goud waar, zonder hun inzet zouden velen van ons niet onbezorgd hun sport kunnen uitoefenen.

Oliebollenverkoop
Het is al jaren een succes, de oliebollenverkoop die SVZ houdt op oudjaarsdag. De laatste jaren wordt er heel prettig samengewerkt met bakkerij De Kruijf, waardoor we kwalitatief goede oliebollen leveren en er een leuk bedrag aan overhouden. Helaas hebben we voor dit jaar niemand om de organisatie op te pakken. Zonder een organisator/organisatie duo lopen wij een hoop geld mis.

Mocht er daarom iemand interesse hebben om deze ochtend op te pakken, neem dan gerust contact op met Robin Domburg (tel: 06-46572222). Hij kan een ieder vertellen wat er verwacht wordt.

Dartstoernooi
Op 13 januari staat het dartstoernooi voor de senioren op het programma. De inschrijving loopt hard en op dit moment zijn al 29 van de 40 plaatsen vergeven. Maar omdat de organisatie steeds vaker de vraag krijgt naar de minimum leeftijd (16 jaar), willen we dit jaar ook een dartstoernooi organiseren voor de jeugdspelers van de O13 t/m de O19.

Dit evenement staat gepland op donderdag 12 januari vanaf 19:00 uur. Of dit idee daadwerkelijk doorgaat hangt nog af van onder andere de beschikbaarheid van de borden, maar we gaan er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. De toernooivorm (enkel/koppel, 501/301, dubbel/enkel uit enz.) bepalen we later, die hangt vooral af van het aantal aanmeldingen dat wij binnen krijgen.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan alvast een berichtje naar 06-46572222 (Robin Domburg) of stuur een mailtje naar darts@svzevenhoven.nl. Meer info volgt nog op de site.

Sparta uitje
De aanmeldingen voor de wedstrijd Sparta – PEC Zwolle lopen langzaamaan vol. We zitten op dit moment aan 15 jeugdleden die meegaan en 11 begeleiders. Het uitje is uiteraard bedoeld voor alle jeugdleden van SVZ, dus of iemand nou in de JO19-1 of in de JO9-2 speelt maakt helemaal niets uit. We hopen uiteraard aan de 35 jeugdleden te komen, dus een oproep aan alle spelers die meegaan; maak jullie teamgenoten/vrienden ook enthousiast om gezellig mee te gaan!

De kosten zijn 5 euro voor jeugdspelers t/m 18 jaar en 10 euro voor begeleiders, hiervoor krijgen ze een zondagmiddag met een leuke wedstrijd, vervoer ernaartoe en wat lekkers.

Gemeentetoernooi
Volgend jaar bestaat de gemeente Nieuwkoop 10 jaar. Dit willen wij als voetbalverenigingen in de gemeente Nieuwkoop niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om de gemeente sportief gezien ‘in het zonnetje te zetten’ is er een gezamenlijke activiteit bedacht; een gemeentetoernooi voor alle jeugdelftallen.

De insteek is dat in hetzelfde weekend op alle velden voor alle categorieën een toernooi wordt gehouden, waarbij iedere vereniging één categorie krijgt. Deelnemende teams zijn alle teams van de verenigingen uit de gemeente Nieuwkoop. Waar nodig zullen teams uit de regio worden gevraagd om lege plekken op te vullen.

Het toernooi zal plaatsvinden op 15 april 2017 (paaszaterdag).

De categorieën zijn als volgt verdeeld:

NSV’46               A
Nicolaas Boys   B
TAVV                  C
Altior                  D
Nieuwkoop       E en F
Zevenhoven      Meisjes

Als vereniging zijn we blij dat we de categorie meisjes gekregen hebben. Het is de laatste jaren de grootst groeiende categorie binnen onze vereniging, waardoor dit een mooi moment is om een keer iets terug te doen voor alle voetballende meiden!

De organisatie van het toernooi bij ons is, net als bij het pupillentoernooi, in handen van Sander de Boer.

Spelregelbewijs
Net als vorig jaar staat ook dit seizoen het maken van het spelregelbewijs weer op het programma voor een aantal jeugdspelers. Dit seizoen is het voor spelers geboren in het jaar 2000 verplicht dit bewijs te halen.
Velen zullen al een activatiecode van de KNVB ontvangen hebben, maar voor het geval dit niet zo is krijgen jullie er ook een van de vereniging. Deze activatiebrieven liggen in het postvak van jullie team.
Oefenstof en informatie over het spelregelbewijs is te vinden op voetbalmasterz.nl. Voor overige vragen kun je terecht bij Robin Domburg.

Evenementenagenda
Hieronder een overzicht van de nog te houden evenementen in de laatste weken van 2016 t/m mei 2017.

 • 30-11                   Zwarte Pietenmiddag Kabouters, JO9 en JO11
 • 10-12                   Kerstbingo (opbrengt voor voetbalkamp)
 • 17-12                    Laatste officiële speelweekend KNVB
 • 28-12                   Bart Mol Toernooi JO9-1 & JO11-1
 • 31-12                    Oliebollenverkoop
 • 06-01                   Oliebollentoernooi jeugd
 • 12-01                    Dartstoernooi jeugd (onder voorbehoud)
 • 05-02                   Sparta – PEC Zwolle
 • 15-04                   Gemeentetoernooi
 • 19-04                   Voetbalmiddag
 • 20-05                   Pupillentoernooi